Håndværk – Vähäeleistä laatua

Håndværk (tai handvaerk) ei todennäköisesti sano useimmille mitään. Tämä ei ole ihme, sillä kyseessä on vasta vuonna 2013 perustettu pieni, laadukkaisiin arjen käyttövaatteisiin keskittyvä yhtiö. Håndværkin perusti Esteban Saba tekstiilisuunnittelun parissa toimineen vaimonsa Petra Brichnacovan kanssa. Ennen vaatebisnekseen siirtymistä Esteban toimi pankkialalla muun muassa Citigroupin ja JP Morganin palveluksessa. Tällainen hyppy oravanpyörästä vaatebisnekseen voi tuntua ensi alkuun poikkeukselliselta, mutta kuten muun muassa Carson Street Clothiersin tapauksessa on nähty, se ei ole täysin tavatonta. Lisäksi Estebanin suvulla on pitkä tausta vaate- ja tekstiilibisneksessä, joten kyseessä ei ole hyppy tuntemattomaan.

Kuten moni muu pieni toimija, Håndværk korostaa kautta linjan kamojensa laadukkuutta. Koska pieni toimija ei esimerkiksi korkeampien tuotantokustannusten johdosta voi välttämättä kilpailla halvan hinnan tai suurten volyymien avulla (poikkeuksena Lean Garments, josta on tulossa juttua lähiaikoina), on keskittyminen tuotteiden laatuun ja brändin rakentamiseen hyvä valinta.

mcnts1_930

Valkoinen t-paita on yksi vaatekaapin kulmakivistä.

Håndværkin tuotteet suunnitellaan New Yorkissa, mikä vähäeleisen muotokielen ohella kuuluu merkin imagoon. Laadun osalta Håndværk mainitsee valmistuttavansa tuotteet korkeatasoisista materiaaleista – mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan. Tuotteet on valmistettu osin Perussa ja osin Skotlannissa. Ensimmäisessä merkki valmistuttaa puuvillatuotteet, kun taas jälkimmäisessä tapahtuu merino- ja kashmir-huivien tuotanto. Skotlanti onkin varsin perinteinen maa valmistuttaa villatuotteita, mutta Peru on hieman eksoottisempi vaihtoehto. Ilmeisesti maassa on kuitenkin pitkä perinne puuvillan työstämisestä, sillä Håndværkin tuotteet koostuvat pääasiallisesti laadukkaista puuvillatuotteista. Erityisesti merkin harmaa collari herättää akuuttia omistamisen halua – vaikkei siinä edes ole raglan-hihoja.

mss1_930_1

Collari on merkin kiinnostavin tuote.

wss3_930

Collarin toimivuus ei ole sukupuolesta kiinni.

Mikä sitten on Håndværkin muista erottava ”juttu”, kun laadukkaisiin käyttövaatteisiin keskittyneitä pienmerkkejä on syntynyt heritage-aallon jälkimainingeissa useampia? Varsinaista juttua ei tuntuisi olevan, ellei pyrkimystä kovaan laatuun jo loppuun asti ajateltuihin tuotteisiin lasketa tällaiseksi. Joka tapauksessa oikeasti laadukkaita, mutta edes jollain tasolla järkevän hintaisia tuotteita valmistaville tekijöille on aina tilausta. Vaarana tällaisessa on hukkuminen massaan, minkä estämiseksi imagon ja markkinoinnin merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi. Tässä tapauksessa lafkan nettisivut ja yleisesti merkistä huokuva fiilis on vahvasti positiivisen puolella. Tosin näin Euroopasta käsin yhdysvaltalainen ja kotimaastaan toimitukset hoitava vaatemerkki ei valuuttakursseista johtuen tällä hetkellä ole kaikkein houkuttelevin.

Håndværk

mcs1_930

Harmaalle kashmir-huiville löytää aina käyttöä.

wlsh1_930

Valikoimassa on tuotteita myös naisille.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi