Kiinnostava tulokas – Several

Moniin tyyleihin toimivia ja kohtuuhintaisia vaatteita valmistavia merkkejä ei ole ikinä liikaa. Tänä syksynä toimintansa aloitti yksi tällainen – Several.

Moderniin tapaan merkillä on perinteistä laajempi lähestymistapa bisnekseen. Brändi yhdistää vaate-labelin, designin konsultointia ja laadukkaan verkkokaupan saman katon alla. Voin hyvin nähdä laajemman bisnesmallin olevan varsin toimiva ratkaisu uuden brändin alkuaikoina, kun ydinbisneksen lisäksi on muitakin tulonlähteitä

Vaikka merkki on tuore, ihmisillä sen takana on pitkä kokemus vaateteollisuudesta. Severalin luova johtaja ja perustaja Graeme Fidler on ennen Severalin perustamista toiminut muun muassa Aquascutumin ja Ballyn suunnittelutiimien johdossa. Pitkä kokemus näkyy tiukalla näkemyksellä toteutetussa brändissä. Sama linja jatkuu kaikessa muussakin. Lafkan sivut ovat minimalistisen tyylikkäät, ja merkillä on luonnollisesti oma tumblr-blogi ja muu pakollinen some-edustus (instagram ja pinterest) kunnossa.

Pitkä kokemus ja sen mukanaan tuoma mainittu varmuus näkyy Severalin vaatteisssa kautta linjan. Ne ovat todella peruskamaa, eikä niiden kanssa ole lähdetty kikkailemaan tyypillisellä classic with a twist -ajattelulla ja hyvä näin. Joku voisi sanoa menon olevan jopa tylsää, mutta minä en. Varmuus ei ole yhtä kuin tylsä.

Merkin ensimmäinen mallisto sisältää päällystakkeja, räätälöidympää kamaa, bd-paitoja ja asiallisen oloisia neuleita, unohtamatta pakollisia asusteita. Mallistossa on oikeastaan kaikki, mitä keskinkertaisempiin tyyleihin pyrkivä tarvitsee. Jos kamoista ja niiden designista pitää hakea jotain leimallista piirrettä, se lienee brittiläisyys. Esimerkiksi puvun- ja irtotakkien leikkauksista tulee mieleen brittiläiset alakulttuurit. Merkin vaatteita voisi hyvin kuvitella aina tyylikkään Paul Wellerin päälle. Jotain samaa on esimerkiksi Albamissa ja Universal Worksissa.

Severalin verkkokauppa on toteutettu hyvin. Vaatteista on hyvät kuvat, mitat ja muut tarpeelliset tiedot. Samalla, kun merkin kaupassa on omia vaatteita, myynnissä on myös Aspesin, Levi’s Vintage Clothingin ja Parabootin parhaita paloja. Groupthink tiettyjen juttujen suhteen on näköjään maailmanlaajuista, sillä samat merkit ovat myös #tyylit-suosikkeja.

Muusta valikoimasta suosittelen tsekkaamaan erityisesti Aspesin takit, joiden osalta valikoimassa on merkin syysmalliston parhaita paloja – Loro Piana M-65 ja laminoitu villa car coat/mac. Poistin itse jälkimmäisen Severalilta, ja en voi muuta kuin kehua palvelua. Aluksi Suomea ei löytynyt toimitus-maiden listalta, mutta lafkan verkkokauppavastaava otti asian hoitaakseen. Homma hoitui tunnin sisällä ja vielä sunnuntaina. Palvelulle 5/5.

Several on ehdottoman kiinnostava tulokas menswear-kentällä. Hehkutuksen lisäksi on kuitenkin tunnustettava tosiasiat, sillä niin sanotusti kaikin puolin mukiin menevällä peruskamalla on vaikea erottua massasta. Ehkä tässä tapauksessa brittiläisyys voisi olla se erottava tekijä. Cool Britannia vuosista alkaakin olla jo pari vuosikymmentä, joten ehkä olisi jo aika imperiumin vastaiskulle.

Several.co

PS. Tällä hetkellä Severalin uutiskirjeen tilaamalla saa -20% alekoodin ja toimitus Suomeen on yli 175 punnan tilauksista ilmainen. Tämä ei ole mainos.

Several0218

Simppelille päällystakille on aina käyttöä.

IMG_4708

Kolme nappia ja kapeat kauluskäänteet eivät ole kaikille, mutta hieman mod-henkiseen menoon ne sopivat mainiosti.

IMG_4661_4007c275-e2bf-4129-9a0b-a6abc66966ed

Severalin bd-paidat eivät kelpaa ivy-puristeille, mutta meille muille mainiosti.

IMG_4691_fbff4c8b-108a-4324-8a33-72ceff2da7c2

Huomaa rintataskuttomuus.

IMG_4441

Chunkymmat neuleet auttavat talven kylmyydessä.

IMG_4447_e2643b56-5d43-42b4-a140-a4ddd60e532e

Korkea v-neck on oikestaan varsin tuoreen tuntuinen, erityisesti neuleen todellan nätin tekstuurin kanssa.

flannel_grey_trsr_1

Unohda tummansininen irtotakki, sillä flanellihousut voi yhdistää myös Common Projectseihin ja crewneck-neuleeseen.

Several0092

Kuten Ned Stark sanoisi, talvi tulee.

IMG_5108

Klassikko tartan black watch on oma suosikkini ruutukuvioinneista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi