Nike Mayfly Woven – Onko haippi ikuista?

Muutama vuosi sitten oli eräs tennari, joka oli haluttavuudessaan ylitse muiden. Nyt se on tehnyt paluun, mutta onko haippi ikuista?

Niken alun perin vuonna 2003 julkaisema Mayfly oli tarkoitettu maratoonareille. Tennari edusti kaikkea muuta kuin kestävää suunnittelua, sillä sen oli tarkoitus kestää vain 100 kilometrin verran juoksua. Huonon keston (minulle se tosin riittäisi muutaman kesän juoksulenkkejä varten…) takana oli ajatus äärimmäisestä minimalismista. Tennarista oli riisuttu kaikki mahdollinen painoa tuova.

Mayfly ei jättänyt suurta jälkeä, mutta Niken vuonna 2013 lanseeraama Woven -malli oli eri asia. Kenkä suorastaan lensi kauppojen hyllyltä ja sai olla todella onnekas, jos onnistui hankkimaan parinsa. Itselläni hankinta jäi tuolloin väliin, sillä julkaisu oli ajoitetttu syksyyn, eikä nimenomaisesti kesäkäyttöön sopiva kenkä tuntunut silloin akuutisti haluttavalta. Tätä olen katunut moneen otteeseen. Mayflyta sai toki jälkikäteen tyypilliseen tapaan pienellä preemiolla korotettuna resellereiltä. Tiedän ainakin erään tyylit-foorumiitin, joka hankki parinsa suhteellisen edulliseen hintaan tällä tavoin. Vuosien kuluessa kysynnän ja tarjonnan laki teki kuitenkin tehtävänsä. Mikäli tennarin halusi, oli oltava valmis maksamaan siitä kunnolla.

Mallin suosio huomioon ottaen uusintajulkaisu oli vain ajan kysymys. Nike antoi kysynnän kuitenkin patoutua useamman vuoden ajan, mutta lopulta tänä keväänä valmistaja ilmoitti tuovansa rakastetun kesätennarin takaisin. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä hypen tilanne. Onko Adidas vienyt valtaistuimen lenkkariskenen entiseltä kiistattomalta kuninkaalta Stan Smithien, Yeezyjen ja Ultra Boostien voimin vain muutaman suositun mallin mainitakseni.

Instagramissa nähdyn perusteella Mayfly on lähtenyt jälleen liikkumaan kauppojen hyllyiltä todella liukkaasti, mutta kysymys kuitenkin kuuluu: ovat tällaiset uusintajulkaisut sama asia kuin alkuperäinen? Jos vastaat kyllä, Nike Mayfly Woven 2016 on saatavilla muun muassa Calirootsilta  ja Très Bieniltä. Helsingissä asuvien kannattaa ottaa suunnaksi Beamhill.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi