Tennarikuume – Adidas Gazelle

Tennarikuumeeni ei ota laskeakseen. Superstarit ja Stan Smithit ovat olleet Common Projectsien kanssa vahvassa käytössä. Samojen mallien fiilistelyn lomassa unohtuu helposti, että  maailmassa on muitakin asiallisia tennareita.

Kurvin edellä vai perässä juoksemista

Yksityiskohtien vähäinen määrä on ollut Stan Smithin ja Common Projectsin kaltaisten tennareiden viime aikaisen suosioon nousun kannalta olennainen tekijä. Stanin tapauksessa on toki tunnustettava todella aggressiivisen markkinoinnin vaikutus, mutta joka tapauksessa vähäeleisiin tyyleihin yksinkertainen tennari sopii kuin nenä päähän. Näin on myös Gazellen kohdalla, mutta sen etuna on moniin klassikkotennareihin verrattuna tennarin sliikki profiili. Kengän nätti muoto tekee siitä jopa helpommin yhdisteltävän – ainakin kapeisiin housuihin. Muutenkin 70-luvun mieleen tuova ulkoasu on tätä päivää, kuten myös yleinen Adidas-hype.

Vaikka kolme raitaa teki vahvan paluun ja tuntuu olevan kaikkialla, Gazelle on erinomaisuudestaan huolimatta jäänyt paitsioon. Muutoksen merkit ovat kuitenkin ilmassa, sillä tennaria on alkanut näkymään yhä enemmän. Myös Tyylit-foorumilla Gazelle on saanut osakseen fiilistelyä ja aikaisin omaksuja hankki oman parinsa jo syksyn puolella.  Kaikki merkit viittaavat siihen suuntaan, että tässä saattaisi hyvin olla ainesta ensi vuoden Stan Smithiksi. Kävi näin tai ei, kyseessä on muuhunkin kuin Gallagher-larppaukseen toimiva klassikko. Gazellea voi nykymenossa pitää edelläkävijän valintana – ainakin haluaisin ajatella näin.

Adidas Gazellea saa ainakin Adidaksen omasta verkkokaupasta. Oma suosikkini on alla oleva musta OG -malli, mutta myös Gazelle 2:lla on omat kannattajansa. Näiden lisäksi erityisen huomion ansaitsee sisäpelikäyttöön tarkoitettu indoor, jonka raakakuminen ja osin läpikuultava pohja tekee siitä mahtavan kesätennarin.

Gazelle – on se kova.

gazelle1

Sivuprofiili ja erityisesti kärki on esimerkiksi Stan Smithiin ja Superstariin verrattuna matala ja siro.

gazelle2

Profiili on myös ylhäältä nätti.

Lopuksi vielä pari fiilistelykuvaa, jotka osaltaan osoittavat tennarin monipuolisuutta.

Simppeliä ja toimivaa.

image

Lierihattu ja tennarit – yleensä uhka, mutta tällä kertaa mahdollisuus.

 


2 vastausta artikkeliin “Tennarikuume – Adidas Gazelle”

  1. Riku sanoo:

    Join the club! Noi mustat on ollut kovassa käytössä, tosin Gazelle 2:et.

    p.s. Taitaa tossa alemmassa olla juuri ”kakkoset” jalassa.

    • Juuso sanoo:

      Liittyminen taitaa olla väistämätöntä ennen kesää. Viime syksystä asti kuumotellut, eikä teikäläisen insta tosiaan helpota kuumetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi