Viikonloppu Kööpenhaminassa

Kööpenhamina on hieno kaupunki. Ehdottomasti visiitin arvoinen. Jos mietit, mitä Kööpenhaminassa kannattaa tehdä, syödä tai juoda – käy lukemassa vinkit foorumilta. Näin itse tein ennen reissua, enkä pettynyt. Tämä postaus sisältää lähinnä puhelimella napsittujen kuvien muodossa otoksia reissulta. Tai siis siitä, mitä itselläni oli päällä, mitä ja missä söimme sekä mitä joimme.

Täytin huhtikuussa 31 ja sain puolisoltani lahjaksi lennot Kööpenhaminaan. Aiemmin ei ollut tullut kaupungissa käytyä muutoin kuin lentokentällä, eli voisi sanoa, että jo oli aikakin. Näin jälkeenpäin katsottuna itse asiassa harmittaa, ettei tosiaan ole tullut aiemmin vierailtua. Erittäin hieno kaupunki, vahva suositus kenelle tahansa käydä kääntymässä.

Kahden päivän reissu – 4 eri asukokonaisuutta

Pakkaaminen reissuja varten on monille hankalaa. Sitä se on välillä itsellenikin. Ensin mietin, että mitä ja millaisia vaatteita mahdollisesti reissussa tarvitsisin ja sen jälkeen mietin, mitä sen tyyppisistä vaatteistani en ole hetkeen käyttänyt. Tai itse asiassa, mistä ei hetkeen ole ollut kuvia esimerkiksi instagramissa tai mistä vaatteista voisin kirjoittaa. Lähestymistapa voi olla turhamainen, mutta kuten vanha keikari Ville Raivio on sanonut, vain kaunis elämä on elämisen arvoinen. Sama pätee kuvaamiseen.

Periaatteessa (ja käytännössä) kahden päivän reissun voisi pärjätä hyvin vähillä vaatteilla, esimerkiksi farkuilla, tennareilla, parilla t-paidalla ja neuleella. Koska sellainen ei kohdallani kuitenkaan tulisi – mm. ylempänä mainituista syistä – kyseeseen, pakkasin matkalle mukaan varusteet neljään eri tilanteeseen / asukokonaisuuteen.

  • 2x puku
  • 3x kauluspaita
  • 2x kengät
  • 2x solmio
  • 3x taskuliina
  • 1x neule & 1x t-paita
  • 1x ulkotakki

Matkustaessa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa suosin pukuja, joiden osia on helppo käyttää myös erikseen. Tämä pätee niin työ- kuin lomamatkoilla. Näin kahdesta puvusta saa käytännössä helposti neljä eri asukokonaisuutta. Kahdella eri paidalla ja solmiolla ollaankin jo lukemissa, joilla pärjää tarvittaessa viikonkin reissun. Nyt toki kyse oli vain kahdesta päivästä.

Ehdottomasti yksi monikäyttöisimmistä vaihtoehdoista on kevytrakenteinen puuvillapuku tai vaihtoehtoisesti pellavapuku. Valkoisen paidan, solmion ja loafereiden kanssa se toimii vaihtoehtona siistille päivälliselle. Toisaalta housut yhdistettynä rentoon neuleeseen ja tennareihin menee mihin tahansa kasuaalimpaan menoon. Olkoonkin tämän postauksen vinkki siis tässä:

Jos etsit monikäyttöistä vaihtoehtoa kesäreissuihin, sijoita hyvään puuvillapukuun.

Viikonloppu Kööpenhaminassa – mitä jäi käteen?

Kahden päivän visiitin perusteella käteen jäi erittäin hyvät tunnelmat. Helppokulkuinen kaupunki, nätit maisemat, hyvää ruokaa ja juomaa. Erityismainintana Brorin maistelumenu, simpleRAW:n vegebrunssi sekä kauppahallin pienet ruokakojut. Todettakoon myös, että D´Angleterren palvelu oli myös ylitsevuotavan ystävällistä, mutta samppanjalasin (talon samppanja) maksaessa noin 26e, sitä voi kai jo vähän odottaakin.

Vaatepuolella kaupat eivät ”klassisemman tyylin” ystävälle paljoa tarjoa. Sellaista etsivä voi tarvittaessa kuitenkin ottaa pikaisesti junan esimerkiksi Mälmöön suuntaan, mistä sitten löytyykin jo valikoimaa myös #menswear-tarjontaa kaipaaville. Skandiminimalismia ja rennompaa streetwear-henkistä menoa löytyikin sitten jo reilummin ja pikaisella otannalla myös kaupungin second hand-tarjonta vaikutti lupaavalta. Yksittäisenä vinkkinä nostettakoon esiin suositun ja palkitun  Project4:n yhteyteen ilmeisesti vastikään avattu Concept 4. Itse päädyin ostamaan pienestä ja hyvin minimalistisesta putiikista kaksi kirjaa, joista toinen oli itse asiassa kirjoitettu suomeksi. Koska mielelläni tuen pieniä kivijalkaputiikkeja, en ole harmissani edes siitä, että maksoin Monoclen ”The guide to cosy homes”-opuksen lisäksi hankitusta The Green Home book-kirjasta matkalla noin 65 euroa. Eli kannatti siis käydä.

Jälkikirjoitus ja disclaimer – ei kuvia, ei reissua?

Lopuksi todettakoon se, minkä kaikki toki muutenkin jo tietää. Jos lounaasta, drinkistä, matkasta tai esimerkiksi hankinnasta ei ole kuvia facebookissa, instagramissa, blogissa tai tumblerissa (jos joku sitä vielä seuraa), sitä ei ole tapahtunut. Tätä itse asiassa todistaa myös se, että viime kesänä itseni oli tarkoitus postata blogiin sekä tehdystä Pariisin keikkamatkasta että Pärnun kylpylävierailusta. Kuvat ja ajatukset jäivät tuolloin kiireen ja myöhemmin saamattomuuden vuoksi julkaisematta, eikä kukaan teistä voi tietää, kävinkö kohteissa vai en. Ehkä vielä ennen syksyä saan aikaiseksi kaivaa kuvat kyseisistä reissuista puhelimesta todisteeksi.

Reilu vuosi sitten päädyin vaihtamaan puhelimeni työnantajan tarjoamasta iPhonesta Huawein silloiseen P9:siin, kun sellaista minulle tarjottiin. Syy vaihtoon oli tuolloin lähinnä siinä, että P9:n kameran kerrottiin olevan erityisen laadukas puhelimen kameraksi. Nyt huhtikuussa sain päivittää tuon P9:n Huawein uuteen, keväällä julkaistuun P10-malliin. En kuitenkaan aio kirjoittaa tähän blogiin tai muualle arvostelua laitteen teknisistä ominaisuuksista tai käytettävyydestä. En osaisi sellaista tehdä ja en usko, että se tämän blogin lukijoita edes kiinnostaisi. Mutta toistaiseksi molemmat puhelimet ovat toimineet kiitettävällä ja riittävällä tavalla.

Mutta vaihdoin siis puhelinta lähinnä siksi, että itse kuvaan päivittäin. Pääasiassa sitä mitä itselläni on päällä, mitä juon tai syön. Yleensä matkustaessa teen sen nykyään Olympuksen OM-D E-M10 mark II:lla. Tällä kertaa kuitenkin päätin, että en ota tälle matkalle kameraa erikseen mukaan, vaan sen mitä kuvaan, kuvaan puhelimella. Sen, korvaako puhelimen – tässä tapauksessa Huawei P10:n – kamera ”oikean kameran” reissukäytössä ja tapahtumien dokumentoinnissa vai ei, jääköön jokaisen itse pääteltäväksi.

Kuvat – Huawei P10.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi