Nike Air Safari Deconstruct – Ylimääräinen karsittu

Vuosi 1987 oli Nikelle todella kova. Saman vuoden aikana merkki julkaisi Air Maxin, Air Trainerin, Air Jordan II:n ja Air Safarin, joten vuoden saldo oli huikea. Vaikka jokainen kyseisenä vuonna julkaistu malli ansaitsisi oman juttunsa, tämä kirjoitus on omistettu Air Safarille.

Safarille

Kovien julkaisujen joukkoon hukkunut Air Safari jäi vuosien saatossa erityisesti Air Maxiin verrattuna varsin vähäiselle huomiolle. Safari teki kuitenkin pitkän pimennossa olon jälkeen paluun framille pari vuotta sitten ja tämän jälkeen versiointeja onkin tippunut tasaisesti lenkkariskenelle tyypilliseen tapaan. Ei ole viikkoa ilman uusia lenkkarijulkaisuja.

Safari on nykyään varsin suosittujen lifestyle-lenkkareiden kantaisä. Se oli myös yksi ensimmäisistä niin sanotuista premium-tennareista. Materiaalit eivät olleet järin urheilullisia, eikä  sitä edes ollut tarkoitettu urheiluun, vaikka urheilumerkiltä tulikin.

Kengälle tunnusomaista on päällisissä käytetty safari-printti. En oikein varsinaisesti tiedä, mikä siitä tekee safarin, mutta nätti se on joka tapauksessa. Sama koskee mallia ylipäänsä, joka onkin yksi omista suosikki runnereista, mitä Nikeen tulee.

safarivm87

Netin syövereistä löytyi skannattu Niken katalogi vuodelta 1987

Nike Air Safari Deconstruct

Viime aikoina on näkynyt re-issue lenkkareiden ohella paljon modernisoituja, pelkistettyjä versiointeja klassikoista. Myös Safari sai ajanhengen mukaisen päivityksen Deconstructed -mallissa. Safarista on julkaistu aikaisemmin samalla nimellä kulkevaa mallia, mutta näin pitkälle pelkistämistä ei ole ennen viety. Viimeisimmässä versiossa mallista on poistettu kaikki ylimääräinen. Tämä tarkoittaa, että myös safari-printti sai lähteä. Ratkaisu on toimiva, mutta muuttaa kengän ulkoasua aikalailla, eikä sitä oikeastaan edes tunnista Safariksi.

Deconstructia saa kahdessa aina toimivassa värissä, eli mustana ja valkoisena. Pelkistetty ja minimalistinen lenkkari toiminee erittäin hyvin tummanpuhuvissa skandiseteissä.

Nike Air Safari Deconstructia saa tässä vaiheessa ainakin seuraavista kaupoista: Caliroots – musta, End Clothing – valkoinen ja musta.

safarivmi2015

Safari Deconstructed

safarivmi20152

Toimii myös mustana

Toisaalla – New Balance deconstructed

Nike ei ole yksin ylimääräisestä karsittujen mallien kanssa. Tänä keväänä suurista lenkkarivalmistajista ainakin New Balance toi myyntiin oman deconstructed -mallin. Yhdysvalloissa valmistettu New Balance 996 Deconstructed on viety Nikeäkin pidemmälle, sillä siitä on poistettu kaikki ylimääräinen. Jäljellä on lenkkaripohja ja parista kappaleesta tehty nahkapäällinen. Ratkaisu toimii, ja malli onkin omiaan hieman raffimpiin tyyleihin. Jos ei jostakin syystä Nike ei nappaa ja karsitut runnerit kiinnostavat silti, kannattaa tarkistaa New Balancen tuotos.

nbdeconstructed

New Balance 996 ”Deconstructed”

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi