#Tyylit.fi ”kenkäpäivä” – yhteistyössä Pinkomo & Vaatturiliike Sauma

Ensi lauantaina (13.12) #tyylit.fi järjestää vapaamuotoisen ”kenkäpäivän” yhteistyössä Vaatturiliike Sauman sekä juuri uusiin tiloihin Albertinkadulle muuttaneen Pinkomon kanssa. Päivän tapahtumapaikkana toimivat Sauman tilat. Koska edelleen suomalaisten miesten pukeutumisen suurin korjausliikettä kaipaava osa-alue ovat kengät, yritämme me omalta osaltamme tehdä voitavamme. Tämä olkoon siis joululahjamme niille kaikille, jotka vielä miettivät, että miten ja miksi niitä kenkiä oikein pitää ja kannattaa hoitaa.

Tule käymään, juttelemaan, saamaan vinkkejä ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tarjolla muun muassa opastusta uusien kenkien käyttöönottoon, kenkien huoltamiseen ja kiillottamiseen. Vaikka et vinkkejä kaipaisikaan, niin piipahda ihmeessä silti juttelemaan. Jos et muuten, niin tule antamaan palautetta ja kehitysehdotuksia ensi vuodelle – otamme ne ehkä huomioon.

Tuotteet kenkien hoitoon

Koska hyvistä kengistä joutuu yleensä maksamaan vähintään kolmenumeroisen summan euroja, on niistä syytä pitää huolta siten, että kenkien käyttöiän saa maksimoitua. Tämä tarkoittaa, että myös hoitotarvikkeisiin on syytä kiinnittää huomiota. Oikeilla ja kunnollisilla aineilla hoidetut kengät kestävät käyttöä, näyttävät paremmalta ja pysyvät paremmin kunnossa.

Kenkien hoitoon tarkoitettuja tuotteita löytyy monelta valmistaltajalta, yksi ylistystä kenkäharrastajien parissa ympäri maailmaa keräävä on ranskalainen Saphir, jonka tuotteita (omien tietojeni mukaan) Suomessa ainoana liikkeenä tarjoaa Pinkomo. Näiden osalta olemme siis lauantaina hyvissä käsissä.

kenkienhoitotuotteet

Saphirin kenkävoiteita. Kuva hangerproject.com

Kenkien kiillotus – kuinka kauan siinä kestää?

Vaikka monet tykkäävät kuluttaa kenkien hinkkaamiseen kokonaisia iltoja, ei aikaa tähän ole aina riittävästi. Tulevana lauantaina paikalla on tyylit-ylläpidon lisäksi foorumilla kenkävinkeistään tutuksi tullut ”Tane” aka Niko Impiö, joka kiistatta on yksi Suomen kovimmista ”spit shine”-asiantuntijoista. Alkufiilistelyihin kannattaa käydä tutkimassa miehen instagram-tiliä, josta maalaustaitojen lisäksi löytyy näyttöjä myös nk. kenkä-voodoosta. Jos uskot / luulet pystyväsi parempiin tuloksiin, tule paikan päälle näyttämään taitosi ja kokeilemaan onneasi.

spit shine-kiillotus

Esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan 15 minuutissa.

kenkien hoito 3

Halvemmankin luokan kengistä voi kunnon kiillolla saada huomattavasti ”arvokkaamman” näköiset.

mustat oxfordit

Juhlakengät pelikuntoon.

kenkien hoito 2

Kunnon kiilto kenkiin, niin ei tarvitse kantaa peiliä mukana.

 

  • Tapahtumapaikkana Vaatturiliike Sauma (Bulevardi 14, Helsinki).
  • Lauantai 13.12.2014 klo 10-15
  • Ovien sulkemisen jälkeen jatkamme pikkujouluhengessä – tervetuloa liittymään seuraan.

Pinkomosauma

 

Lohdutuksen sanana niille, jotka eivät pääse paikalle, tulemme myöhemmin julkaisemaan sekä kuvamateriaalia että lyhyen juttusarjan, jossa käydään läpi kenkien hoitoa ja huoltoa perusvinkeistä edistyksellisimpiin nikseihin.

Ja lopuksi vielä – näin ne kengät kiillotetaan.


2 vastausta artikkeliin “#Tyylit.fi ”kenkäpäivä” – yhteistyössä Pinkomo & Vaatturiliike Sauma”

  1. […] Huomenna lauantaina on muuten mahtava tilaisuus käydä kartuttamassa omaa kenkätietouttaan. YMT:lle tuttu mies Atte on mukana Vaatturiliike Sauman, Pinkomon ja Tyylit.fi-sivuston yhteisessä kenkätapahtumassa. […]

  2. testi sanoo:

    testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi