Eidos Napoli syksy ja talvi 2015

Eidos Napoli on klassikkovalmistaja Isaian ”pikkuveli” – napolilaisen yhtiön omistama itsenäinen brändi, joka on suunnattu hieman Isaian käyttäjäkuntaa nuoremmille tai vaihtoehtoisesti muutoin hieman pienemmällä budjetilla operoiville ja rennommista tyyleistä pitäville miehille. Vuonna 2013 debytoineen Eidoksen pääsuunnittelijana toimii aiemmin mm. Michael Bastianin ja Ralph Laurenin riveissä työskennellyt Antonio K. Ciongoli. Lyhyessä ajassa Eidoksesta on tullut ehkä yksi hypetetyimpiä nimiä #menswear-skenessä ja tammikuun Pitti Uomo-messuilla moni joutui pettymään, kun Eidos oli päättänyt siirtää tulevan syksyn malliston julkaisun Pittin sijaan New Yorkin muotiviikolle.

Eidos Napoli FW15 - 1

Eidos Napoli FW15 - 3

Eidos Napoli syksy ja talvi 2015 – The Correspondent

Eidoksen tulevan syksyn mallisto on nimeltään ”The Correspondent”. Ciongolin mukaan malliston inspiraatio henkilöityy unkarilaiseen valokuvaaja Robert Capaan. Tarkemmin yksilöitynä malliston teema palaa vuoteen 1943, tapahtumiin jolloin liittoutuneet valtasivat Napolin saksalaisilta ja siihen, mitä Capalla tuolloin oli päällä – tai mitä hänellä olisi voinut olla päällä. Joku saattaa pitää tällaisia ”inspiraatio”-viittauksia teennäisinä, mutta ainakin itsessäni tämänkaltainen ”tarinointi” ja tarkkuus malliston taustojen yksilöinnissä herättää mielenkiintoa.

Mallisto itsessään on taattua Eidos Napolia, jos niin voi nyt käytännössä vasta neljännen mallistonsa julkistaneesta valmistajasta sanoa. Värimaailma on erittäin hillitty ja kokonaisuudet monipuolisia sekä luonnollisia. Pelkkien kuvien perusteella on vaikea tehdä päätelmiä, mutta uskallan väittää, että siinä vaiheessa kun mallisto ilmestyy kauppoihin, kannattaa huomiota kiinnittää erityisesti käytettyihin tekstuureihin. Mallisto myös tarjoaa varsin laajan kattauksen, josta jokainen voi poimia mieleisensä. Formaalimpaan meininkiin on kaksi-rivisiä ja kolmiosaisia pukuja sekä ”prässihousuja”, kasuaalimpaan menoon hieman leveämmällä lahkeella varustettuja samettihousuja, denimiä, paksuja neuleita ja jopa henley-paitoja.

Yksi mielenkiintoinen piirre malliston osalta on kengät. Viime vuonna Eidos julkaisi yhteistyömalliston ruotsalaisen Etonin kanssa. Tällä kertaa huomio yhteistyössä on siirretty kenkiin, jotka on toteutettu kollaboraationa australialaisen Christian Kimberin kanssa. Pääpaino on tennareissa, joissa fiilistä ja mallia on haettu 1990-luvulla nähdyistä DC:n skeittikengistä, mutta niiden lisäksi tarjolla on loafereita, siistejä pukusaappaita ja paljon mokkaa.

Rullalautailureferenssit on kenkien lisäksi vahvasti läsnä myös muuten. Malliston keulahahmoksi Antonio on halunnut ammattirullalautailija Gino Iannuccin, joka oli yksi malleista New Yorkissa järjestetyssä malliston lanseeraustilaisuudessa ja tulee lisäksi olemaan mukana myöhemmin kuvattavassa lookbookissa. Komea mies, joka ilmentää Eidoksen ja malliston fiilistä varsin luontevasti.

Eidos Napoli FW15 - 2  Eidos Napoli FW15 - 4 Eidos Napoli FW15 - 6 Eidos Napoli FW15 - 7 Eidos Napoli FW15 - 8 Eidos Napoli FW15 - 9 Eidos Napoli FW15 - 10 Eidos Napoli FW15 - 11 Eidos Napoli FW15 - 13 Eidos Napoli FW15 - 14 Eidos Napoli FW15 - 15 Eidos Napoli FW15 - 16 Eidos Napoli FW15 - 17 Eidos Napoli FW15 - 19

Kuvat: http://eidosnapoli.tumblr.com

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi