Lahjavinkki: Give Swedish

Ruotsissa tehdään kaikki oikein. Viimeisimpänä pienet ruotsalaiset merkit ovat yhdistäneet voimansa joulukampanjaa varten. Meillä on tyyleissä ilo esitellä sen tulos: Give Swedish!

Joulu lähestyy kovaa vauhtia – jälleen kerran. Ennemmin kuin sitä huomaakaan tajuaa, että jälleen kerran on lahjat hankkimatta. Tämä on ainakin minulle hieman turhankin tuttu tilanne. Sitten paniikissa tulee ostettua joko jotain epämääräistä tai todella tylsää. Olenkin usein miettinyt, että olisi todella kätevää jos löytäisi lahjat valmiiksi kuratoituna saman saitin alta. Vähän kuten lahjakori, mutta siinä olisi perinteisten konvehtien ja muiden herkkujen sijaan jotain oikeasti siistiä.

Moderni lahjakori

Ruotsalaiset suoraan kuluttajille tuotteitaan myyvät start-upit uskovat synergiaetuihin, sillä Absolut Art, ASKET, CQP, Hem.com, Nividas Eyewear, Nufferton ja TID Watches ovat yhdistäneet voimansa ja samalla keksineet loistavan ratkaisun tuttuun ongelmaan. Kun yhdellä iskulla löytää useita erilaisia – ja todella cooleja – juttuja, lahjojen hankinta helpottuu huomattavasti. Saman saitin alta löytyy kampanja ja linkit valmistajien sivuille, joilta taas löytyy tuotteita useisiin eri makuihin ja lompakon paksuuteen.

Vaikka päällisin puolin sisustusesineissä ja tennareissa ei ole mitään yhteistä (Tosin osa porukasta pitää kenkiä seinällä tai hyllyssä, mutta normaali-ihmisille niissä ei ole mitään yhteistä), kaikkia Give Swedish -kampanjaan kuuluvia merkkejä yhdistää useita asioita. Jokainen brändi kuitenkin edustaa suomalaisen Lean Garmentsin tapaan uutta ja tuoretta ajattelua kaikkien välikäsien ja massatuotannon sivuuttamisesta. Tällä tavoin hinnat pysyvät kuluttajaystävällisinä laadun kärsimättä. Lisäksi jokainen niistä on toimii nimenomaan nettikaupankäynnin pohjalta ja omaa vahvan nettipresenssin. Ja totta kai jokainen niistä on ruotsalainen.

Voimakas länsäolo netissä auttaa tuomaan merkkiin henkilökohtaisen suhteen kuin ilman, että tuotteita tarvitsee päästä hypistelemään missään. Tämän huomaan hyvin esimerkiksi jo mainitun Lean Garmentsin ja tyylit-foorumilla pientä pöhinää aiheuttaneen Alpan kohdalla. Tosin viimeksi mainittu ei toimi pelkästään nettipohjalta, vaan heillä on jälleenmyyjiä ympäri Suomea. Aktiivisuus somessa on nykypäivänä elinehto tuoreille merkeille. Haippi luodaan instagramissa lehtien sijaan.

Kyllä mieli lepää, kun kirkko palaa

Joka tapauksessa Give Swedish on jälleen hieno osoitus siitä, että ruotsalaiset vain osaavat markkinoinnin paremmin. Mielestäni olisi aika päivittää sanonta Italians do it better muotoon Swedes do it better. Paremmin tekeminen näkyy kaikkialla olipa kyse Ikeasta, elokuvista tai vaatteista. Lisäksi ihmis- ja perusoikeusajattelukin tuntuu olevan länsinaapurissamme paremmalla tolalla. Ei Ruotsi toki mikään unelmien maa ole, sillä on sielläkin pimeä puolensa selvien luokkarajojen, monarkian, eugeniikan ja samojen syrjäytymiseen liittyvien ongelmien kanssa kuin Suomessa. Toisaalta maailmasta ei löytyne monta parempaa maata asua. Tällainen voisi ehkä olla Norja, joka on öljyrahojensa turvin varsinainen pohjoismainen utopia. Lisäksi maalla on merkittävä historia kirkkojen polttamisen, murhien ja mahtavan musiikin osalta. Tästä tulikin mieleen hyvä lahjavinkki: Kirkebrannin kynttilä. Kyllä mieli lepää, kun kirkko palaa.

Give Swedish toimii tästä päivästä (1.12.) alkaen aina jouluaattoon saakka. Joten nyt on hyvä tilaisuus laittaa lahjat kuntoon ja ehkä hankkia jotain kivaa myös itselleen. Vaihtoehtona ainaisille Common  Projectseille ja Butteroille suosittelen erityisesti tsekkaamaan mainitut CQP:n tennarit. Kirjoitin niistä merkin julkaisun aikaan ja meno on vain parantunut. Pikaisen testin perusteella sanoisin niiden olevan laadukkaat, omaleimaiset ja kaikin puolin jees. Vaikka koskaan ei pitäisi lupailla myöhempää sisältöä blogiin, niin tarkempi raportti tennareista on luvassa jossain vaiheessa. Todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin. Sitä odotella kannattaa käydä tsekkaamassa Give Swedishin sivut ja laittaa joululahja-asiat kerralla kuntoon.

giveswedish.com

Seuraa kampanjaa myös instagramin puolella (@giveswedish).

Kaupallinen yhteistyö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi