Mismo syksy ja talvi 2015 – Pitti Uomo 87

Mismo – laatua ja yksinkertaista designia

Pitti Uomosta on jo lähes kuukausi, mutta reportaasit mallistoista jatkuu vielä hetken aikaa. Tänään vuorossa on tanskalainen Mismo, foorumi- ja #tyylit-suosikki jo pitkältä ajalta. Niille joille merkki ei ole tuttu, kyseessä on tanskalaisen pariskunnan 2000-luvun alkupuolella perustama, laukkuihin ja pienempiin nahkatuotteisiin erikoistunut brändi. Mismon tuotteet valmistetaan Turkissa, pääasiassa eksklusiivisesti yhtiön käyttöön tuotetuista materiaaleista.

Mismon tuotteet edustavat hyvin vahvasti ”keep it simple”-linjaa, niihin ei juuri ole yritetty sisällyttää mitään muuta kuin se, mikä on välttämätöntä. Suunnittelussa tai valmistuksessa ei tehdä kompromisseja ja tuotteet halutaan tehdä sellaisiksi, että ne kestävät käyttöä vielä vuosien jälkeen sekä materiaalien että ulkonäön osalta.  Kun tähän lisää sen, että merkin perustajat Adam ja Rikke ovat äärimmäisen mukavia tyyppejä, ei visiittiä Mismon ständillä pysty jättämään väliin.

mismo talvi 2015 -5

Laukut syksyyn 2015 – Inspiraatiota Islannista

Mismo ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä, ensi syksyksi on kappoihin luvassa hyvännäköinen valikoima. Mallisto rakentuu hyvin pitkälle tutulle pohjalle, lisäksi mukaan on jälleen tuotu pari uutta versiota. Näitä ovat muun muassa hieman uudistettu salkkumalli ja olan yli heitettävä, säkkimäinen reppu.

Uutta on omalla tavallaan myös se, että tällä kertaa malliston sisään on leivottu kolme värimaailman osalta erilaista ”alamallistoa”, joihin inspiraatiota on Adamin mukaan haettu heidän taannoin tekemältään Islannin matkalta. Näissä kokonaisuuksissa esiin nousevat vaihdellen sekä yhdistyen musta, oranssi, vihreä, harmaa ja sininen. Värien osalta mallisto on omaan silmääni erittäin onnistunut, vaikkakin pidän henkilökohtaisesti enemmän laukuista, joissa on pysytty kombinaatioiden sijasta yhdessä värissä.

Materiaalien osalta mielenkiintoisin uutuus oli mustassa värissä mallistoon tullut ”luodinkestävä nylon”, joka sopii varmasti kenelle tahansa hieman kestävämpää laukkua etsivälle. Oman kiinnostuksen herätti erityisesti kyseisestä materiaalista tehty weekender-laukku, jollaista olen etsinyt jo pidemmän aikaa.

Ja sitten siihen tärkeimpään, eli kuviin.

mismo syksy 2015 -4

Tutut mallit uusissa kuoseissa.

mismo talvi 2015 -2

Mustaa, oranssia ja luonnonvalkoista. Erityisesti musta yksinkertaisuudessaan toimii.

mismo talvi 2015 -6

Parempaa pukupussia etsimässä?

mismo talvi 2015 -1

Mallistossa myös klassinen ja tuttu weekender sekä totebag.

mismo talvi 2015 -3 mismo syksy 2015 -2

mismo talvi 2015 -4

Musta on uusi musta.

mismo syksy 2015 -6

Mielenkiintoinen tekstuuri tekee kankaasta eloisamman.

mismo syksy 2015 -1

Oranssilla voittoon.

mismo syksy 2015 -5

Ei pelkkää kanvasta.

mismo laukku

Lähikuvaa kankaan tekstuurista.

mismo talvi 2015 -7   mismo musta laukkuMismo reppuMismo patina mismo talvi 2015 mallisto

Syksyä odotellessa kannattaa vielä tsekata mitä nyt kevääksi on Mismolta luvassa – Mismo kevät ja kesä 2015.

Suomessa Mismoa myy My o My THE MEN ja netistä sitä löytyy yhtiön oman nettikaupan lisäksi mm. seuraavista paikoista:

Opumo

Nitty Gritty

East Dane

 Très Bien


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi