Meermin – hyvää halvalla?

Espanjalainen Meermin valmistaa laatukenkiä edullisesti. Kilpailukykyisiin hintoihin ja monipuoliseen perusvalikoimaan luottava valmistaja nyt tarkemmassa tarkastelussa.

Meermin Mallorca

Espanjalainen Meermin on Mallorcalta lähtöisin oleva ja saarella edelleen toimivan perheomisteinen kenkävalmistaja. Perheellä on vuosikymmeniä pitkä historia kenkien kanssa toimimisesta, joka sai alkunsa Meerminin nykyisen keulakuvan Pepe Albaladejon isoisän perustamasta Yanko-nimisestä yhtiöstä. Yankon ajauduttua vaikeuksiin sen tuhkista nousi Pepen isän ja toiminnassa edelleen mukana olevan Sandro-sedän perustama Meermin sekä Albaladejon perheen muiden jäsenten perustama, useiden tuntema Carmina.

Meerminin kengät valmistetaan pääosin Kiinassa (seikka, jota yhtiö ei millään tavalla häpeile tai pyri peittelemään) ja vain viimeistely tehdään Mallorcalla sijaitsevassa Incan tehtaassa. Valmistuksen siirtäminen Kiinaan on mahdollistanut laadukkaiden kenkien tarjoamisen erittäin kuluttajaystävälliseen, joku voisi väittää jopa halpaan, hintaan. Pepe Albaladejon mukaan yhtiö pyrkii kuitenkin käyttämään mahdollisimman paljon aikaa tehtaidensa henkilöstön kehittämiseen ja laadunvalvontaan pitääkseen yllä tavoittelemansa ja haluamansa laatutason.

On kuitenkin huomattava, että nimenomaan laadunvalvonta on se, missä Meerminillä on vielä parannettavaa. Niin tyylit- kuin myös netin muilla foorumeilla on näkynyt useita esimerkkejä pieleen menneistä tilauksista, räikeimpinä esimerkkeinä (parin toiseen kenkään) kiinnittämättä jääneet kärkiraudat, revenneet ompeleet tai muotovääristymät lestien osalta. Huolimatta siitä, että Meermin lähtökohtaisesti hankkii käytettävät nahkansa laadukkailta ja tunnetuilta parkitsemoilta, on myös näiden osalta tuotu esille havaittuja ongelmia. Huomionarvoinen seikka on myös se, että näitä ongelmia on ilmennyt erityisesti niin kutsuttujen MTO-tilausten kanssa.

Vaikka kysyntää varmasti olisi, Meerminillä ei ole lainkaan jälleenmyyjiä. Vielä 2000-luvun alussa yhtiöllä oli laaja kauppiasverkosto ennen kaikkea Japanin markkinoilla, mutta nykyään se on keskittänyt myynnin ainoastaan verkkokauppaansa sekä kahteen omaan liikkeeseensä, jotka sijaitsevat Madridissa sekä Tokiossa. Yhtiön mukaan tämä on tehty muun muassa sen vuoksi, että menettelyllä he pystyvät pitämään kiinni kilpailukykyisistä hinnoistaan.

Meerminin valikoima

Tällä hetkellä Meermin tarjoaa kenkiä lähtökohtaisesti kahdessa eri kategoriassa; ”Classic line” -mallisto, jonka kengät ovat goodyear-welt -menetelmää käyttäen koneellisesti valmistettuja, sekä ”Linea Maestro” -mallisto, johon kuuluvat parit ovat käsin lestattuja ja valmistettu laadukkaammista materiaaleista ja joiden viimeistely on tehty käsin. Yleisesti ottaen Meermin käyttää kengissään nahkoja jotka tulevat monilta parhaista tuottajista ja parkitsemoista.

Meermin kengät - laatua halvalla

Meermin kengät - mustat oxfordit

Jokainen mies tarvitsee mustat oxfordit. MIkäli käyttöä ei kuitenkaan ole kuin satunnaisesti, tämä classic-sarjan pari on ehdottomasti hyvä valinta.

Meermin kengät - Linea Maestro

Linea Maestro-sarjan viininpunainen wingtip oxford hieman erottuvampaa bisneskenkää etsivälle.

Meermin kengät - mokkaloaferit

Tupsuloaferit ovat kesäinen #menswear-klassikko. Snuff-värinen mokka sopii niin farkkujen kuin myös valkoisten puuvillahousujen kanssa yhdistettäväksi.

Classic-linjan kenkien hinnat lähtevät 150-160 eurosta ja Linea Maestro-linjan 260 eurosta. Lisäksi yhtiö tarjoaa pareja ”norjalaisreunoksella” (menetelmä, joka eroaa mainitusta goodyear-welt-rakeneesta siten, että kengän ulkopohjan lävitse ei kulje varsinaisia ommelta, vaan päällisnahka käännetään ympäri pohjan reunojen päälle ja ommellaan kiinni reunoista, jonka jälkeen päällisnahka kiinnitetään sisä- ja välipohjaan yhdellä tai kahdella paksulla ompeleella) sekä mm. shell cordovan -nahasta tehtyjä pareja, joiden hinnat vaihtelevat 320 ja 360 euron välillä.

Meermin - trunk show tukholmassa

#tyylit.fi kävi vierailemassa Meerminin Tukholmassa viime vuoden toukokuussa järjestämässä trunk show:ssa. Kuvassa esimerkki ”norjalaisreunoksen” käytöstä, joka tekee siistimmästäkin kengästä huomattavan paljon voimakkaamman oloisen.

Meermin kenkien rakenne

Tältä kenkien pohja siis näyttää sisältäpäin.

Meermin kenkien rakenne - 2

Meermin MTO – kengät tilaustyönä

Edellä mainittujen valmisparien lisäksi Meermin tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden myös edellä mainittuihin MTO (made-to-order) -tilauksiin, joissa asiakas saa itse valita kengän mallin, pohjan tyypin, käytettävän nahan sekä yksityiskohdat, eli käytännössä suunnitella itse omat kenkänsä. Kaikki MTO-tilausparit valmistetaan ”Linea Maestro” -linjan laatustandardeja noudattaen ja MTO-tilauksen lisähinnat alkavat 150 eurosta.

#tyylit.fi-foorumilla toteutettiin viime kesän ja syksyn aikana ensimmäinen niin kutsuttu kimppa-MTO ja yhteisten pohdintojen jälkeen tilauksen kohteeksi valikoitui alla olevien kuvien kaltainen pari, jonka yksityiskohdat olivat seuraavat:

 • Plain toe derby – 5 nauhareikää
 • Rui-lesti
 • Kaksinkertainen dainite-kumipohja
 • Snuff-värinen mokkanahka
 • Sky welt -reunos

Mikäli sinulla on mielessä ajatus seuraavasta yhteystilauksesta joko Meerminiltä tai joltain muulta valmistajalta, liity keskusteluun foorumilla.

Meermin-kengät - tyylit.fi mto
Meermin-kengät arvioitavana
Meermin kengät PTB
Meermin kengät mokka ptb
Meermin-kengät MTO

Lopuksi

Plussat:

 • kilpailukykyiset hinnat
 • monipuolinen valikoima sekä MTO-mahdollisuus
 • hyviä peruskenkiä

Miinukset

 • laadunvalvonnan satunnaiset heikkoudet
 • ajoittain venyvät toimitusajat (jopa classic-malliston osalta)

2 vastausta artikkeliin “Meermin – hyvää halvalla?”

 1. Mika N sanoo:

  Varsin hieno tuli tuosta tyylit MTO:sta.

  Jutussa suositellaan classic -sarjan mustia oxfordeja ja varmaan ihan syystä. On kuitenkin itse annettava vahva peukku Linea Maestro sarjan oxfordeille! Vaikka samalla rahalla saa monta muutakin #tyylit approved oxfordia (esim wildsmith), ovat nämä ainoat oxfordit, joissa omaan silmääni on pistänyt ”piilo-ommel” pintanahan liitoksissa.

  http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=1971

  Tiedä sitten tuon työstötavan laadukkuudesta, kun muut arvostetut toimijat eivät ole tätä käyttäneet. Mutta tämä pieni yksityiskohta tekee kyseisistä oxfordeista yhdet suosikkikengistäni etenkin formaalimpiin tilaisuuksiin!

  • Atte R sanoo:

   Kiitokset, itsekin tosiaan tilanneena voi olla tyytyväinen tuohon lopputulokseen.

   Mustien oxfordien osalta, omaan silmään myös tuo linea maestro-sarjan musta oxford näyttää erittäin hyvältä ja olen samaa mieltä tuosta piilo-ompeleen toimivuudesta. Ja se myös pärjää vertailussa monien kalliimpien toimijoiden mallien kanssa. Tässä kohtaa suositus perustui lähinnä siihen, että jos joku kokee haluavansa käyttää tuon classic- ja linea maestro-sarjan välisen hintaeron tuoman 100 euroakin johonkin muuhun, eikä käyttöä mustille oxfordeille juuri ole, niin tuo classic-linjan malli ajaa kyllä varmasti asiansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi