Uniqlo – Nyt saatavilla myös Suomeen

PÄIVITYS: Tämä artikkeli on kirjoitettu 2014. Uniqlo on edelleen hinta-laatusuhteeltaan hyvä valmistaja, mutta markkinoille on tullut mielenkiintoisempiakin vastaavia toimijoita, kuten esim. ruotsalaiset Asket (tsekkaa myös blogipostaus ja foorumi) ja Arket.

Japanilainen Uniqlo on tuttu kaikille netin vaatefoorumeita ja -blogeja seuraaville. Nyt yhtiön verkkokauppa toimittaa tilaukset myös Suomeen.

Niin miehille, naisille kuin lapsille vaatteita valmistavan Uniqlon vahvuus on ennen kaikkea yksinkertaiset, pelkistetyt ja aikaa kestävät tuotteet. Kun tähän lisätään kohtuullinen, joidenkin mielestä jopa halpa hintataso, merkin suosio ei ole ihme. Huomattavaa on, että yhtiö ei usko räikeisiin logoihin, eikä tällaisia tuotteista löydy. Positiivista sekin.

Kuten jo eilen tyylit-foorumilla uutisoitiin, yhtiö on vihdoin päättänyt alkaa toimittamaan tuotteitaan postitse myös Suomeen. Tämä on päivä, jota erittäin monet ovat odottaneet. Lupauksia ja huhuja muutoksesta on ollut esillä jo pitkään, ja viimein se tapahtui.

Ilouutisen innoittamana päätimme poimia muutaman tuotteen, joihin erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli Uniqlo ei ennestään ole tuttu.

Neuleet

#tyylit-toimituksen ehdoton suosikki valikoimasta ovat neuleet. Uniqlon kashmir-, merino-, lampaanvilla- ja puuvillaneuleet ovat hinta-laatu-suhteeltaan voittamattomia. Mallistoissa on sesonkikohtaisia eroja, joten kokojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Uniqlo - neuleissa lyömätön hinta-laatu-suhde

Uniqo - neuleita miehille ja naisille

Oxford-paidat

Neuleiden lisäksi vapaa-ajan pukeutumisen kulmakivenä vankkumatonta suosiota nauttivat OCBD (oxford cloth button down)-paidat. Uniqlon käyttämät kankaat ovat tasalaatuisia, paitojen kaulukset rullaavat, jos eivät kiitettävästi, niin kuitenkin tyydyttävästi ja erityisesti vaatekaapin ”rakennusvaiheessa” olevalle nämä noin 20 euron hintaiset paidat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Uniqlo - nappikauluspaita

Denim

Uniqlon ”made in Japan”-farkkuja kehuvat jopa suurimmat denimpuristit. Kelvollista raakadenimiä on harvoin tarjolla vastaavaan hintaan. Miinuspuolena on kuitenkin todettava, että ainakin Euroopan puolella liike on vähentänyt tarjolla olevien Japanissa valmistettujen perusvaihtoehtojen määrää ja korvannut niitä mitä erinäisimmillä ”skinny fit” ja ”stretch leggings”-versioilla.

Housupuolelta suosittelemme testaamaan myös jämäkästä ja kestävästä twill-puuvillasta valmistetut ”Vintage fit”-chinot, jotka sopivat leikkaukseltaan myös hieman enemmän kuntosalilla aikaa viettäneiden reisille.

Uniqlo - halpaa ja hyvälaatuista denimiä

Sukat

Arkisukista puhuttaessa Uniqlo on ehdottomasti markkinoiden eliittiä. Kymmenistä värivaihtoehdoista pitäisi löytyä miellyttävä vaihtoehto jokaiseen tyyliin.

Uniqlo - sukat

Ultra light down

Viimeisenä Uniqlon perusmallistosta on syytä nostaa esille kevyet toppa- ja untuvaliivit sekä -takit. Ultra light down-malliston tuotteet sopivat erinomaisesti joko välikerrokseksi tai esimerkiksi viikonlopun kaupunkiulkoiluun. Pisteet myös mukana tulevasta pakkauksesta, jonka avulla liivi tai takki on helppo ottaa mukaan esimerkiksi matkustaessa.

Uniqlo - ultra light down

Uniqlo Ulta light down

Yhteenveto – Hyvää laatua halvalla

Perusmalliston lisäksi Uniqlo tarjoaa säännöllisin väliajoin vaihtoehtoja myös viimeisimpiä trendejä etsivälle. Vaihtuvien yhteistyömallistojen osalta on suomalaisittain syytä nostaa esiin viime syksyinen kollaboraatio Paola Suhosen Ivana Helsinki -merkin ja Uniqlon välillä. Suomalaista designia oli esillä yli tuhannessa myymälässä ympäri maailmaa.

Syksyllä 2013 Uniqlo nimitti uudeksi luovaksi johtajakseen (creative director) A Bathing Ape-merkin perustajan NIGOn. Miehen ensimmäinen Uniqlolle suunnittelema mallisto ilmestyy tälle keväälle & kesälle ja onkin mielenkiintoista nähdä, millä tavalla herran kädenjälki tulee näkymään. Aiemmin tehtävässä on toiminut muun muassa saksalainen muotisuunnittelija Jil Sander, jonka J+ mallisto saavutti erittäin suuren suosion ja voitti vuonna 2011 Lontoon design-museon jakaman Brit Insurance Design Fashion Award -palkinnon. Yhdysvalloissa yhtiö on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Michael Bastianin kanssa. Lisäksi tuottajana ja sooloartistina tunnetun Pharrell Williamsin ”I am OTHER”-mallisto julkaistaan tänä keväänä 14. huhtikuuta.

”Halvalla ei saa hyvää” on usein myös tyylipiireissä kuultu sanonta. On kuitenkin niin, että perustuotteiden – kuten neuleiden, sukkien tai chinojen – osalta Uniqlo on tässä tapauksessa säännön vahvistava poikkeus.

Tarkasta Uniqlon nettikaupan tarjonta täältä. Lähimmät kivijalkamyymälät löytyvät tällä hetkellä Lontoosta, Pariisista, Berliinistä ja Moskovasta.


2 vastausta artikkeliin “Uniqlo – Nyt saatavilla myös Suomeen”

 1. Haukkuvat sanoo:

  Miten Uniqlon tarjonta soveltuu hoikille ja pitkille miehille? Erillisiä tall-kokoja ei toki ole, mutta onko esim housujen 34 tuuman lahkeenpituus true-to-length?

  • Juuso P sanoo:

   Uniqlon 34 tuuman lahkeenpituus on ollut ainakin itselleni (n. 190cm) riittävän pitkä. Soveltuvuus hoikille riippuu eri housumallien leikkauksesta. Esimerkiksi vintage chinot eivät ole mitenkään kauhean slimmit lahkeista, mutta ns. skinny tai slim fiteiksi nimetyt ovat ainakin omien kokemusteni perusteella oikeasti kapeita.

   Uniqlon nettikaupassa ilmoitetut vaatteiden mitat ovat varsin tarkat, joten niihin voi luottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi