Kesän alennusmyynnit – ennakkokatsaus

Vaikka Pitti Uomo vie lähes kaiken huomion tällä viikolla, on kuitenkin hyvä valmistautua osin jo alkaneeseen alesesonkiin. Tarjonta netissä on valtava. Tästä syystä kirjoituksessa on pyritty koostamaan oman alansa olennaiset verkkokaupat. Listaus käsittää lähinnä pienempiä toimijoita, joten kaikki hämyiset italialaiset outletit on  rajattu kirjoituksen ulkopuolelle. Netin outlet-tarjontaan palataan toisessa yhteydessä.

Listaus on hyvästä syystä katutyyleihin ja rennompaan pukeutumiseen painottuva. Jokainen irtotakkeja ja pukuja netistä ostanut tietää, että parempaan lopputulokseen pääsee todennäköisemmin asioimalla kivijalassa. Toki puvut ja takit voi ja kannattaa tilata netistä, jos tietää oman kokonsa ja tuntee eri merkkien leikkaukset. Tällöin kannattaa kuitenkin varautua mahdolliseen palautusrumbaan.

Seuraavassa on listaus hyviksi todetuista verkkokaupoista ja lyhyt kuvaus niiden tarjonnasta ja osan kohdalla myös arvio alen alkamisajankohdasta aiempien vuosien perusteella.

Mr Porter

Mr Porterilla lienee netin laajin valikoima vaatteita katutyyleistä italomensweariin designer-labeleita unohtamatta.  Aleprosentit ovat varsin korkeat heti alusta lähtien. Tosin lähtöhinnat ovat monia muita kauppoja korkeammat.

Porterin kesäalella on ollut tapana alkaa juhannuksen tienoilla. Pro tip: aleen menevät tuotteet näkee jenkkisaitin puolelta, jossa ale on ollut käynnissä jo jonkin aikaa.

Caliroots

Keväällä 10-vuotisjuhliaan viettänyt ruotsalainen Caliroots on keskittynyt lenkkareihin ja streetweariin. Saitilta löytääkin ylivoimaisen kattauksen lenkkareita ja katumuotia. Cali aloitti alennusmyyntinsä poikkeuksellisesti jo ennen juhannusta tänä vuonna.

Tres Bien Shop

Tres Bienillä on oma ja tunnistettava valikoimansa lenkkareita, designer-merkkejä, skandinaavista minimalismia sekä obskuurimpaa japanikamaa.

Tres Bienin alennusmyynti on alkanut yleensä hieman muita pohjoismaisia kauppoja myöhemmin lähes poikkeuksetta heinäkuun alussa. Tosin vähittäiskaupan heikon tilanteen vuoksi on hyvinkin mahdollista, että tänä vuonna ale alkaisi jo juhannuksen tienoilla.

Oi Polloi

Manchesterin kovin vaateputiikki tarjoilee merkkivalikoiman kyseenalaisuuden ja korniuden rajamailla olevista Mephiston jalkineista muun muassa japanilaiseen Remi Reliefiin, jonka saatavuus on eurooppalaistasolla heikkoa. Näiden lisäksi kaupan valikoimasta löytyvät miltei kaikki modernit ja ei niin modernit klassikot Polo Ralph Laurenista Barbouriin. Erityishuomiona on syytä nostaa klassinen italialainen nahkarotsivalmistaja Valstar sekä japanilainen Brú na Bóinne.

Ale on jo käynnissä, mutta prosentit ovat kuitenkin vielä aika maltilliset.

End Clothing

End Clothing tarjoaa kattavan valikoiman lenkkareita ja kasuaaleja tyylejä. Liikkeellä ei ole mitään varsinaista erikoisaluetta, mutta toimiva valikoima tuotteita riittää pitkälle. Kannattaa kuitenkin huomioida suhteellisen korkeat 20 punnan toimituskulut.

END on jo aloittanut alennusmyyntinsä, mutta Oi Polloin tapaan aleprosentit ovat kuitenkin vielä aika maltilliset.

Nitty Gritty

Perinteikäs tukholmalainen Nitty Gritty tarjoaa huolellisesti kuratoitun sekoituksen modernia muotia ja perinnevalmistajien tuotteita. Kaupan valikoima kattaa myös naisten vaatteet. Nitty Gritty on usein aloittanut kesäalennusmyyntinsä ensimmäisenä pohjoismaisista kaupoista. Tämä on tapahtunut usein jo ennen juhannusta.

The Bureau

Belfastin ylpeys The Bureau myy lähinnä workwear ja heritage-merkkejä. Liikkeellä on ehkä paras tarjolla oleva valikoima Engineered Garmentsia Euroopassa. Ale on jo alkanut, joten jos EG kiinnostaa, Bureauta ei voi ohittaa.

Trunk Clothiers

Kuten jo aiemmin luit täältä, monien eri genrejen parhaat palat löytää brittiläisestä Trunk Clothiersista. Liikkeellä on lisäksi eksklusiivista tarjontaa, kuten muun muassa Camoshita by United Arrows ja Salvatore Piccolo.

Kafka

Paul Smith London -perustarjonnan lisäksi iso kokoelma contemporary-klassikoita, kuten Common Projects, A.P.C. ja Our Legacy. Erityishuomiona koodilla kafka10 saa 10 prosentin lisäalen.

The Goodhood Store

Myynnissä on streewearihköä tavaraa miehille ja naisille.  Tarjolla on muun muassa japanilaisten Neighborhoodin ja Junya Watanaben tuotteita.

oki-ni

Oki-ni on keskittynyt pääasiassa hi-fashion designer-merkkeihin, kuten Maison Martin Margiela ja Rick Owens. Ale on käynnissä jo nyt.

Fransboone

Fransboone on pitkän linjan hollantilainen putiikki, jossa on erittäin laaja valikoima #menswearia aikuiseen makuun. Kannattaaa kiinnittää huomiota Ralph Laurenin harvemmin saatavilla olevaan RRL -mallistoon. Myös kaupalle eri merkkien valmistavat ekskluusivituotteet on syytä huomioida.

Fransboone on Tres Bienin tapaan aloittanut alennusmyyntinsä hieman myöhäisemmässä vaihessa.


Yksi vastaus artikkeliin “Kesän alennusmyynnit – ennakkokatsaus”

  1. […] ovat alkaneet niin kivijaloissa kuin verkkokaupoissa. Tyylit.fi-blogissa on käyty läpi ulkomaisten verkkokauppojen tarjontaa, joten keskitymme Tyyliniekassa kotimaiseen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi