NN07 – syksy ja talvi 2014 ”Switzerland”

NN07 eli No Nationality 07 on suhteellisen vähälle näkyvyydelle jäänyt, mutta yllättävän laajalle levinnyt pohjoismainen merkki. NN07 keskittyy miesten puketumisen ydinjuttuun, eli toimivaan peruskamaan jättäen jännittävämmät luomukset muille. Itse olen aina kuitenkin pitänyt merkin jutuista, vaikka Instagram-tykkäysten määrä ei räjähdä hashtagilla #nn07.

NN07:n ’mallistojen’ teemana on aina jokin maa. Tällä kertaa kohteeksi on valikoitunut kellojen ja pankkisalaisuuden luvattu maa – Sveitsi. Vaikka NN07:n mallistot eivät ole konseptiajattelun riemuvoittoja, lookbook on osin eri asia. Sveitsissä kun ollaan,  vuorimaisemat lumi ovat vahvasti läsnä. Tämä ei nyt erityisemmin näy mallistossa, vaan merkki keskittyy omiin vahvuuksiinsa, eli toimiviin käyttövaatteisiin.

Talvimallistojen tapaan päällystakit ja parkat ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Myös jo viime vuonna esitelty kenttätakki jatkaa voittoisaa kulkuaan, vaikka takki ei lookbookissa esiinnykään. Valmistajana NN07 on ollut parhaimmillaan chinoissa ja muissa housuissa. Tälläkin kertaa tarjolla on useita hyviä vaihtoehtoja kasuaalimpaan menoon. Selvage-denimiä saa monissa pesuissa, eikä samettihousut ole huonommat. Mielenkiintoisin tarjokas housurintamalla on kropattu villakangashousu, joka on mallina erittäin ajankohtainen – ainakin itselleni. Housujen kanssa on tarjolla myös yhteensopiva takki, mutta jättäisin pukuhommat suosiolla muille merkeille.

NN07 on merkkinä vähän mitäänsanomaton, mutta jos vaatteiden leikkaukset toimivat, tarvitseeko sen ollakaan mitään muuta. Itse olen käyttänyt lafkan housuja jo useiden vuosien ajan ja varsinkin ”James” -malliset farkut ovat yksi suosikkivaatteistani. Kannattaa siis tsekata lookbook alta ja tilaisuuden tullessa myös merkin vaatteet.

NN07 AW 14 ”Switzerland”

nn071 nn072 nn073 nn074 nn075 nn076 nn077

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi