Yksinkertainen salkku miehelle – Winter Studios

Wikipedia määrittelee minimalismin seuraavasti: Minimalismi (engl. Minimal Art tai Minimalism) on abstraktin taiteen suuntaus muun muassa kuvataiteessa, muotoilussa, arkkitehtuurissa, musiikissa ja elokuvassa, jossa pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan ja karsimaan ilmaisu turhista rönsyistä.

Ruotsista ponnistava Winter Studios noudattaa suuntausta sen äärimmäisessä muodossa.

Winter Studios – yksinkertaista kauneutta

Winter Studios on nuori tulokas, jolla on vasta yksi tuote. Yksi salkku. Lafkan käytännössä kaikista yksityiskohdista karsittu N.1 -nahkasalkku on todella vakuuttava näyte siitä, mitä olennaiseen keskittyminen tuottaa.

Lyhyesti Winter Studiosista. Kyseessä on ruotsalainen kolmen nuoren graafisen suunnittelijan perustama yritys. Lafkalla voi väittää olevan myös suomalaisia juuria, koska osa perustajista on kotoisin Ahvenanmaalta. Tyylit-ylläpito tapasi kolmikosta kaksi, Simonin ja Idan kesän alussa Helsingissä ja samalla tyypit antoivat myös N.1-salkkujen prototyypit fiilisteltäväksi ja käyttöön.

Maininnan arvoista Winterissä on se, että Simon ja Ida halusivat lanseerata tuotteensa nimenomaan Helsingissä. Verkkokaupan lisäksi ainoat jälleenmyyjät löytyvätkin toistaiseksi Maarianhaminan lisäksi Helsingistä. Toisaalta, miksipä ei. N.1 salkku on varmasti juurikin kuin kotonaan Kallion hipsteri-piireissä sekä kaupungin mainostoimistoissa. Jos Winter Studiosin ideologia ja inspiraatio salkun takana kiinnostaa, kannattaa tsekata Yle Areenasta Idan vierailu Belle Epoque-ohjelmassa.

Winter Studios nahkasalkku ja Mismon portfolio.

Ruotsi x Tanska. Winter Studiosin salkku ja Mismon portfolio.

N.1 – yksinkertainen budjettisalkku miehelle ja naiselle

Winter Studiosin filosofiaan kuuluu minimalismin ohella myös ajattomuus. Salkun muotoilun taustalla on ajatus siitä, että sitä voi käyttää myös 50 vuoden päästä. Tai sitä olisi voinut käyttää 50 vuotta sitten. Ja se voi hyvinkin olla mahdollista. Salkun Tärnsjön kasviparkitusta neljämillisestä nahasta saa tunteen, että se kestäisi ydinsodan. Materiaali on luonteeltaan jopa karua, mutta sillä hyvällä tavalla. Todennäköisesti se myös patinoituu nätisti. Erityisesti salkun ruskea versio. Nahan paksuudella on myös hintansa. Todennäköisesti nimenomaan paksuudesta ja sen aiheuttamista työstövaikeuksista johtuen salkun ompeleet ovat paikoin hieman vinossa. Toisaalta tämä kertoo salkun takana olevasta käsityöstä.

Salkku on mitoitettu 15-tuumaista MacBookia varten, minkä lisäksi siihen mahtuu kaikki muu työpäivän aikana tarvittava. Sen sisällä ei ole taskuja, minkä voi nähdä pienenä miinuksena. Usein avaimet ja muut pienet esineet päätyvät hautautumaan papereiden ja vastaavien sekaan. Kehitysideana lenkki tai pieni tasku avaimia varten olisi paikallaan. Toinen kehityskohta löytyy myös laukun sisäpuolelta. Nimittäin laukun kiinnityksestä huolehtivan metallinapin takaosa saisi olla jollain tapaa peitettynä. Nyt esimerkiksi läppärin kantaminen laukussa vaatii jonkinlaisen suojakuoren, jos haluaa varmuudella suojata koneensa naarmuilta.

Winter Studios salkun yksitysikohdat

Salkun ainoa näkyvä koriste tai merkintä on pieni ”winter”-teksti salkun takapuolella.

Salkusta on tällä hetkellä tarjolla kahta eri väriä: musta ja konjakki. Tyylit-ylläpidon kesken jakauma oli puolet mustaa ja puolet konjakkia. Juuso valitsi mustan, sillä sen vakuuttavuus on jotain, mitä hän koki ammatillisen habituksensa kaipaavan. Atelle Sen sjiaan konjakki oli itsestäänselvä valinta. Nätisti patinoutuva nahka toimii paremmin kuin hyvin hänen tyylinsä kanssa yhteen.

Tiivistyksenä voisi sanoa, että Winterin salkku on pienistä puutteistaan (sisätasku ja tikkausten osittainen vinous) vaikuttava ilmestys. Se tulee samaan varmasti paljon käyttöä syksyn työkuvioissa ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan myös lafkan seuraavia tuotelanseerauksia.

Winter Studios salkku puvun kanssa

N.1 juristin käytössä – toimii.

Yhteenveto – salkun hankinta

Lyhyesti voi todeta, että 300-400 euron hintaluokassa salkkua etsivälle Winter Studios on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Alle 500 euron budjetilla laadukkaan salkun hankkiminen ei itse asiassa ole kovin helppoa. Ellei satu tekemään löytöjä alennusmyynneistä, on oikestaan väistämätöntä, että joistain kriteereistä on hintaa polkeakseen tingittävä. Joten N.1 sopii ennen kaikkea opiskelijoille, juuri työuransa aloittaneille tai sitten muuten vain niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja kestävän salkun ilman krumeluureja.

Winter Studios N.1 salkkua saa merkin oman verkkokaupan lisäksi My O My:n The Menistä ja Beamista sekä Beamhillista. Verkkokaupasta ostaessa Winter Studios tarjoaa #tyylit-lukijoille 10% alennuksen koodilla ”tyylit”.

Winter-Studios-brown-briefcase

Jäämme odottamaan patinoitumista.

Disclaimer: Korruptioyhteistyö – Winter Studios tarjosi salkut tyylit.fi-ylläpidon testattavaksi ja käyttöön.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi