Lihakauppa Roslund – #tyylit-ravintolakierros

Lihakappa Roslund - Helsingin paras hampurilainen

Tyylit kävi testaamassa Lihakauppa Roslundin burgerit.

Kukapa ei pitäisi hyvästä burgerista. Siksipä näin muutaman kuukauden tauon jälkeen on taas aika nostaa #tyylit ravintolakierros- sarja – jonka tarkoituksena on katsastaa säännöllisen epäsäännöllisesti mielenkiintoa herättäviä ja kiinnostavia ruokamestoja – pinnalle ja lähteä etsimään Helsingin parasta burgeria.

Lihakauppa Roslund

Lihakauppa Roslundin nimi on luultavasti tuttu jokaiselle Helsingin ”burger-skeneä” tuntevalle. Roslundin kotisivujen mukaan kyseessä on vuonna 1935 perustettu perheyritys. Tänä päivänä yrityksen palveluksessa toimii jo neljäs sukupolvi. Aiemmin Roslund löytyi vanhasta kauppahallista, mutta remontin vuoksi tapahtunut evakko Hietalahden halliin näyttää jääneen pysyväksi. Hallin lisäksi Roslundin löytää nykyään myös Sörnäisissä sijaitsevalta Teurastamolta, jonne yritys laajeni vuonna 2012.

Vaikka olen suositellut Roslundia monille burgeri-vinkkejä kyselleille, en ollut koskaan käynyt itse maistamassa lafkan tuotoksia. Viime lauantaina kaupunkikierroksen päätteeksi päätimme avopuolisoni kanssa käydä vihdoin testaamassa Roslundin burgerit. Paineet onnistumisesta olivat myös itselläni suuret, koska burgeria ei parempi puolisko omien sanojensa mukaan ollut ennen lauantaita popsinut sitten rippikouluaikojensa.

Lihakauppa Roslund - Hietalahden kauppahalli

Kauppa- ja ravintola löytyvät Hietalahden hallin päädystä – kauppapaikalta 8.

Yksinkertainen menu ei jätä turhaa pohdittavaa

Saavuimme mestoille launtaina hieman ennen neljää, eikä kauppahallissa näkynyt enää juurikaan väkeä. Vaikka ovet sulkeutuvat virallisesti vasta viideltä, kaupankäynti hallissa oli jo lähes kokonaan hiljentynyt. Lihakauppa Roslundin tiskillä kuitenkin vielä jonotti ihmisiä ja yläkerran istumapaikat olivat tiiviisti varattuja. Välihuomiona voinee tässä kohtaa moittia suomalaista byrokratiaa, viereisen kalakaupan / -ravintolan puoli istumapaikoista oli tyhjää täynnä, mutta sinnehän emme olisi purilaistemme kanssa voineet siirtyä. Lopulta löysimme kuitenkin istumapaikat ja hyvä niin, koska halusimme nauttia burgereistamme mieluummin rauhassa kuin tiskillä syöden, vaikka omanlaistansa tunnelmaa olisi toki siinäkin.

Roslundin menua voi luonnehtia lyhyeksi ja ytimekkääksi. Kaikki tarpeellinen löytyy – Hodari (chorizolla), salaatti sekä kolme erilaista burgeria. Näiden lisukkeiksi on tarjolla joko ranskalaisia tai salaattia. Listalla ainoastaan Rosburger on ja pysyy, muut tuotteet saattavat vaihdella sesongin ja tilanteen mukaan.

Pienen, hyvin lyhyen pohdiskelun jälkeen päädyimme tilaamaan yhden Rosburgerin, Pulled Pork burgerin ja yhteiset ranskalaiset. Kokiksen ja veden kanssa hintaa myöhäiselle lounaalle reilu 30 euroa, jota itse pidän (etenkin paikkaan ja tarjoillun ruuan laatuun nähden) erittäin kohtuullisena.

Tilauksen ja maksun jälkeen tilausnumero kouraan ja odottelemaan. Yksi asiakas sai tilauksensa sisään vielä meidän jälkeen. Tässä kohdin tilaukset olivatkin lauantain osalta tehty.

Lihakauppa Roslund - menu

Laatu ja ympäristö huomioon ottaen Roslundin hinnat ovat enemmän kuin kohtuulliset.

Lihakauppa Roslund - burgerit

Pihvitkään eivät olleet pienimmästä päästä.

Lopputuloksena stadin paras burgeri

Sen enempää kiertelemättä (ja vaikka ”selvitystyömme” on vasta alussa) voi todeta, että Roslund tarjoilee burgerit, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Joku voisi väittää niitä jopa Stadin parhaiksi. Rosburgerin pihvi oli paistettu täydellisesti (ehkä jopa rare) mediumiksi ja väliin napautettu pekoni sopivan rapsakaksi. Itseleivotussa sämpylässä ei siinäkään ollut valittamista, ja ehkä hieman yllätyksellisesti pihvin ja sämpylän väliin sijoitettu coleslaw-salaatti oli sopivan mehukasta, muttei missään tapauksessa liian kastikkeista. Jos jotain haluaisi parantaa, niin ehkä mukana tulleelle pienelle lisukesalaatille riittäisi vähempikin kastike. Ja kuten yleensä näiden ”gourmet-burgereiden” kohdalla, ei myöskään Rosburgerin kanssa aluksi oikein tiedä, pitäisikö homma yrittää viedä alusta loppuun käsin vai tyytyä suoraan haarukkaan ja veitseen. Suosittelen kuitenkin haarukkaa ja veistä.

Pulled Pork oli myös omassa sarjassaan loistava. Liha oli mehevää, sopivan maustettua ja runsas sipuli seurana juurikin oikea valinta. Sinänsä seurueemme valinnat osuivat myös oikeaan, että itse diggailin kuitenkin enemmän Rosburgerista kun taas toinen osapuoli revitystä possusta. Lopuksi plussat vielä positiivisen fiiliksen jättäneestä tarjoiluasenteesta. Yksien tilattujen ranskalaisten asemasta perunoita ilmestyi molemmille lautasille kokin ”kun näitä nyt tässä on, niin ei jää kumpikaan ilman”-lauseen säestyksellä.

Kokonaisuutena Roslund kerää 5/5 #tyylit-pisteet ja muilla ehdokkailla on iso työ sysätä Lihakauppa kärkipaikalta syrjään. Muutama burgeri-kohde on jo mielessä, mutta jos kenellekään on ehdottaa mistä löytyy Helsingin (tai muun Suomen) paras burgeri, niin vinkkejä otetaan vastaan.

Lihakauppa Roslund - helsingin paras burgeri

Rosburger – naudanlihapihvi, coleslaw-salaatti, suolakurkku, juusto, pekoni ja tottakai itsetehty sämpylä. Kyytipojaksi kotitekoiset ranskalaiset ja runsaalla kastikkeella maustettu salaatti.

Lihakauppa Roslund - klassikkoburger

Ilman tikkua ”isohko” burgeri tuskin olisi pysynyt kasassa.

IMG_0986

Pulled pork – sipulilla ja coleslaw-salaatilla höystettynä.

IMG_0985

Annoskoot riittivät helposti täyttämään päivän aikana kerrytetyn nälän.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi