Muutaman viime vuoden aikana tennaririntamalle on tullut monia uusia yrittäjiä, joista osa on onnistunut paremmin kuin toiset. Niin sanottujen oikeiden kenkien kohdalla on ollut hieman hiljaisempaa. Nyt kuitenkin Britanniasta kajahtaa.

Instagramin puolelta tuttu Elliot Erkan lanseerasi noin vuosi sitten oman kenkämerkkinsä nimeltä ERKN. Sen ensimmäinen pieni kokoelma koostui parista eri mallista ja jos olen oikein ymmärtänyt, kengät kävivät myös kaupaksi. Tämän jälkeen oli kuitenkin hiljaista ja ajattelin jo, että merkki oli kuopattu. Ilmeisesti tauko liittyikin sen perustajan opiskelukiireisiin, ja pienen hiljaiselon jälkeen ERKN on tehnyt paluun uuden malliston ja tuoreen lookbookin voimin.

Wallabeet mainittu

Vaikka mainitsin ERKNin paluun tapahtuneen uuden malliston myötä, keväälle 2016 ERKNilla on tarjolla oikeastaan vain yksi malli, sillä kengästä on tarjolla versio joko chukka-korkuisena tai matalana. Valikoiman pitäminen suppeana on kannattanut, sillä kyseessä on varsin nätti kenkä. Vahvasti Parabootin Michaelista ja Clarksin Wallebeesta inspiroituneena – mokkasiini-varpaisena –  se on myös erittäin ajankohtainen. Mokkasiinivarvas ei ole millään tavoin hyvää suomea, mutta jokainen varmaan ymmärtää, mitä tarkoitan. Ja kun Parabooteista on puhe, suosittelen laittamaan Helsinki Paraboot Societyn (@parabootsociety) seurantaan.

ERKNin kengät on valmistettu Italiassa blake-rapid-rakenteella. Kengissä käytetyt nahat tulevat italialaisilta parkitsemoilta, kun taas ulkopohjana on käytetty Vibramin Morflexia. Se on todella kevyt ja mukava, mutta lumella hengenvaarallisen liukas. Tähän nähden onkin hyvä, että kengät tulevat myyntiin vasta keväämmällä.

Joka tapauksessa kyseessä on ehdottoman kiinnostava merkki. Jokainen kolmesta eri versiosta on asiallinen, mutta kohokohdaksi nousee varreton vaihtoehto. Tosin viime aikaisten mieltymysteni johdosta olen sitä mieltä, että mustana se olisi vieläkin parempi. Tästä huolimatta on kiinnostava nähdä, mille tasolle kenkien hinta tulee asettumaan. Tiedä, vaikka kyseinen pari tulisi poistettua.

ERKN – kevät 2016 lookbook

Kenkämallien lisäksi merkki julkaisi keväälle lookbookin. Seteissä ja yleisesä menossa ollaan pitkien hiusten ja lierihatun kanssa vahvasti kiinni tässä hetkessä. Muutenkin hieman väljemmät leikkaukset ja neutraalit värit sopivat kevääseen kuin nyrkki silmään, jos saan käyttää kuluneita vertauksia. On tosin pakko mainita, että setti mustine farkkuineen ja mokkarotseineen ei nyt oikein lähde.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi