Mismo syksy 2014 @ Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Tanskalainen laukkuihin ja pieniin nahkatuotteisiin keskittynyt Mismo on lunastanut paikkansa myös Suomen #menswear-skenessä. Pitti Uomo-messuilla oli esittelyssä yhtiön ensi syksyn ja talven mallisto.

Mismo – yksinkertaista designia Tanskasta

Ensimmäisen mallistonsa vuonna 2006 julkaissut Mismo pyrkii perustaja Adam Bachin mukaan luomaan tuotteita, jotka edustavat selkeyttä, käytönnöllisyyttä ja kestävyyttä. Designiin ei tule yrittää sisällyttää muuta kuin se, mikä on välttämätöntä – ”keep it simple”, kuten hän itse on todennut. Suunnittelussa tai valmistuksessa ei tehdä kompromisseja ja tuotteet halutaan tehdä sellaisiksi, että ne kestävät käyttöä vielä vuosien jälkeen sekä materiaalien että ulkonäön osalta.

Laukut valmistetaan Turkissa ja laukkujen materiaalit ovat suurimmaksi osaksi eksklusiivisesti yhtiön käyttöön tuotettuja. Mismo onkin panostanut voimakkaasti muun muassa nahkojen ja muiden materiaalien käsittelyyn ja värjäämiseen.

Yhtiön design on samanaikaisesti hyvin yksinkertaista ja eleganttia, mutta toisaalta monipuolista sekä käytännönläheistä. Jokaisen sesongin mallistossa on lisäksi yleensä jokin yksittäinen ja erottuva materiaali, jonka tarkoituksena on kokeilla rajoja menemättä kuitenkaan liian pitkälle.

Mallistojen suurimpana vahvuutena voikin pitää nimenomaan käytännöllisyyttä ja monipuolisuutta. Tuotteet – laukuista kännykkäkoteloihin ja lompakoihin – ovat yksinkertaisia ja sopivat helposti niin bisnes- kuin vapaa-ajan käyttöön, sekä opettajille että opiskelijoille. Opiskelijoiden kohdalla käyttöä saattaa tosin rajoittaa hinta. Mismon tuotteet kun eivät kuitenkaan ole sieltä halvimmasta päästä ja 300 euron hinta läppärilaukusta on opiskelijabudjettiin korkea.

#Tyylit- toimitus oli paikalla Pitti Uomo-messuilla Firenzessä tammikuussa 2014 ja kävi katsomassa tulevan syksyn ja talven tarjontaa. Alla poimintoja siitä, mitä on luvassa. Henkilökohtaisesti pidän tätä mallistoa onnistuneimpana, mitä Adamilta ja vaimoltaan Rikeltä, joka toimii yhtiön toisena partnerina, on tähän saakka nähty.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Hieman ”kulutetun” näköinen grain-nahka on yksi syksyn mallistossa esitellyistä uusista materiaaleista. Kuvan weekender- ja tote-bagin ”risteytys” on saatavissa myös mustana.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Perinteiset mallit, kuten ylähyllyn suosittu ”M/S Backpack” ja hyväksi havaitut materiaalit on pidetty mukana mallistossa.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Tote bag, joka muokkautuu tarvittaessa myös repuksi.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Syksyllä tulossa myös uusi, hieman perinteisempi reppumalli.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Uutena materiaalina on myös musta canvas, eli musta-swagin uusi tuleminen on taidettu huomata myös Tanskassa.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Mismo laukut - Pitti Uomo 85

Seuraavan sesongin ”rajoja rikkovaksi” materiaaliksi valittu tähtikuviointi on myös erittäin onnistunut, erityisesti jos sitä vertaa viimesyksyisen malliston ”painter’s camo”-kuosiin, jonka kohtalona oli päätyä alennuslaarin suurimassa osassa kauppoja.

Mismo laukut - Pitti Uomo 85 Grain-nahkaa ja yksinkertainen lompakko

 

Käytännöllinen selkäreppu

Suomessa Mismoa myy Erottajalla sijaitseva My O My The Men.

Keskustelua laukuista ja bägeistä foorumilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi