Supreme x Playboy® x Vans

Alunperin New Yorkissa vuonna 1994 skeittiliikkeenä ovensa avannut ja sittemmin yhdeksi koko skenen tärkeimmistä merkeistä kasvanut Supreme on tunnettu monista yhteistyömallistoistaan.

Supreme aloitti yhteistyön Vansin kanssa jo 1990-luvun puolivälissä julkaistulla camokuvioidulla versioinnilla Old Skoolista. Merkkien välinen yhteistyö on jatkunut siitä lähtien.

Supreme x Vans - Old Skool Camo

Supreme x Vans – Old Skool Camo

Supreme on aikaisemmin julkaissut erinäisiä kollaboraatio-tuotteita useiden eri valmistajien kuten Clarksin, Schottin ja Zippon kanssa. Tänä keväänä Supremen kanssa yhteistyössä on hieman poikkeuksellisesti eräs oman alansa kenties tunnetuin toimija, eli vastikään 60 vuotta täyttänyt ikoninen miestenlehti Playboy.

Playboyn 60-vuotis juhlanumeron kannessa oli Kate Moss.

Playboyn 60-vuotis juhlanumeron kannessa oli Kate Moss.

Supremen kevään 2014 mallistossa Playboyn logoa on käytetty takeissa ja yläosissa. Näistä ensimmäisenä myyntiin tulleet pupulogolla varustetut football jerseyt olivat hitti ja ne myytiin loppuun lähes välittömästi julkaisun jälkeen.

sup7

Supreme / Playboy® Football Top

Vuoden 2014 kevään Supremen ja Vansin kollaboraatio-mallisto käsittää kaksi mallia, jotka ovat Sk8 hi ja Authentic. Valinnat malleiksi ovat suhteellisen toimivia, mutta olisin itse odottanut, että myös Slip-on olisi ajankohtaisuuteensa ja myös vuodenaikaan nähden ollut osa mallistoa.

Erona normaalimalleihin on lähinnä se, että yhteistyön hedelmänä kenkien päällykseen on printattu Playboyn ja Supremen logoja. Tämän lisäksi tennareissa on normaalista poiketen nahkavuori ja -pohjalliset, mikä lisää käyttömukavuutta ja antaa muutenkin premium fiilistä. Kyse on siten varsin perinteisestä kollaboraatiosta, eli materiaaleja on hieman parannettu ja yhteistyön osapuolten logot ovat selvästi näkyvillä. Tässä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta toisinaan näiltä toivoisi hieman enemmän omaperäisyyttä.

Vastoin odotuksiani Supremen tämänkertainen julkaisu ei siten ole printtitennari onnistuneimmasta päästä. Mielestäni Authenticiin Playboy-printti ei sovi kovinkaan hyvin. On vaikea sanoa, mistä tämä johtuu, mutta nauhoilla ja kengän muodolla on vaikutusta asiaan. Toisaalta viininpunaisissa Sk8 hi:ssa painettu kuvio toimii kohtalaisen hyvin sitä tukevan ”jazz stripen” kanssa. Ylipäänsä kun on kyse printeistä tennareissa, pelkistetty tai printtiä jotenkin tukeva malli toimii parhaiten. Tässä tapauksessa Slip-on olisi nauhattomuutensa takia ollut Authenticia paljon toimivampi vaihtoehto.

Supremen – kuten myös monen muun merkin – kollabo-mallistot tuntuvat olevan aikalailla hit or miss -osastoa. Toisinaan kollabot ovat ovat todella onnistuineita ja ne tuovat jotain oikeaa lisäarvoa, mutta valitettavan usein mennään kunnolla metsään.  Mielestäni tällä kertaa mennään näiden kahden ääripään välillä, eikä yhteistyö tuo varsinaista lisäarvoa parempia materiaaleja lukuun ottamatta. Vansin klassikkotennarit ovat kuitenkin niin vankka pohja, että logoja painamalla ei voi epäonnistua täysin. Lisäksi Supremen cooliuden aura onnistuu tälläkin kertaa tekemään kengistä jotenkin haluttavat ja odotettavaa onkin, että mallisto myydään loppuun varsin nopeasti.

Mitä mieltä lukijat ovat tästä mallistosta ja yhteistyömallistoista ylipäänsä – kommentteja kaivataan.

sup4

Kumpaakin mallia on saatavissa neljässä eri värissä.

sup5

Authentic

sup3

Sk8 hi

 

Supreme x Playboy x Vans saatavilla Supremen verkkokaupassa torstaina 6.3.2014.

Kuvat: Supreme, Vans, Playboy


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi