#tyylit.fi x Vaatturiliike Sauma – Syksy 14

Tyylit.fi:n tarkoituksena on alusta asti ollut tuoda esiin vaihtelevasti eri tyylejä, klassikoita, moderneja uutuuksia, verkkokauppoja, kivijalkaliikkeitä, tapahtumia ja ihmisiä bisneksen takana. Lisäksi pyrimme laajentamaan näkökulmaamme myös omien mieltymysten ulkopuolelle pitäen kiinni hyvistä tyyleistä kokonaisvaltaisesti eri elämän osa-alueilla.

Idea #tyylit-lookbookin kuvaamisesta syntyi jo viime keväänä. Syyskuun alussa – uusien mallistojen ilmestyessä kauppoihin – pääsimme viimein sitä toteuttamaan. Koska monet kotimaamme kivijalkaliikkeistä jäävät edelleen aivan liian vähälle huomiolle, päätimme tänä syksynä toteuttaa kuvaukset yhteistyössä kahden Helsingistä löytyvän putiikin kanssa. Näistä molemmat edustavat omassa lajissaan parasta, mitä Suomessa on tarjolla. Jatkossa tarkoitus on jatkaa ja laajentaa poimintoja sesongeittain kattamaan yhä useampia tyylejä sekä toimijoita.

 ”It’s a cold world out there” osa I – Tyylit.fi x Vaatturiliike Sauma

Kaksiosainen lookbookin ensimmäinen osa on toteutettu yhdessä Vaatturiliike Sauman kanssa. Helsingin Kruununhaassa kuvattu kuvasarja rakentuu kolmesta #menswear-henkisestä kokonaisuudesta – jotka itseasiassa riittäisivät syksyisen vaatekaapin perustaksi kenelle tahansa. Lookbookin värimaailma on koottu sinisen, harmaan ja ruskean eri sävyjen ympärille ja kenkiä sekä laukkuja lukuun ottamatta kaikki tuotteet on syksyiseen Suomeen sopivasti italialaisten merkkien valmistamia ja luonnollisesti ”Made in Italy”. Kuten kuvista voi huomata, myös tänä syksynä yksinkertaisuus toimii ja pooloneuleet on pakkohankinta, oli kyse sitten formaalimmasta tai täysin vapaa-ajan pukeutumisesta.

Kuvaus: Oona Pohjolainen / Stailaus: Tyylit.fi / Taitto: Miki Pernu

Vaatturiliike Sauma

Helsingistä, osoitteesta Bulevardi 14 löytyvä Sauma juhli tänä kesänä 10-vuotissynttäreitään. Vuonna 2004 oppi-isänsä Jouni Korhosen vaatturiliikkeen hoivaansa ottaneiden ja sitä Sauman nimellä jatkaneiden Olli Holstikon ja Tuomo Pynttärin mukaan Sauma on perinteinen vaatturiliike, joka tosin nykyään on laajentanut valikoimaansa myös mittapukujen ja valmisvaatteiden puolelle. Kaksikon mukaan Sauman tavoitteena on, että asiakkaat saavat pukeutua omien tarpeidensa sekä toiveidensa mukaisiin, hyvin istuviin ja viimeistä saumaa myöten yksityiskohdiltaan mietittyihin tuotteisiin.

Sauman valmisvaatevalikoima on kattava ja Suomen oloissa ainutlaatuinen. Liike on panostanut toimijoihin, jotka eivät tavalliselle kadunkulkijalle välttämättä kerro paljoa, mutta jotka ovat omassa sarjassaan ja tyylilajissaan ehdottomasti tutustumisen arvoisia.  Tätä todentaa toki myös osuma  ruotsalainen Plaza Uomon ”Top 100 shops in the world”-listauksessa. Uskallankin väittää, että liikkeen valikoima kestää vertailun lähestulkoon mihin tahansa ulkomailtakin löytyvään #menswear-putiikkiin.

Lookbookin toinen osa – Tyylit.fi x My O My luvassa huomenna alkavalla viikolla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi