Très Bien Merch ja sananen kaupan malleista

Très Bien on taiteillut jo kymmenisen vuotta streetwearin ja muodin välisellä kapealla rajalla myyden molempien puolien parhaita juttuja. Vuosien saatossa liikkeen valikoiman painotukset ovat vaihdelleet 2008 jälkeisestä heritage-revivalista nykyiseen eurooppalaisten muotitalojen vaatteiden ja lenkkarien yhdistelyyn. Linjan muutoksesta huolimatta – tai ehkä juuri siksi – se on ollut yksi suosikkikaupoistani.

Très Bien on laajentanut toimintaansa jatkuvasti ja nykyisin sillä onkin oma puolivuosittain julkaistava mallisto, minkä lisäksi liikkeellä on perusvaatteista koostuva Merch -linja. Ensi kerran viime syksynä myyntiin tullut Merch -mallisto koostuu collareista, huppareista ja t-paidoista, eli rentojen tyylien peruspilareista. Vaatteiden hinnat ovat pysyneet maltillisina siihenkin nähden, että niiden tuotanto on Euroopassa. On tosin huomattava, että maininta eurooppalaisesta tuotannosta ilman tarkkaa valmistusmaata viittaa usein Romanian tai Turkin suuntaan.

Olipa vaatteiden valmistusmaa mikä tahansa, Très Bienin Merch on ainakin näin kuvien perusteella asiallisen oloista peruskamaa perusmenoon perusjäbille. On tosin pakko huomauttaa vielä syksyn erässä vaatteissa olleen diskreetin brodeerauksen jättämisestä pois. Hienovarainen brändäys on tällaisissa jutuissa paikallaan – mistä muuten tietäjät tietävät päällä olevan juuri Très Bienin collari. Harvempi tietäjistäkään on niin syvällä pelissä.

merch1 merch2

Viiksillä voittoon?

Tässä yhteydessä voi nostaa vielä esiin Très Bienin tavan esitellä vaatteet. Kauppa on tunnettu vuosien saatossa käyttämistään toisinaan suhteellisen persoonallisista malleista. Tunnetuin ja pitkäaikaisin oli Sunjatha ”Sune” Conta, jonka jo hieman vanha haastattelu Four Pinsin puolelta kannattaa lukaista aiheen kiinnostaessa yhtään.

Moni ei ole pitänyt Très Bienin linjasta käyttämiensä mallien suhteen, mutta itse olen fiilistellyt liikkeen omaleimaista lähestymistapaa. On tavallaan sääli, että nykyisin meno mallien suhteen on alkanut olla varsin geneeristä ja rajoittunutta. Loppupeleissä tällainen ei merkkaa paljoa, mutta alla oleva malli, jonka nimeä en enää millään muista, oli viiksineen ja poseerauksineen todella hauska ja piristävä usein niin tylsään menoon. Pakko arvostaa.

tresbienmalli1 tresbienmalli2

 Kuvat: Très Bien


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi