Pitti Uomo 86 – pikakatsaus kevään 2015 tarjontaan

Viikko Firenzessä on ohi ja paluu tapahtui Suomen kylmään kesäsäähän. Viime viikon hiljaiselon jälkeen onkin aika katsastaa pikaisesti, mitä ensi kesänä ja keväänä on luvassa. Koska Pitti Uomo luonnollisesti ei ole vain tulevia mallistoja, loppuviikosta on tulossa katsaus myös #tyylit-poimintoihin messujen aikana nähdyistä ja valokuvaajien otoksiin tarttuneista #tyyleistä. Tässä vaiheessa annetaan kuitenkin kuvien puhua, tarkemmat katsaukset on tulossa myöhemmin.

Hallitsevista ja nousevista trendeistä voinee kuitenkin mainita jo tässä vaiheessa vintage-aiheiset kankaat ja runsaat printit, myös irtotakeissa ja puvuissa, tab- sekä maokaulukset sekä kaksirivisten takkien voittokulun jatkumisen.

Bastong

Etelä-Koreasta tuleva Bastong on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia ulkovaatevalmistajia, joita on vähään aikaan tullut vastaan. Ensimmäistä kertaa tammikuun Pitissä silmiin eksyneen Bastongin perusvalikoima kattaa viisi perusmallia, joiden lisäksi ensi kevään ”Sahara”-mallisto sisälsi kaksi väriä (”desert” ja ”night”) sekä viisi erilaista, perusmallistosta hieman muokattua takkimallia. Merkin saatavuus Euroopassa ei ole kovin runsasta, mutta ainakin brittiläisen John Simonsin valikoimasta takkeja pitäisi olla syksystä lähtien saatavilla.

IMG_9109

IMG_9116

IMG_9117

Buttero

Tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa viettävän #tyylit-suosikki Butteron ensi kesän teemana on ”dirty white”. Uskon, että tästä mallistosta päätyy useampi pari myös tyylit-lukijoiden kaappiin ja käyttöön…

IMG_9136

IMG_9130

IMG_9145

IMG_9143

The GIGI

Bogliolin veljesten uusi merkki The GIGI, jonka ensimmäinen, tulevana syksynä kauppojen hyllyille päätyvä mallisto nähtiin tammikuun Pitissä, oli ehkä koko messujen kiinnostavinta antia. Arkkitehtuurista inspiraatiota hakeva mallisto, jossa yhdistyy italialainen kulttuuri ja tyyli sekä todella pehmeät linjat ja erikoisemmat materiaalit ei välttämättä ole tehty ihan jokaiselle. Kuitenkin monimuotoisuudessaan se on kuin tehty erilaisia tyylejä yhdistelevälle.

IMG_9059

IMG_9063

IMG_9067

IMG_9078

Mismo

Toinen #tyylit-suosikki Mismo ei pettänyt tälläkään kertaa. Vanhojen suosikkien rinnalle oli jälleen tuotu muutamia uusia laukkumalleja sekä -materiaaleja. Erityisesti ylimmässä kuvassa näkyvä pukupussi vaikuttaa paljon liikkuvalle #menswear-matkaajalle pakkohankinnalta.

IMG_8930

IMG_8939

IMG_8940

Drake’s London

Kun puhutaan asusteista ja niihin liittyvistä yksityiskohdista, innovatiivisuudesta sekä laadusta, yksi on usein ylitse muiden. Niin tälläkin kertaa ja ensi keväänä…

IMG_9082

IMG_9086

IMG_9102


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi