Isaia Napoli syksy- ja talvi 2014 – vierailu showroomilla

Isaia Napoli syksy ja talvi 2014

Kuten jo aiemmin todettua, #tyylit-toimitus vieraili maaliskuussa New Yorkissa. Yksin reissun ehdottomasti antoisimmista vierailuista suuntautui italialaisen, #menswear-piireissä erityistä suosiota ja arvostusta nauttivan Isaian 5th Avenuelle sijaitsevalle showroomille.

Alunperin vuonna 1920 perustettu Isaia on yksityiskohdilla, väreillä ja erilaisilla kuoseilla leikittelevä napolilainen elämäntapayritys. Puvut, takit ja paidat ovat laadukasta käsityötä ja useimmiten ainakin valmistajaa yhtään tuntevat tunnistavat Isaian vaatteet ja asusteet jo kaukaa. Elleivät merkille ominaisesta tyylistä, niin viimeistään takkien napinläpeen kiinnitetystä korallista. Tänä päivänä yhtiö on siirtynyt jo kolmannelle sukupolvelle ja sitä johtaa neljä sisarusta, Gianluca, Enrico, Massimiliano sekä Alessandra Isaia.

Isaia Napoli – syksy ja talvi 2014

Isaian tulevan syksyn ja talven mallisto on täynnä yhdistelmiä ja yksittäisiä palasia, jotka yhdistävät modernin ja urheilullisen ilmeen traditionaaliseen ja klassiseen italialaiseen räätäliperinteeseen. Inspiraatiota on tällä kertaa napolilaisesta keittiöstä – ”Cucina Napoletanasta”.

Siinä missä perinteinen napolilainen keittiö tuo lautaselle vahvoja ja voimakkaita makuja sekä elämyksiä italialaisesta kulttuurista, pyrkii Isaia sisällyttämään luovasti ruokalajien värimaailman ja rikkauden tulevan sesongin mallistoonsa. Tomaattien tummanpunainen, raviolin ruosteenpunaisuus, okran lämpimät sävyt sekä kahvista juontuvat ruskean sävyt sulautuvat helpon luonnollisesti toisiinsa. Väriympyrää on lisäksi täydennetty monilla sinisen sävyillä, vaaleanpunaisella, vihreällä sekä harmaalla. Värien lisäksi mallistoon on pyritty saamaan personaallisuutta erityisesti vanhoista arkistoista kaivetuille vintage-kankailla, jotka on yhdistetty moderneihin materiaaleihin.

Isaia - mood board

Palasia niin kutsutusta ”mood boardista”, jonka kautta jokainen mallisto saa alkunsa.

Isaian syksy ja talvi 2014

Vaaleanpunaista ja pinkkiä vadelmista.

Isaian syksy ja talvi 2014

Mallistossa on vahvasti esillä myös Isaian oma ”coralflage”.

Irtotakkeja syksyyn ja talveen

Hieman voimakkaampi ruutukuvio ja rustiikki-väri esimerkiksi denimin kanssa yhdistettäväksi.

Irtotakkeja syksyyn ja talveen - 2

Coralflage toimii nimenomaan pienissä yksityiskohdissa, kuten kauluksen alla.

Isaia - smokki

Formaalimpaa tarjontaa.

Isaian syksy ja talvi 2014

Esimerkkejä mood boardin vadelmien pohjalta syntyneistä rotseista.

Isaian syksy ja talvi 2014

Lisää ruutua.

Denimiä syksyyn

Vaaleaksi pesty ja kapeaksi leikattu denim sopii toki kesän lisäksi syksyyn, esimerkiksi kenttätakin kanssa käytettäväksi.

Ulkotakkeja donegal-villasta

Donegal-villa on erittäin vahvasti esillä syksyn mallistossa.

Isaian syksy ja talvi 2014

Yksi koko malliston hienoimmista ja eleganteimmista palasista on ehdottomasti kuvan shaalikauluksella varustettu harmaa villakangastakki.

Isaian syksy ja talvi 2014

Vihreää ja sinistä.

Chelsea-saappaat - made in italy

Isaia ei vielä toistaiseksi ole ollut kovin tunnettu kengistään. Lyhyen tarkastelun perusteella myös nämä osoittauivat varsin laadukkaiksi. Kengät tehdään Italiassa, lähellä Isaian omia tehtaita.

Isaia tuplamunkit

Valikoimasta on toki löydyttävä myös ”tuplamunkit”.

Huiveja

Huivit ovat myös Isaian mielenkiintoisimpia luomuksia. Yleensä ohuesta villasta ja kashmirista valmistettavat huivit on tehty hyvin ohuiksi ja niiden valmistuksesta vastaavat viisi vanhaa Napolin ulkopuolella asuvaa rouvaa, jotka työskentelevät vain ja ainoastaan Isaialle.

 Isaia @ Pitti Uomo 85

Alla vielä muutama kuva tammikuun Pitti Uomo-messuilta. Tuolloin mallistosta oli esillä erityisesti kasuaalimpaa puolta. Syksy lupaa edelleen vahvaa roolia myös kaksirivisille irtotakeille sekä puvuille.  Malliston ehdottomia huomionkiinnittäjiä olivat erityisesti alimmassa kuvassa näkyvät garment dyed -mokkatakit, kevyet armeijahenkiset ulkotakit sekä vahva donegal-villan käyttö neuleissa, paidoissa sekä myös takeissa.

Isaia Pitti Uomo 85 Isaia Pitti Uomo 85 Vihreää ja kasuaalia Irtotakki vahvalla kuvioinnilla Punaista mokkaa

Suomessa Isaiaa on saatavilla Helsingin Bulevardilla sijaitsevasta Ferestä. Lisää on tarjolla lahden takana Tukholmassa @Gabucci.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi