Kesätyylit – Slip-onit

Kesätyylit-juttusarja jatkuu ja tällä kertaa huomio on kohdistettu yhteen viime aikoina uutta nostetta saaneeseen kesäkenkien ikiklassikkoon.

Aito ja oikea slip-on

Vietitpä kesää joko Kaliforniassa, Milanossa tai ihan vain Suomessa, slip-onit toimivat. Loaferin rennompi serkku tennarimaailmasta on hyvä ratkaisu erityisesti lomakauden go-to kengäksi, kun nauhat ahdistavat ja sandaalit tai oikeat loaferit eivät ole oma juttu.

Nykyisin slip-oneja saa useilta eri valmistajilta. Kuitenkin perinteisin ja varmin malli on Vansin. Kyseessä ei ole alkuperäinen slip-on, mutta melkein. Merkin shakkiruutuisen mallin toi suurelle yleisölle tunnetuksi täällä jo Vansia käsitelleen jutun yhteydessä mainittu Fast Times at Ridgmont High. Elokuvasta lähtien malli on ollut osa sterotyyppistä surffilookkia.

Isojen valmistajan tapaan myös Vansin kenkiä on saatavilla useissa eri väreissä, mutta kuten tiedettyä, yksinkertainen on kaunista. Kannattaa siten pysyä jo vuosia sitten toimiviksi havaituissa perusväreissä. Jos kuitenkin kaipaa jotain hieman rohkeampaa, Vansilla on ollut todella monia mielenkiintoisia kollaboja, kuten WTapsin ja Engineered Garmentsin kanssa tehdyt. Näiden saatavuus on tosin erittäin rajattua, joten ebayn ja tyylisivujen myyntipalstoilla voi joutua viettämään enemmänkin aikaa.

Vansin slip-onia voi hyvin kutsua mallin kiteytyneimmäksi ilmentymäksi. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Yksinkertainen lesti toimii suurimman osan jalkoihin ja tyyleihin. Oikeastaan kenkä on niin neutraali, että se on aivan yhtä kotonaan italo- ja workwear-tyyleissä. Tästä johtuen hankkimmalla Vansit ei voi varsinaisesti epäonnistua.

Vans-Vault-Slip-On-LX-OG-Pack1

Parin vuoden takainen Vansin Slip-On LX OG Pack toi kengän alkuperäisessä muodossaan hetkeksi takaisin myyntiin.

streetsnaps-pitti-immagine-uomo-86-part-1-18

Vansin ja Engineered Garmentsin kollaboraatiomallissa kengät ovat tarkoituksella ”eri paria”.

Luksusta Italiasta

Joskus tavallinen ei riitä ja homma on pakko vetää överiksi. Tennariskenestä löytyy monta mahdollista valmistajaa tämän toteuttamiseksi. Esimerkiksi Achilles mallillaan täydellisesti onnistunut Common Projects on tuonut mallistoonsa slip-onin. Se ei kuitenkaan onnistu säväyttämään merkin ensimmäisen ja parhaan mallin lailla. Myös toisella Tyylit.fi-suosikkivalmistaja Butterolla on tarjolla kyseistä mallia, joka sekään ei valitettavasti ole järin onnistunut.

On siis pakko suunnata katse muualle. Parhaiten vaelluskengistään tunnettu italialainen Diemme on valmistanut isoille muotitaloille slip-oneja. Merkin oma Garda -malli on kahden vuosikymmen alihankinnan myötä hioutunut tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Kuten jo olennaiset listauksessa nostettiin esiin, merkin pythonin nahkaiset slip-onit ovat ehkä kauden kovimmat. Tarjonta ei lopu kuitenkaan tähän, vaan merkin tämän kesän mallistossa on slip-oneja moneen makuun.

gardapython

Diemme Garda Python

diemme-garda-multi-color-woven-1-960x640

Punottu päällinen tekee kengistä leikkisät.

Rannalle Rivieras

Vuonna 2009 perustettu ranskalainen Rivieras Leisure Shoes on pomminvarma valinta terassille meren lähellä, jos kaipaa etelä-eurooppalaista jotain. Muutenkin kevyt ja ilmava kenkä on omimmillaan rannalla ja hellepäivinä. Kuten jo merkin nimi kertoo, Rivieras on nimenomaan vapaa-ajalle tarkoitettu. Toisin kuin Vansit ja Diemmen slipi-onit Rivieras on estetiikaltaan niin vahvasti kesään asemoitu, että niitä on ylipäänsä vaikea kuvitella käyttävänsä muulloin.

Rivierasin kenkiä löytyy lukemattomissa eri materiaali- ja väriyhdistelimissä, mutta kengän luonne huomioon ottaen yksinkertainen on jälleen kaunista. Värien osalta jo Vansin yhteydessä hyviksi todetut perusvärit ovat varma valinta. Sen sijaan materiaalien osalta kenkätyyppi mahdollistaa irroittelua. Kaikenlaiset perferoidut, punotut ja verkkokangas-tyyppiset materiaalit ovat paras valinta jo hengittävyyden kannalta. Muutenkin ne lisäävät kengän kesäisyyttä.

rivieras-2012-summer-classic-collection-2

Kirkkaat värit toimivat ruskettuneen ihon kanssa. Kalmankalpeiden kannattaa unohtaa nämä.

rivieras-2013-fall-winter-new-arrivals-4

Rivierasit ja muut kevyet kesäkengät ovat parhaimmillaan ilman sukkia.

rivieras

Yksinkertaiset kesätyylit.

rivieras2

Rivierasitkin toimii parhaiten nimenomaan perusväreissä.

Kuvat: Vans, Diemme, trunkclub.com


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi