Premium-tennarit – Eytys

Uusia premium-tennarimerkkejä on tullut viime aikoina useita. Ruotsalainen 90-luvun katumuodista ammentava ja unisex-tennareita valmistava Eytys on yksi näistä.

Takaisin ysärille

Eytys ei varsinaisesti kuulu premium-kategoriaan hintojensa puolesta. Kyseessä on periaatteessa aivan tavallinen Vietnamisssa valmistettu kangastennari. Eytysin tennareissa on kuitenkin fiksuja, kalliimmista kengistä muistuttavia ominaisuuksia.  Pohjalliset on valmistettu korkista, joka muotoutuu käyttäjän jalan mukaiseksi. Yleensä tämä ominaisuus on liitetty lähinnä niin sanotusti oikeisiin kenkiin, joissa sisäpohjan muotoutuminen tekee hyvin sisäänajetuista kengistä todella mukavat käyttää. Ratkaisu toimii myös näissä ja on erittäin tervetullut lisä kangastennareihin.

Vaikka Eytysin tennarien hinta tai laatu ei ole samalla tasolla oikeiden premium-tennarien kanssa, merkin kenkien saatavuus on silti monien premium-tennarimerkkien tapaan erittäin rajattua. Tämä liittyy brändin haluttavuuteen, mikä nostaa Eytysin merkkinä sen laadusta ja hinnasta huolimatta peruskauran yläpuolelle.

Ruotsissa taito rakentaa haluttava brändi onkin täysin eri tasolla Suomeen verrattuna. Tämä on nähty monien eri merkkien, kuten Acnen kanssa. Siitä huolimatta, että tuote ei ole mitenkään erityisen ihmeellinen, sen imago ja haluttavuus on. Acne teki tämän asteittaisella hintojen nostamisella ja muutenkin nerokkaalla markkinoiilla. Eytys on hoitanut homman pitämällä tarjonna sopivan rajattuna ja hankkimalla juuri oikeat jälleenmyyjät ympäri maailman. Tämän suhteen suomalaisilla on vielä tekemistä, sillä merkkejä on lanseerattu, mutta niiden markkinointi ja imagon rakentaminen on jäänyt puolitiehen.

Eytysillä on vasta yksi kenkämalli, ”Mother”, jonka juttu on normaalia jokusen millin paksumpi pohja korkealla reunalla. Totuttua korkeampi reuna vielä vahvistaa illuusiota paksusta pohjasta. Ratkaisu on todella ysärihenkinen ja retron ja modernin toimiva yhdistelmä tavoittaa ajan hengen. Tavallista paksummalta näyttävän pohjan takia lafkan tennareiden käyttäminen vaatii ainakin miehiltä hieman uskallusta. Kyseessä ei ole kuitenkaan oikea platform-pohja, vaan kenkä on luonnossa yllättävän huomaamaton.

Eytys jakaa varmasti mielipiteitä erityisesti miesten keskuudessa, sillä nyt ollaan jo varsin etäällä klassisesta #menswearista. Merkin tennarit ovat rehellisesti fashion forward, missä ei tosin ole mitään väärää. Toisinaan tällaiset muotijutut on enemmän kuin paikallaan. En suosittele kyseisiä kenkiä jokaiselle, mutta jotain uutta ja sopivan muodikasta tennaria etsivän kannattaa ilman muuta tarkistaa merkin kengät.

Tippuuko lukijoille rehellisemmät muotijutut vai onko tässä tilausta liekinheittimelle?

eytys-canvas-black-01-copy

eytys-leather-white-03-copy_2

eytys-suede-grey-04-copy_2

eytys-outsole-off-white-copy_6

 

Lopuksi vielä vähän inspiraatiota videon muodossa.

Eytysiä saa muun muassa merkin omasta verkkokaupasta, josta löytyy myös listaus muista jälleenmyyjistä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi