5 x Kashmir-irtotakki

Yleensä irtotakeista puhuttaessa vaihtoehtoina on joko villa, puuvilla tai pellava sekä näiden sekoitukset. Tällä kertaa tarkastelussa on kuitenkin kashmirvillaiset irtorotsit.

Irtotakki Eidos Napoli

Eidos Napolin kaksirivisessä on 80% kashmiria ja 20% polyamidia (pehmeän rotsin koossa pitämiseksi).

Kashmir-villa – mistä ja miksi?

Kashmirvilla on korkealla Aasian vuoristoissa elävästä kashmirvuohesta saatavaa erittäin hienoa pashminavillaa, joka on saanut nimensä Intian Kashmirin osavaltion mukaan. Yleisesti kashmirvilla on hienompaa, pehmeämpää ja myös lämpimämpää kuin muut villat. Kääntöpuolena kashmir on myös ”hauraampaa” ja helpommin kuluvaa kuin muut, karkeammat villat. Lisää kashmirin historiasta ja alkuperästä voi lukea esimerkiksi keikarin blogista.

Kashmirvillaiset irtotakit saati päällystakit eivät ole halpoja. Kun tämän yhdistää ”ei-niin-hyvään” kestävyyteen, ei laimeahko yleinen suosio toisaalta ole ihme. Mutta jos haluaa luksusta (ja rotaatiota on jo kertynyt), on kashmir erittäin suositeltava vaihtoehto. Lisäksi hankintoja tehdessä kannattaa huomioida kashmir-sekoitteiset kankaat. Jo esimerkiksi 20-30 prosentin määrä kashmiria tuo huomattavaa pehmeyttä sekä tekstuuria takkiin ja esimerkiksi sekoitteena käytettävä lampaanvilla tai jopa tekniset materiaalit kuten polyester takaavat paremman kestävyyden ja käytettävyyden.

Jos rahat (tai kiinnostus) ei riitä takkiin, kannattaa suosia pienempiä tuotteita, kuten neuleita, kaulahuiveja tai pipoja. Näissä kashmirvillan parhaat puolet tulevat esiin jopa paremmin kuin takeissa tai bleisereissä. Kuten Juuso totesi omassa lahjatoive-postauksessaan, lahjaksi (etenkin itselleen) on hyvä ostaa jotain sellaista, mitä haluaa, mutta mihin ei kuitenkaan normaalisti raaski laittaa runsaasti rahaa. Kashmirvillainen irtotakki täyttää varmasti nämä kriteerit monen kohdalla.

Kashmir-irtotakki – 5 vaihtoehtoa

Ja lopuksi 5 vaihtoehtoa pukin konttiin tai vaihtoehtoisesti listalle alennusmyyntejä varten. Tällä kertaa kaikki listalle päätyneet rotsit ovat enemmän kasuaalin kuin formaalin puolella – kuten kaikista löytyvät paikkataskut mm. osoittavat – mutta toimivat 3-kohdan Bogliolia lukuunottamatta kyllä myös toimisto- ja bisneskäytössä.

1) SuitSupply

Hollannista löytyy budjettiluokan vaihtoehto myös tähän sarjaan. Ruskea Hudson-mallin irtotakki, jossa on luonnollisesti pehmeä hartialinja ja kolme paikkataskua. Ruskea ei välttämättä ole helpoin irtotakin väri, mutta toimii hyvin niin vaalean kuin tumman harmaan sekä esimerkiksi tummansinisen kanssa. Tämä versio 100% kashmiria.

Irtotakki suitsupply

 

2) Malo 

Italialainen Malo on ehkä enemmän tunnettu neuleistaan kuin irtotakeista, mutta tämä 3-roll-2-nappinen ja vuoreton vaaleanruskea takki on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto. Alle esimerkiksi luonnonvalkoinen poolokaulusneule ja jalkaan tummat denimit sekä mokkabootsit – kokonaisuus joulun välipäivien aleostoksille on valmis. Ja tällä hetkellä Yooxista saa vielä -20% pois jo alennetuistakin tuotteista.

Irtotakki Malo

 

3) Boglioli

Ei takkilistausta ilman ”navy blue” bleiseriä. Frans Boonen valikoimasta löytyvä Bogliolin K-Jacket tosin on kyseisessä sarjassa sieltä rennoimmasta päästä. Takki on 100% kashmiria, joka tässä on tapauksessa käsitelty siten, että lopputulos on hieman ”vintage” – tai muuten vain kulahtanut. Toimii.

Irtotakki Boglioli

4) Montedoro

80% kashmiria / 20% polyesteria. Kuten pari viikkoa sitten juba jo opetti, polyesteria ei tarvitse pelätä. Ei tässäkään tapauksessa. Hillitty kukonaskelkuvio (houndstooth) vie takkia taas yhden asteen kasuaalimalle puolelle. Hinta tämänkin Montedoron takin kohdalla on kuitenkin sellainen, että itse ehkä odottelisin Mr. Porterin alennusmyyntien alkamista ja poistaisin vasta sitten.

Irtotakki Montedoro

5) Loro Piana

Viimeisenä todellista luksusta etsiville Loro Pianan ”baby cashmere”-irtotakki, jossa ”tweed”-henkinen tekstuuri ja keltainen ikkunaruutukuvio. Off-white flanellihousut jalkaan, vaaleansininen kauluspaita päälle ja viimeistelyksi tummanruskea kashmir-solmio.

Irtotakki Loro Piana


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi