”LOUIS VUITTON”

OFF-WHITE:n suunnittelija Virgil Abloh on nimetty Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelijaksi. Muotikansa järkyttyi, erityisesti kaikki ne, jotka eivät yhtään Louis Vuittonia omista.

Ablohin edeltäjän, Kim Jonesin, aikana nähty Supreme x LV -kollabo oli iso hitti Aasiassa niille, joilla siihen oli varaa. Liiketaloudellinen fakta taitaa olla, että Euroopan high fashion -markkinat eivät enää erityisemmin kasva. Sen sijaan ainoa isosti kasvava markkina on Aasiassa ja etenkin Kiinassa. 

Kim Jones oli viettänyt Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelijana seitsemän vuotta, joten oli aika siirtyä seuraaviin tehtäviin. Jones meni Diorille korvaamaan väsyneen Kris Van Asschen.

Virgil Abloh Off-Whiten Pariisin näytöksessä tänä talvena

Louis Vuittonin tapauksessa Ablohin valinta on vain luonnollinen jatkumo Aasiaan laajentumisessa. OFF-WHITE:llä on hypeä ja Abloh on onnistunut aina tekemään rahaa, oli designeistä sitten mitä mieltä tahansa. Euroopassa on vaikea menestyä niche-markkinoilla, mutta Aasiassa ja varsinkin Kiinassa nämä niche-markkinat ovat niin jättimäiset, että mittakaavaa melkein vaikea hahmottaa.  Siinä, missä niche-merkki pyörisi Euroopassa yhdellä Pariisin putiikilla, voi Kiinassa olla 70 liikkeen ketju. Varsinkin kun Kiinassa ei ole MITÄÄN kulttuurillista historiaa muodin osalta, joten lähtökohtaisesti mikä tahansa menee läpi.

”LAUKKUJA”

Muotimaailmaan käänteitä seuratessa tuntuu, että elämme vaihtoehtoisessa parodiatodellisuudessa; Ricardo Tisci on nimetty Burberryn pääsuunnittelijaksi, meillä on nyt OFF-VUITTON ja Supreme x Dolce & Gabbana -kollaboraatio on tulossa.

TallennaTallennaSeuraavaksi