Gabucci syksy ja talvi 2015

Sesongin huomaa olevan pitkällä, kun monet liikkeet mainostavat jo välikauden alennusmyyntejä. Toisaalta useat merkit ja liikkeet ovat vasta julkaisseet syksyn mallistot ja lookbookit. Lokakuun viimeinen kokonainen viikko onkin hyvä laittaa käyntiin katsauksella Tukholmalaisen Gabuccin syysvalikoimaan.

Viime keväänä lyhyesti esitelty Gabucci on mielenkiintoinen putiikki monesta syystä. Ei vähiten siksi, että se on yksi ainoista miestenvaateliikkeistä, joka on lähtenyt laajentumaan myös naisten markkinoille. Ehkä vielä jossain vaiheessa Suomessakin joku ottaa kopin tästä pallosta ja markkinoilla nähdään valikoimaa vaikkapa Aspesilta, Hernolta, Incotexilta tai vaikkapa Bogliolilta.

Gabucci syksy ja talvi ´15

Toimivaa konseptia ei kannata lähteä turhaan muuttamaan. Luultavasti siitä syystä nyt jo neljättä kertaa peräkkäin Gabucci luottaa samaan kaavaan; kameran edessä Ruotsin luultavasti tunnetuin #menswear-hahmo Lalle Johnson ja takana valokuvaaja Kalle Gustafsson. Sen verran aiempaa kokonaisuutta on kuitenkin muokattu, että kuvat on tällä kertaa otettu studion sijasta ulkoilmassa. Nopealla vilkaisulla voi todeta, että paljoa ei Lallen ole tarvinnut paikoiltaan vaatteiden vaihdon lisäksi liikkua, vaan kuvaaja on napsinut otokset yhdestä ja samasta paikasta. Yksinkertaista ja toimivaa.

Lookbook kattaa yhteensä 10 kuvaa / kokonaisuutta, joista kuusi painottuu enemmän päällystakkeihin ja ulkovaatetukseen ja neljä hieman kevyempään meininkiin. Värimaailma on hillityn ja toimivan yksinkertainen, eikä yksittäistä irtotakkia lukuunottamatta juuri takkien tai housujen kuvioinnitkaan pomppaa silmille. Kokonaisuudessaan lopputulos on toimiva yhdistelmä skandiminimalismia ja italohenkistä sprezzaturaa.

Kuvat: http:gabucci.se


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi