#menswear viikonloppu Tukholmassa – osa II

Pari viikkoa sitten suuntasimme Tukholmaan. Koska kyseessä oli vahvasti #tyylit-henkinen reissu – vuorossa lyhyt, kuvapainotteinen raportti siitä mitä tuli nähtyä ja testattua – laivalla, kaduilla ja #menswear-puolella. Kaksiosaisen raportin jälkimmäisessä osassa huomio on Tukholmasta huolimatta Italian suunnalla.

Raportin ensimmäisen osan voit käydä lukemassa täältä.

Marcus Malmborg showroom

Varsinainen syy tämänkertaiselle Tukholman reissulle oli kutsu ”päivällisjuhliin”. Juhlien järjestäjänä oli Marcus Malmborg, mies joka on vaikuttanut ruotsalaisten miesten pukeutumiseen mm. Rose&Bornin sekä moniin ruotsalaisiin muotilehtiin tekemiensä stailausten kautta.

Päivällisen osalta on pakko todeta, että toivottavasti #tyylit pystyy jatkossa kokoamaan – jopa säännnöllisesti – saman pöydän, ruuan ja juoman ääreen maamme #menswear-skenen ja tyylin vaikuttajia. Koska tässä hommassa parasta on kuitenkin nimenomaan ihmiset.

La Stoffa

Ja sitten pääasiaan. Viime syksynä Marcus perusti oman showroominsa, jonka kautta hän edustaa kolmea, mahdollisesti kuuminta #menswear-markkinoilla tällä hetkellä toimivaa brändiä. Sen valikoimasta löytyvät Eidos Napoli, La Stoffa ja Christian Kimber. Lisäksi rosterissa olevista merkeistä on mainittava myös ruotsalainen A.W Bauer. Näiden agentuurien ohella – tällä hetkellä varmasti suurimmalta – osin miehen tilipussia kasvattaa niin sanotut henkilökohtaiset pukeutumispalvelut. Näihin kuuluu esimerkiksi stailausta, pukemista ja tyylikonsultointia.

Eidosta ja Christian Kimberia on niin täällä blogin puolella kuin foorumillakin käsitelty, joten tällä kertaa lyhyesti jokunen sana Stoffasta. Hyvä syy tähän on muun muassa se, että brändin takaa löytyvä mies, Agyesh Madan (linkin takaa DLA:n juttu miehestä) oli eksynyt Tukholmaan. Aiemmin Isaian tuotekehityksestä vastannut Agyesh lähti Napolilaisen #menswear-ikonin palveluksesta pari vuotta sitten. Hän päätyi pitkän kehittelyn jälkeen perustamaan oman, Stoffa-nimeä kantavan brändin. Olen varmasti asiassa hieman puolueellinen, mutta jotain Agyeshin intohimosta, tietotaidosta ja tavoitteista kertoo se, että kun tuotteiden valmistukseen ei löytynyt sopivaa tehdasta, mies perusti sellaisen itse. Vanhoihin jo käytöstä poistuneisiin tehdasrakennuksiin etsittiin sopivat, osittain myös käytöstä poistuneisiin menetelmiin perustuvat koneet ja Agyesh palkkasi mukaan niitä henkilöitä, joiden kanssa halusi työskennellä. Lopputuloksena on Stoffa, jonka tuotteita voisi kuvailla italialaiseksi minimalismiksi. Olen joskus käyttänyt samaa termiä Loro Pianasta, mutta Stoffaan tuo termi sopisi jopa vielä paremmin. Jotta saa kuvan, mitä tarkoitan, kannattaa tsekata esim merkin instagram-tili.

Stoffa aloitti vaatimattomasti asusteista, kuten huiveista, neulesolmioista ja hatuista. Nykyisin merkin pääpaino on kuitenkin mittatilauksena tehtävissä takeissa ja housuissa. Sotffalla on tällä hetkellä neljä erilaista takkimallia: kaksi lyhyttä ”lentäjä- / biker”-henkistä rotsia, kenttätakki sekä ”rainmac”. Heittomerkit siksi, että kaikkien takkien tulkinnat poikkeavat hieman normaaleista kaavoista.

Kun ennen Suomeen lähtöä kävimme vielä vaihtamassa muutaman sanan Agyeshin ja Marcuksen kanssa, pääsin samalla testaamaan kaikki valikoimassa olevat mallit, mahdollisia tulevaisuuden tilauksia varten. Ja täytyy sanoa, että kerrankin mallikappaleiden 46-koko istui oikeastaan aivan täydellisesti. Ainoastaan hihoja – kuten aina – täytyi säätää hieman enemmän. Lopulta päädyin tekemään alustavan tilauksen 001-mallista mokkanahkaisena ja tummansinisenä.

Jos eksytte Tukholmaan, kannattaa piipahtaa. Agyesh lienee seuraavan kerran itse mestoilla heinäkuussa. Ja jos kiinnostusta esimerkiksi foorumilla löytyy, niin järjestetään mies Helsinkiin vierailulle.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi