Kevättä kohti – keskustelussa foorumilla

Vaikka toimitus on tällä viikolla viettänyt hiihtolomaa, foorumilla meno on jatkunut normaalina. Niinpä näin viikon päätteeksi on hyvä nostaa jälleen esiin ”Keskustelussa foorumilla” – osio, jossa tarkoituksena on nimensä mukaisesti nostaa esiin foorumilla käytäviä keskusteluja myös niille lukijoille, jotka eivät foorumia aktiivisesti (vielä) seuraa. Foorumin lukeminenhan ei edellytä edes rekisteröitymistä, mutta mikäli haluaa osallistua keskusteluun, on syytä alkaa hahmotella sopivaa nimimerkkiä.

Tennarit kevääksi?

tennarit common projects

Common Projectsin todella onnistunut versiointi Achilles-klassikostaan. Kuva: opumo.com

 

Ei ole kevättä ilman tennareita. Vaikka tennarilanka on yksi foorumin aktiivisimmista läpi vuoden, lisääntyneen valon ja kuivien katujen vaikutuksen huomaa aktiivisuuden liisäntymisenä. Viime aikoina keskustelua on herättänyt Adidaksen tiuhaan lanseeraamat versioinnit Stan Smitheista ja Superstareista. Erityisesti viikko sitten myyntiin tullut super premium Made in Germany Stan Smith kirvoitti keskustelua varsinkin seuraavan kommentin jälkeen: ”Pakko tunnustaa että en ole hirveesti lämmennyt sen enempää CP:ihin kuin Butteroihinkaan. Kyllä mä niitä kumpiakin käytän mutta listahinnan taustat ei ihan avaudu.”.

Tennariketjun ulkopuolella keskustelua on käyty myös New Balancen Made in USA -mallien hintakehityksesä ja mallien saatavuudesta Helsingin kivijalkaliikkeistä.

Uuden sesongin hankinnat

Trickers mokka chukkat

Trickers x Superdenim.

 

Kevät tuo mukanaan kevättä (sekä kesää) varten tehtävät hankinnat. Rahaa palaa-langassa on nähty jo todella kovia poistoja – kuten yllä olevan kuvan Superdenim x Trickers mokkaiset chukka-saappaat – ja myös keväthankinnat-ketju on heräillyt talviuniltaan.

Jotkut tosin yrittävät uskotella (lähinnä itselleen), ettei kevät tuo mukanaan mitään pakkoa uusille hankinnoille ja tammikuun lopulla alkaneessa Ei Poistoja-skabassa on vielä muutama surullinen osanottaja jäljellä. Kisailun etenemistä voi seurata täällä.

Yeezy Season

yeezy season

Yeezy season 1.

 

Kuten ennalta saattoi arvata, Kanyen ensimmäinen yhteistyömallisto Adidaksen kanssa  on herättänyt tunteita niin puolesta kuin vastaan. Vaikka pahin odotus ja huuma on jo hieman laantunut, saatiin aihetta koskeva ketju foorumilla tekohengitettyä eloon jälleen tällä viikolla, kun taidevalokuvaaja Jackie Nickerson kuvaama malliston lookbook, jossa Yeezy itsekin on parin kuvan verran mukana,  julkistettiin.

Ja kuten foorumilla todettiin, on mallistoa vaikea arvioida millään tavalla objektiivisesti huomioimatta Yeezyn itsensä herättämiä tunteita. ”Ymmärtämättömyyttä” osoittavia kommentteja onkin kritisoitu muun muassa näin: ”Tässä taitaa tosin olla aika paljon kyse siitä, että mallistosta vastaava post-moderni renessanssinero jakaa vahvasti jengin mielipiteitä myös ulkovaatetuksellisilla perusteilla.”

Mutta miten siis on, sytyttääkö Season one?

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi