Puma Suede – boxin ulkopuolella on elämää

Tulevaisuuden spekulointi on hauskaa. Näin alkuvuodesta on mukava veikkailla tämän vuoden hittejä. Kun minua kiinnostaa erityisesti tennarit, mistäpä muustakaan sitä kirjoittaisi.

Viime vuosien aikana on tuntunut olevan jokin tennari- tai lenkkarimalli ylitse muiden. Jokunen vuosi sitten Niken free -malleilta ei voinut välttyä ja saman kohtalon tuntui saavan New Balancen lenkkarit. Pari viime vuotta asia on ollut toisin, sillä erityisesti retrotennarit ovat olleet se juttu.

Adidaksen voimakas comeback ja todella onnistunut Stan Smithin uudelleen lanseeraus ja ZX Fluxin esittely aloittivat merkin dominanssin aikakauden. Viime vuonna olikin pitkään paitsiossa olleen Superstarin vuoro. Superstar ei ehkä ainakaan miehillä lähtenyt aivan niin isosti kuin Stanit vuotta aiemmin, mutta joka tapauksessa malli on omalla jännällä tavallaan aika hauska. Sitä käyttäessä kannattaa toki huolehtia, että muu setti on kohdillaan markettifiiliksen välttämiseksi.

Nyt tuntuu, että aika voisi olla jollekin tuoreelle, mutta edelleen menneeseen kurottavalle. Cool Britannian vanavedessä Adidaksen Gazelle voisi olla SE tennari tai vaihtoehtoisesti todella onnistuneen uusintajulkaisun Japan 80s packin muodossa saanut Campus. Jos mennään Addun ulkopuolelle, Issuesin Inke veikkasi tulevan vuoden kuuluvan Niken Cortezille. Ennustus voi olla hyvinkin oikea. NWA-leffan jälkimainingeissa ja ysärifiilistelyn keskellä malli tavoittaa jotain olennaista myös tästä ajasta. Sitä paitsi Seinfeldin Georgen voi bongata sarjasta useaan otteeseen kyseisissä lenkkareissa.

Toisinaan on kuitenkin hyvä katsoa boxin ulkopuolelle. Adidaksen, New Balancen ja Niken ulkopuolella on muitakin merkkejä. Yksi näistä on Puma, jonka kyytiin esimerksi Rihanna hyppäsi oletettavasti erittäin rahakkaan sopimuksen muodossa. Merkillä on monia toimivia vaihtoehtoja, mutta henkilökohtainen suosikkini on jo 5 x mustat tennarit listauksessa esiin noussut Puman Suede. Sivuhuomautuksena on hauska todeta, että kyseiseltä listalta itselleni on päätynyt jo useampi malli, tuoreimpana Puma Suede.

Kyseessä on varsin perinteinen matala tennari. Common Projectseihin ja muihin premium-tennareihin tottuneelle viimeistely ja materiaalien laatu on eri tasolla; sitä saa, mistä maksaa. Tästä huolimatta en löydä ainakaan omasta paristani mitään moitteen sijaa. Kyse on no nonsense -tennari perus menoon. Mitä muuta sitä kengiltä voisi kaivata – ainakaan kun hinta on murto-osa vaikkapa mainituista Commoneista. Kysymyksessä on kuitenkin aito klassikko, joka sai ensiesittelyn jo vuoden 1968 Mexico Cityn olympialaisissa. Lisäksi eräs tyylit-aktiivi kehui sportanneensa mallia jo vuonna 94. Meno on siis aitoa. Suosittelen antamaan Pumalle mahdollisuuden.

Puma Suede esimerkiksi Calirootsilta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi