Uutta – Aimé Leon Dore

Uudet tulokkaat ovat kiinnostavat aina. Poikkeusta ei tee New Yorkista ponnistava Aimé Leon Dore. Juuri kolmannen mallistonsa esitellyt merkki on ollut kovassa nosteessa eikä syyttä. Vallitsevien trendien yhdistäminen New York -cooliuteen on kombo, joka toimii.

New kid on the block

Aimé Leon Dore on lanseerattu vasta tämän vuoden tammikuussa, mitä on vaikea uskoa. Näin tuoreeksi merkiksi se tuntuu yllättävän loppuun asti harkitulta ja valmiilta. Brändi noudattaa nettisaitistaan lähtien johdonmukaista linjaa, ja lyhyessä ajassa julkaistut mallistot ovat hyvällä tavalla tunnistettavissa.

Merkin juuri julkistettu 1980-luvun New Yorkista inspiraationsa saanut mallisto on vahvasti on point. Sen kaikki yksittäiset vaatekappaleet herättävät suurta omistamisen halua, eikä hyvin stailattu lookbook helpota tätä. Kokoelma koostuu muun ohella slimmeistä sweat pantseista, pestyistä ja revityistä farkuista, villakankaisista päällystakeista, flanellipaidoista ja pakollisista asusteista, kuten lippiksista ja huivista. Tiivistetysti siitä löytyy kaikki, mitä tarvitsee rentoihin ja mukaviin tyyleihin. Se on todella kova.

Lookbookissa ja mallistossa kapeat housut on yhdistetty normaalia pidempiin yläosiin ja villakangastakkeihin. Ei myöskään yllätä, että kengiksi on valittu tällä kertaa Jordanit.  Tavallaan malliston look ja silhuetti on jo nähty (esimerkiksi APC Kanye), mutta ei näin hyvin toteutettuna.

Hyvän lookbookin lisäksi vaatteet ovat sellaisia, että ne soveltuvat myös Suomen olosuhteisiin. Esimerkiksi italialaisisten valmistajien tuotteiden osalta tämä on toisinaan varsin kyseenalaista – Etelä-Europaan talvi on hieman eri tasoa Suomeen verrattuna. Aimé Leon Doren tapauksessa monissa vaatekappaleissa, kuten esimerkiksi college-housuissa ja flanellipaidoissa on vohvelikankainen  lisävuori. Tämä on hyvä talven kylmyyttä ajatellen.

Tällä hetkellä Aimén Leon Doren vaatteita saa vain merkin omasta, Yhdysvalloista käsin toimivasta verkkokaupasta. Postikulut ovat noin 60 taalan hintaan ”kohtuulliset” – pahempaakin on tällä saralla nähty. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu mahdollisten palautusten suuri vaiva ja maksettavaksi tulevat tullit ja arvonlisävero. Odotankin mielenkiinnolla, jos jokin eurooppailainen nettikauppa saisi merkin tuotteita lähitulevaisuudessa myyntiin.

Netissä isoksi?

Uusia merkkejä tulee jatkuvasti ja netin myötä niille tarjoutuu mahdollisuus kasvaa huomattavasti nopeammin kuin ennen. Aimé Leon Dore on saanut osansa nettinäkyyvydesta ja jokaisella kasuaalimpaan miesten tyyliin keskittyneellä kansainvälisellä sivustolla merkin uusi mallisto on saanut paljon positiivista huomiota.  Kasvu on kuitenkin erilaista. Netissä iso ei välttämättä tarkoita, että merkin vaatteita saisi oikeastaan mistään. Aimé Leon Doren kohdalla tilanne onkin tällainen, sillä merkin saama näkyvyys on ollut todella suurta siihen nähden, miten rajoitettua sen saatavuus on ja miten pienestä proggiksesta kyse on.

Netissä tapahtuvalla holtittomalla näkyvyydellä ja kasvulla saattaa olla myös huonoja vaikutuksia blogien lemmikiksi pääsevälle merkille. Rankka nettialtistus voi viedä brändin tuotteista uutuuden viehetyksen jo kauan ennen kuin niitä edes saa mistään. En väitä, että Aimé Leon Dorelle olisi käymässä näin, mutta uhka on todellinen. Muotia ahkerasti seuraaville kauppoihin tulevat jutut ovat olleet joka tapauksessa vanhoja ja niin sanotusti nähtyjä jo kauan sitten. Uusille merkille taas suuri nettinäkyvyys voi tehdä saman jutun – merkin oma juttu tuntuu nähdyltä, kun kamoja voi tosiasiassa ostaa. Siinä vaiheessa,  kun kamoja ei saa mistään uusi juttu on parasta koskaan ja päinvastoin.

Lookbook

Malliston värimaailma on pidetty klassisena ja helposti yhdisteltävän – mustaa ei nähdä.

12 14

Revitty faijadenim ja tennarit näyttää hyvältä yhdistettynä skarppiin rotsiin.

16 17

Kaapelineuleen voi tehdä tuoreella tavalla.

31 41

College-jutut ovat olleet pinnalla – Aimé Leon Dore ei ole poikkeus.

91121

Loput lookbookista voi katsoa täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi