#tyylit ravintolakierros – Sinne Helsinki

Sinne Helsinki - hampurilainen

Sinne Helsinki pääsi tyylit-testiin ja ravintolan burgeri osoittautui kelpo yksilöksi.

Kukapa ei pitäisi hyvästä burgerista. Huhtikuun kunniaksi on taas aika nostaa #tyylit ravintolakierros- sarja – jonka tarkoituksena on katsastaa säännöllisen epäsäännöllisesti mielenkiintoa herättäviä ja kiinnostavia ruokamestoja – pinnalle ja jatkaa Helsingin parhaan burgerin etsintää.

Burgereiden ystäville kevät vaikuttaa lupaavalta. Top Chef-kokki Akseli Herlevi ilmoitti avaavansa piakkoin Helsinkiin Naughty-BRGR-konseptin, jonka tavoitteena on tarjota hintalaatu-suhteeltaan kaupungin parhaita purilaisia. Samaan sarjaan kilpailemaan ilmoittautuu varmasti myös Pietarsaaresta alkunsa saanut Friends & Burgers, jonka ensimmäinen ravintola Helsingissä aukeaa huomenna keskiviikkona 15.4. Kyseinen paikka pitääkin käydä testaamassa lähitulevaisuudessa.

Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin Porvoosta Helsinkiin laajentanut Ravintola Sinne.

Sinne Helsinki - burger

Sinnen burgeri.

Sinne Helsinki

Päätimme siis viime perjantaina lähteä after work-hengessä burgerille. Paikaksi valikoitui Sinne Helsinki, koska kenellekään kolmesta lähtijästä ei ollut ravintolasta vielä kokemusta.

Perjantai-ilta on oletettavasti varsin suosittu aika ulkona syömiselle ja käsitykseni mukaan Sinne on avaamisestaan lähtien ollut yleisön keskuudessa varsin pidetty. Myös nyt väkeä näytti riittävän. Meillä ei ollut varausta, mutta onneksi ravintolan etuosassa on kuitenkin niin kutsuttu deli-/viinipuoli, johon varauksia ei voi edes tehdä, vaan paikan päälle voi tulla – jos tilaa löytyy – ja istahtaa lasilliselle tai vaikkapa burgerille. Etuosassa tyhjiä paikkoja olisi itseasiassa ollut vielä useammallekin porukalle.

Ruokalistan selaaminen ei osaltamme kestänyt kovin kauaa – listalta ei nimittäin löydy kuin yksi hampurilainen, joka on nimetty yksinkertaisesti burgeriksi. Sinneä ei siis sinänsä voi kutsua burger-ravintolaksi, vaikka monin paikoin kyseistä annosta on klassikoksi kutsuttukin. Kehuja se on kerännyt mm. NYT-liitteen aiemmin keväällä suorittamassa vertailussa, jossa Sinnen burgeri sijoittui neljänneksi. Lisukkeiden osalta vaihtoehtoja on neljä (ranskalaiset, coleslaw, vihreä salaatti sekä vuohenjuusto) ja halutessaan hampurilaisen voi ottaa tuplapihvillä. Tarjoilijan suosituksesta huolimatta kukaan meistä kolmesta ei päätynyt kokeilemaan vuohenjuustoa, vaan tilaukseen päätyi kahdesti burger ranskalaisille ja yhden kerran burger + coleslaw.

Ravintola Sinne Helsinki - hampurilainen

Salaattia ei olisi välttämättä tarvinnut näin runsaasti.

Ravintola Sinne Helsinki - burger menu

Pekoni oli paistettu sopivan rapeaksi ja juusto sulattu juurikin sopivasti.

Ravintola Sinne Helsinki - ranskalaiset

Ranskalaisia oli vähintään riittävästi.

 Yhteenveto – Toimiva ruoka, suloisen sekava palvelu

Ruokalistan mukaan Sinnen burgeri sisältää Bosgårdin luomu-Charolais-nautaa, joka tarjoillaan mediumina, pekonia, cheddarjuustoa, aiolia sekä BBQ-kastiketta. Tämän lisäksi ainakin tällä kertaa pihvin ja sämpylän väliin oli päätynyt aimo annos lehtisalaattia, jonka tosin olisi voinut jättää lisäämättä ja korvata esimerkiksi sipulilla. Ulkoisesti Sinnen hampurilainen on varsin kompakti ja nätti paketti ja kooltaan itseasiassa sellainen, että sen pystyisi ongelmitta syömään myös käsin. Ominaisuus, joka useamman ”premium-burgerin” kohdalla jää toteutumatta. Burgerissa käytetty sämpylä oli tuoreen oloinen ja sopivan rapea. En ole varma onko kyseinen sämpylä leivottu ravintolassa, mutta ottaen huomioon lafkan panostuksen ja yleisen meiningin sekä sämpylän maun ja koostumuksen, en yllättyisi, mikäli näin olisi. Kokonaisuudessaan burgeri on erittäin hyvä. Oma pihvini oli paistettu ehkä aavistuksen liian kypsäksi. Koska muut osallistujat kuitenkin totesivat omansa olevan sopivasti medium, kuten ruokalistassa luvattu, enemmistön päätöksellä myös pihviä voi pitää onnistuneena. Ei tällä vielä kaupungin kärkipaikkaa napata, mutta taistelun kärkikahinoihin Sinnen burgeri lunastaa paikkansa.

Lähes yhtä tärkeää kuin itse hampurilainen, on luonnollisesti lisukkeet. Ensimmäinen huomio ranskalaisten osalta – tai itseasiassa huomio joka realisoituu ruokailun puolivälissä – on se, että niitä on paljon. Lautaselle nätisti aseteltu alumiinikulho on täytetty kokonaisuudessaan. Yksi annos olisi varmasti ollut riittävä kahdellekin. Maussa sen sijaan ei ole huomautettavaa, suolaa on riittävästi ja perunat on sopivan rapeita. Tilattu coleslaw sen sijaan ei kehuja tällä kertaa kerännyt. Suurin osa siitä jäikin Juban lautaselle miehen keskittyessä pelkkään burgeriin.

Ruuan osalta Sinne toimittaa hyvin. Ei erinomaisesti, mutta kiitettävän hyvin. Voin hyvin kuvitella vierailevani Eerikinkadulla tulevaisuudessa useammankin kerran. Uusi visiitti lienee paikallaan myös sen vuoksi, että lähes kaikissa lukemissani arvosteluissa Sinnen vahvuudeksi on lueteltu nimenomaan erinomainen palvelu, josta perjantai-iltana ei kuitenkaan ihan täysin pystynyt vakuuttumaan. Jossain vaiheessa jopa koomisuuden puolelle lipsahtanut juomien väärintarjoilu ja unohtelu tuli kuitenkin kuitattua tarjoilijattaren nätillä hymyllä ja hyvin positiivisella palveluasenteella. Loppujen lopuksi meistä jokainen poistui ravintolasta mitä luultavimmin varsin tyytyväisenä.

Ravintola Sinne Helsinki - Nils Oscar Company

Mikäpä juoma burgerin kanssa paremmin sopisi kuin olut.

Ravintola Sinne Helsinki - Old Rosie

Paitsi silloin, jos ei juo olutta.

Ravintola Sinne Helsinki

Sinnen Deli-puolta.

Ravintola Sinne Helsinki - lasku

Laskut tarjoiltiin vanhojen kirjojen välissä.

Ravintola Sinne Helsinki - lasku

Hampurilainen + ranskalaiset + siideri = 30 euroa.

Ravintola Sinne Helsinki - menu

Yksinkertainen lista ei jätä turhaa valinnanvaraa.

 

Lue lisää:

#tyylit-ravintolakierros – Lihakauppa Roslund


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi