Meermin – naisten laatukenkiä järkihintaan

Espanjalainen Meermin on niittänyt ansaitusti mainetta #menswear-piireissä. Lafka tarjoaa erittäin kohtuulliseen hintaan laadukkaita kenkiä. Siinä missä normaalisti goodyear-rakenteella valmistetuista kengistä pääsee pulittamaan helpolla noin 300 – 400 euroa tai ylöspäin, tarjoaa Meermin perusmallistonsa kenkiä 150 eurosta ylöspäin. Halpoja hintoja selittää pitkälti valmistusprosessi. Kengät tehdään Kiinassa ja viimeistellään Mallorcalla. Ratkaisu toimii erityisesti hinta/laatusuhteen puolesta, huolimatta ajoittaisista laadunvalvonnan puutteista. Hintaluokassaan Meermin on lyömätön.

Meerminin miesten kengistä on kuitenkin puhuttu jo täällä paljon, muista foorumeista puhumattakaan. Atte kirjoitti Meerministä taannoin hyvän esittelyn, joten Meerminin historiasta ja taustoista kiinnostuneiden kannattaa tsekata teksti täältä.

Nyt keskitymme Meerminin vähemmän tunnettuun puoleen – naisten kenkiin. Meermin ei parhaillaan mainosta netissä naisten mallistoaan, eikä muutenkaan pidä asiasta kauheata meteliä. Kuitenkin Meerminin kivijalkaliikkeissä naisten mallistot elävät ja voivat hyvin.

Näin alkusyksystä tyttöystäväni kenkähuolia seuranneena oli muodostunut vaikutelma, että naisten kenkävalikoima on Suomessa varsin onneton. Halvalla löytää toki vaikka mitä, mutta vähänkään laadukkaampaa saa sitten hakea, eikä budjetin kohottaminenkaan välttämättä auta. Tulee olla valmis sijoittamaan aikamoisia summia, jos haluaa vähänkään laadukkaammat kengät. Sittenkin joutuu nopeasti maksamaan kenkien laatuun nähden aivan kohtuutonta brändilisää. Liimapohjille lätkäistyt buutsit ovat helposti yli 300 euroa.

Olimme lokakuun alussa liikenteessä Espanjassa päin, joten paikallinen naisten kenkien tarjonta oli tsekattava. Tilanne ei vaikuttanut olevan aivan yhtä epätoivoinen, vaan useammastakin paikkaa vaikutti löytyvän ihan kohtuullisen näköisiä kenkiä. Kuitenkaan mitään laadun tai rakenteen puolesta lupaavaa ei tullut vastaan. Meerminin hinta/laatu oli etukäteen tiedossa, joten taidemuseokierroksen välissä suuntasimme kenkäostoksille firman lippulaivaliikkeeseen. Itse olin muutamaa päivää aiemmin hassannut matkabudjettini Barcelonassa musteeseen ja Carminan liikkeeseen, joten olin enemmän neuvonantajan ja dokumentoijan roolissa.

Calle de Claudio Coello, 20, 28001 Madrid

Calle de Claudio Coello, 20, 28001 Madrid

Suuntasimme ensin tsekkaamaan naisten kenkävalikoiman. Tarjolla oli pitkälti samantyylistä kenkää kuin miehillekin, mitä nyt värivalikoimat olivat vähän villimpiä. Aikoinaan Meerminin valikoimia nettisivuilta tarkastelleelle tuli yllätyksenä, miten paljon kivijalan valikoimat poikkesivat nettikaupassa tarjolla olleista. Buutsien ja munkkien lisäksi oli tarjolla erilaisia loafereita ja purkkareita. Sähköpostitse myöhemmin tavoitetun Meerminin edustajan mukaan tästä on kyse myös siinä, että nettisivuilta ei saa parhaillaan hankittua naisten kenkiä. Meermin pyrkii ensin kohentamaan naisten mallistonsa vähän valmiimmaksi, jonka jälkeen se lanseerataan uudemman kerran myös netin puolella.

(Pahoittelut seuraavien parin kuvan epäselvyydestä, suljinasetukset vähän sinnepäin ja kiireessä kuvattu…)


Brogue-kuviointia oli tarjolla, sekä mokkaversioissa, että räikeissä spektaattoreissakin

Cap-toe oxfordeja ja naisten PTB:t

Munkkikorkkarit olivat tyylikkäitä, mutta noista loaferkorkkareista ei oikein tiedä...

Munkkikorkkarit olivat tyylikkäitä, mutta noista loaferkorkkareista ei oikein tiedä…

Matalien kenkien lisäksi Meermin on tunnettu hyvän hinta/laatusuhteen buutseistaan, joten tarjonta tältä puolelta kiinnosti. Olikin mukava huomata, että buutsien valikoima oli yllättävän laaja ja perusmallit olivat hyvin edustettuina. Kokoja tosin oli heikommin, joten käytännössä valinta rajoittui jodhpurien ja chelseabuutsien välille.

Mokkahjodhpurit olivat hyvännäköiset, vaikka ehkä vähän kaipasivatkin mokkaharjaa

Chelsea-buutsit olivat edustettuna aika laajalla väriskaalalla. Kuvassa nähtävien lisäksi näitä löytyi niin vihreinä kuin punaisinakin.

Ehdottomasti siisteimmästä päästä olivat myös varsin laadukkaan tuntuiset nauhabuutsit. Lesti oli hyvin muotoiltu ja tarjolla olevat värisävytkin olivat järjellisestä päästä. Näistä tyttöystävä taisi pitää eniten, mutta sopivaa kokoa jäätiin kaipailemaan. Todella nätit buutsit.

Chelseabuutsien ja jodhpurien välinen kamppailu päätyi lopulta jodhpurien voittoon istuvamman lestin ansiosta.

DSCF0540

Toki nuo vihreät chelseat olisivat olleet aikamoiset...

Toki nuo vihreät chelseat olisivat olleet aikamoiset…

DSCF0546
DSCF0545

Buutseja täältä oltiin tultu hakemaan, mutta koska Suomen valikoimat ovat tosiaan varsin onnettomat, oli pakko pistää kesäkenkäpari harkintaan. Meerminin naisten munkkikengät olivat ehdottomasti yhdet hienoimmista lafkan malleista, joten ne olivat luonteva vaihtoehto. Siinä missä miesten munkkikengissä tietynlainen söpöys ei ole välttämättä plussaa, naisten mallissa se toimii hyvin.

DSCF0548
DSCF0566
DSCF0571

Jeps, on ne söpöt.

Jeps, on ne söpöt.

Kokonaisuutena Meerminin naisten puolesta jäi erittäin positiivinen vaikutelma. Hankitut jodhpurit ovat tyttöystävän mukaan muovautuneet alun jäykkyyden jälkeen jalkaan hyvin ja vaikka munkkikenkien käyttö on kotimaan säiden johdosta jäänyt pariin kokeilukertaan, vaikuttavat nekin todella mukavilta. Laadun puolesta väittäisin, että Suomessa saa aika paljon pistää rahaa tiskiin, ennen kuin saa mitään vastaavaa. Meermin on toki muotokieleltään vähän siellä naisten kenkien maskuliinisemmassa päässä – ihan jo kenkien rakenteenkin puolesta – joten välttämättä kaikille lafkan kengät eivät sovi. Kuitenkaan kyse ei ole siitä, että olisi vain miesten malleja sovitettu naisten kokoihin, vaan lestit ovat hyvin muotoiltuja ja sopivalla tavalla myös siroja.

Kannattaa ehdottomasti tsekata, jos etsii vähän erilaista naisten kenkää. Tosiaan parhaillaan Meerminiä on saatavilla vain kivijalkaliikkeistä (ja ilmeisesti sähköpostitse jos tietää mitä haluaa), mutta tarjontaa ollaan palauttamassa myös netin puolelle.

DSCF0557
DSCF0580

Nahkarotsejakin oli naisille tarjolla

Nahkarotsejakin oli naisille tarjolla

EXTRA: Vaikka postaus käsittelikin naisten kenkiä, on Meermin toki pääasiallisesti miesten kenkien valmistaja. Itselleni lafkan miesten mallisto ei ole pääsääntöisesti herättänyt suuria intohimoja, mutta livenä oli kyllä mukava päästä hypistelemään valikoimaa.

Miesten mallistossa ei ymmärrettävästi samalla tapaa irroiteltu väreillä

Miesten mallistossa ei ymmärrettävästi samalla tapaa irroiteltu väreillä

Norwegese-veltillä oli aika härskiä kamaa

Norwegese-veltillä oli aika härskiä kamaa

Tämä varsin Dover-henkinen split-toe oli miesten malliston parhaimmasta päästä

Tämä varsin Dover-henkinen split-toe oli miesten malliston parhaimmasta päästä

Meerminiä sieltä hintavammasta päästä

Meerminiä sieltä hintavammasta päästä

Nämä cap-toet vaikuttivat myös laadukkailta - meinasi jo kuumotella...

Nämä cap-toet vaikuttivat myös laadukkailta – meinasi jo kuumotella…

Linkit:

Meermin Mallorca – nettisivu

Meermin – Instagram

 


Yksi vastaus artikkeliin “Meermin – naisten laatukenkiä järkihintaan”

  1. Maukka sanoo:

    Hyvä artikkeli (y)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi