Uniqlo +J – edullista premiumia?

Muutama vuosi sitten Uniqlo julkaisi suunnittelija Jil Sanderin kanssa tehdyn erittäin suositun +J kollaboraatiomalliston. Suunnittelijan ja Uniqlon yhteistyö jatkui parin vuoden ajan ja sen tuloksena syntyi parhaita Uniqlolla koskaan myynnissä olleita tuotteita. Tuolloin Uniqlo verkkokauppa ei toimittanut Suomeen, joten kamoja saadakseen oli pakko turvautua proxy-palveluihin tai matkustaa johonkin Uniqlon liikkeen omaavaan kaupunkiin. Nyt asia on korjattu, sillä Uniqlo toimittaa Suomeen ja +J on tehnyt paluun.

Tällä kertaa Jil Sanderin mallisto ei koostu uusista tuotteista. Best of +J nimellä kulkeva kokoelma käsittää aikaisempien mallistojen parhaita paloja. lisäksi totuttuun tapaan Best of +J sisältää miesten ja naisten vaatteita. Miesten puolella paluun ovat tehneet muun muassa villakankainen untuvaliivi ja slimmit flanellihousut, joista molemmat ovat todella hyviä hankintoja. Vaikka kokoelman hintataso on moniin merkkeihin verrattuna maltillinen, se vaikuttaisi hieman nousseen. Tästäkin huolimatta labelin alta löytyvät kamat ovat Uniqlon tapaan hintalaatu -suhteeltaan erinomaisia.

model-img_M_plus-j_outerwearmodel-img_W_plus-j_outerwear

Niin sanotun halpamerkin ja luksusmuodin kollaboraatiot ovat toisinaan hieman hämmentäviä. Näin on erityisesti silloin, kun yhteistyön kalliimpi osapuoli on tunnettu huippulaadukkaasta toteutuksesta. Tosiasia on, että laatutaso ei materiaalien ja työnjäljen osalta voi massatuotannon eduista huolimatta olla yhtä korkea kuin esimerkiksi tässä tapauksessa Jil Sanderin omalla nimellä kulkevan labelin (jonka pääsuunnittelija Jil Sander taas nykyisin on). Tavallaan tällöin koko yhteistyön idea vesittyy, kun oikeastaan yksi olannaisisimmista jutuista katoaa edullisuuden myötä väistämättä tulevan laadun laskun takia. Best of +J ei kuitenkaan ole pahin mahdollinen esimerkki, koska tuotteiden laatu on saatu säilytettyä yllättävän hyvänä.

Kun Suomeen tilaaminen on viime keväästä alkaen vihdoin ollut mahdollista, Uniqlo on tehnyt kulttuurityön tuodessaan +J -malliston takaisin. Vielä, kun lafka vaihtaisi käyttämänsä kuriiripalvelun DPD/Post Nord Logisticsilta johonkin, joka oikeasti toimii. Tällä hetkellä käytössä oleva palvelu toimii tyylit-foorumilla olleiden kommenttien perusteella niin huonosti, että kannattaa miettiä pari kertaa tilaamista ja osoitetta, johon toimituksen valitsee. Vaikuttaisi siltä, että erityisesti kotiosoitteisiin tilatut paketit tulevat vähän miten sattuu, jos tulevat ollenkaan…

Uniqlo +J myynnissä tänään 23.9. Uniqon verkkokaupassa. Kannattaa olla nopea, osa tuotteista näyttäisi olevan jo nyt loppuunmyytyjä.

07_134913 69_135597

69_136368 69_136454

69_135626 69_135813

69_13590307_135628

Kuvat: Uniqlo


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi