Pitti Uomo 87 – ennakkotunnelmia ja streetstyle throwback

Tällä viikolla vietetään yhtä vuoden kohokohdista tyylirintamalla, kun Firenzessä alkaa 87. Pitti Uomo-messut. Myös #tyylit.fi on paikalla raportoimassa tunnelmista ja tutustumassa tuleviin mallistoihin sekä tietenkin tulemassa kuvatuiksi.

Tänä talvena tyylit-edustus on perinteiseen tapaan Aten varassa. Hän vinkkasikin pari juttua, jotka ovat erityisesti kiinnostavia tällä kertaa. Ensinnäkin messuilla on esimmäistä kertaa erillinen ”Born in the USA” osio. Kyseessä on Pitti Uomo ja Yhdysvaltalaisen Trade Fairsin yhteistyön tulos, joka tuo 20 – aiemmin Pitissä näkemätöntä – jenkkimerkkiä (muun muassa Shinola, Red Wing ja The Hillside) oma esittelytila. Kyseessä on kiinnostava uutuus euromerkkien dominoimille messuille. Suomalaisnäkökulmasta mielenkiintoinen on varmasti myös #Swedishspot2015, joka tuo framille hieman vähemmän tunnettuja ruotsalaismerkkejä. Ehkä joskus Firenzessä nähdään vielä myös #suomispot.

Italo-menswearista kiinnostuneille Pitti on maanpäällinen taivas. Viime vuosina kohokohtia ovat tältä tyylisuunnalta olleet Tombolini, Lardini ja Isaia. Nämä tuottavat tuskin pettymystä tälläkään kertaa, mutta itse odotan kuvamateriaalia The Gigin ständiltä. Kyseinen merkki on Bogliolilta lähteneiden Bogliolin veljesten perustama rentoon ja pehmeään räätälöintiin perustuvat uusi tulokas. Ei niin perinteiset kuosit ja materiaalit tuovat jollakin tavoin mileen venetsialaisen Barenan, mutta vähemmillä workwear-fiiliksillä. Erittäin mielenkiintoinen merkki myös tennareihin ja skandiminimalismiin hurahtaneen mielestä.

Riikinkukot kuvattavina

Pitti Uumo on sitä ainakin pelkästään netin kautta seuraavalle varsin absurdi tapahtuma. Vaikka kyseessä on ammattilaisten myyntitapahtuma, Pitti on tunnettu erityisesti messuvieraista otetuista katutyylikuvista. Itseasiassa Tommy Tonin ja muiden kuvaajien messualueen muurin edessä ottamat kuvat tuntuvat olevan koko tapahtuman ydinjuttu. Useat bloggaajat ja muut alalla toimivat tai sinne haluavat hengaavat päivän ulkona röökin kanssa toivoen tulevansa kuvatuiksi. No, kai se on parempi olla toisen kuvaamana kuin ottaa kuvia itsestään. Touhun absurdiudesta huolimatta kuvatuksi tuleminen on itsensä markkinointia. Hyvä katutyylikuva voi olla todella arvokas edustamalleen brändille, oli kyseessä sitten blogi, vaatemerkki tai -liike. Joka tapauksessa tammi- ja kesäkuussa kaikki #menswear-skenen silmäätekevät löytää Firenzestä.

Naurettavaa tai ei, täällä odotetaankin jo tämän vuotisia kuvia hiessä. Ja olisihan sitä hienoa lähteä joskus myös itse paikalle katsastamaan, miltä meno näyttää ihan oikeasti. Lähipäivien kuluessa nettiin tulvivia kuvia tullaan luonnollisesti koostamaan myös Tyyleihin. Kuitenkin ennen tätä voidaan palata vielä viime talven tunnelmiin ja tällöin nähtyihin erilaisten tyylien ilotulitukseen muutaman kuvan voimin.

Viikon aikana päivityksiä Pittistä on myös Instagramin puolella – tsekkaa @tyylitfi. Lisäksi kannattaa pitää silmällä hashtagia ja yhteistyössä Ohituskaistalla-blogin kanssa tuotettua sivustoa #tyylitmaailmalla.

Pitti851 Pitti852 Pitti853 Pitti854 Pitti855

Kuvat: mm Tommy Ton


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi