Lubiam kevät ja kesä 2015

Lubiam – irtotakkeja rentoon menoon

Italialainen Lubiam, erityisesti sen rennompi linja L.B.M 1911 lienee tuttu lähes jokaiselle #menswear-skeneä yhtään pidempään seuranneelle. Kiitoksen tästä voi väittää erinäisten blogien ja tumblerin lisäksi kuuluvan erityisesti verkkokauppa Yooxille, jonka valikoimasta moni – aikaan ennen SuitSupplyta – lienee löytänyt itselleen sen ensimmäisen ”paremman kevytrakenteisen irtotakin”. Ja tuon rotsin sisäpuolelta on useimmiten löytynyt merkintä l.b.m 1911.

Jo vuonna 1911 perustetun Lubiamin vahvuus on nimenomaan rennoissa, kevytrakenteisissa irtotakeissa. Vaikka merkki on viime aikoina pyrkinyt nostamaan esiin myös hieman formaalimpaan tarjontaan keskittyvää Luigi Bianchi Mantova-alabrändiä, avain merkin vakiintuneeseen suosioon löytyy juurikin rakenteettomista ja pääasiassa vapaa-ajan pukeutumiseen suunnitteluista rotseista. Useimmiten hieman klassista irtotakkia lyhyemmät, pehmeällä hartiarakenteella varustetut takit on helppo yhdistää yhtälailla farkkujen, t-paidan ja tennareiden kuin flanellihousujen, neulesolmion ja tuplamunkkien kanssa.

L.B.M 1911 kevät ja kesä 2015

Vahvat kuviot, mikroprintit, garment dyed-käsitellyt sekä ”pestyt” kankaat ja irtoliivit. Siinäpä tiivistettynä L.B.M:n tarjonta tulevalle keväälle. Erityisesti erilaiset pienet kuviot ja printit on vahvasti esillä ja mallistossa on paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja uutta irtotakkia kesään etsivälle. Näiden kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa, että mikäli haussa takki tai puku esimerkiksi kesähäihin tai muuhun hieman juhlavampaan tilaisuuteen, ei L.B.M välttämättä ole se paras vaihtoehto. Mutta jos tarkoitus on löytää takki, jonka voi heittää päälle lähtiessään illalla ulos terassille tai viikonloppuna brunssille, kannattaa mallisto tsekata läpi.

Malliston mainoskampanjakuvia ei voi kuitenkaan kehua kovin onnistuneiksi. Itseasiassa niistä ei löydy juurikaan kokonaisuuksia, jotka sellaisenaan voisin kuvitella laittavani itse päälle tai joita haluaisin edes suositella kenellekään. Lähinnä kuvista saa vaikutelman, että mallin päälle on haluttu saada näkyviin mahdollisimman monia yksittäisiä vaatekappaleita, miettimättä sen suuremmin, miltä kokonaisuudet yhdessä näyttävät. Kannattaa kuitenkin pyrkiä näkemään puut metsältä ja miettiä, miten itse yhdistäisi esimerkiksi sinänsä siistin vaalean, vahvalla windowpane-kuviolla varustetun puuvillarotsin. Ehkä jotenkin muuten kuin viininpunaisten housujen ja kauluspaidan kanssa.

Alla vielä muutamia omia suosikkeja kampanjasta ja lookbookista. Kaikki kuvat pääset näkemään täältä: Lubiam P/E 2015

Isoilla ja leveillä pystykauluksilla saa muuten rentoon irtotakkiin hieman formaalimpaa fiilistä.

Isoilla ja leveillä pystykauluksilla saa muuten rentoon irtotakkiin hieman formaalimpaa fiilistä.

Lubiamin kevät-valikoimassa tarjolla maanläheisiä värejä ja pestyjä kankaita.

Lubiamin kevät-valikoimassa tarjolla maanläheisiä värejä ja pestyjä kankaita.

lubiam kevät ja kesä 2015 - 5

Mikroprintit vahvasti esillä irtorotseissa.

Irtoliiveillä voittoon?

Irtoliiveillä voittoon?

lubiam kevät ja kesä 2015 - 1

Klassinen ikkunaruutu (windowpane)-kuvio toimii. Kimppaan vaaleat denimit, mokkaloaferit ja vaaleansininen kauluspaita.

lubiam kevät ja kesä 2015 - 2

Yksirivinen, 3-roll-2-napituksella ja paikkataskuilla varustettu puuvillainen ”Blogger blue” irtotakki – sitä kaikkein tunnetuinta Lubiamia.

lubiam kevät ja kesä 2015 - 3

Mikroprintit on kesän 2015 juttu. Jos kaapista löytyy jo yksi tai useampi sininen irtotakki, niin printeistä vaihtelua rotaatioon.

lubiam kevät ja kesä 2015 - 4

Kaksrivisten aika ei ole ohi. Tällä pärjää myös kesän juhlissa, yhdistettynä esimerkiksi valkoisiin tai tummansinisiin puuvillahousuihin.

Lubiamia Suomesta?

Suomesta L.B.M:n rotseja saa tällä hetkellä Helsingin Bulevardilla sijaitsevasta T’uomosta. Lisäksi myös Bulevardilla sijaitsevasta Ferestä saa Lubiamin valmistamia, Feren omalla merkillä varustettuja pukuja sekä kevyempiä irtotakkeja. Ja huhut kertovat, että tänä keväänä L.B.M 1911-sarjan kamaa olisi saapumassa myös Stockmannin valikoimaan.

Netistä Lubiamia löytää, tosin kuten esimerkiksi Yooxin kohdalla, kyse on usein jo menneiden kausien kamoista. Toisaalta, kun kyse on tämän tyyppisistä, yksinkertaisista ja monikäyttöisistä irtotakeista, ei juuri sen uusimman painoksen löytäminen ole välttämättä edes tarpeen.

Ja loppuun video Lubiamin SS2015-mallistosta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi