Tiistai-inspis – Trikoissa radalle

Tällä viikolla myös tiistai-inspiksessä mennään Tough Vikingin ja treenauksen hengessä. Jos mustaSWAG jonnekin sopii, niin treenaukseen. Trikoilla ja kompressiopaidoilla huonokuntoisempikin kaveri muuttuu atleetiksi ja tulokset paranevat kuin itsestään.

Tämän kerran inspiraatio päätyi tahattomasti muistuttamaan hyvin paljon House of Cards -sarjan Frank ja Claire Underwoodin lenkkeilytyyliä. Sarjassa hahmojen mätsäävät juoksuasut vahvistavat hahmojen yhteenkuuluvuutta ja toisaalta alleviivaavat sarjan ajoittain vähän koomistakin vakavuutta. Juoksutyyleillä kerrotaankin paljon omasta persoonasta. Usein vakavampien juoksijoiden jalassa näkyy Asicsia mahdollisimman hirveän näköisinä, kun taas tyyleistään tietoiset tuppaavat valitsemaan suosikkibrändinsä ja menevät sillä. Muotitietoiset muistavatkin, että mikäli ei treenaa Rocky-henkisesti  harmaissa puhkikuluneissa kollareissa, ei merkkien sekoittelu ole suotavaa.

Jotain outoa tribalismia liittyy erityisesti urheilukamoihin ja erityisesti vanha Adidas vs. Nike -vastakkainasettelu on voimissaan. Kolme raitaa ja swoosh mätsäävät huonosti. Mitään järkeähän tässä ei ole, mutta pitkälti fiilispohjaltahan me valitsemme treenikamammekin. Japanilainen kirjailija Haruki Murakami kertoo kirjassaan ”Mistä puhun kun puhun juoksemisesta” siitä, miten käyttää itse japanilaisen Mizunon kenkiä. Murakamin mukaan Mizunolla ei ole erikoisia ominaisuuksia, ei erityisesti tyyliä eikä edes tarttuvaa slogania. Hän valitsi Mizunon niiden luotettavan tuntuman takia, mutta lukijalle välittyy vaikutelma, että mahdollisimman geneeristen ja tylsien kenkien valinta on itsessään jo jonkinlainen statement.

Vähän niinkuin päästä varpaisiin mustaswag.

 

y

 

Kaikki tuotteet: Nike / shopalike.fi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi