Drake’s London – kevät ja kesä 2015

Kevätaurinko kuumottelee ja uudet mallistot ovat kovaa vauhtia jo kaupan hyllyillä. Myös kevätmallistojen lookbookit on pikkuhiljaa viimeistenkin valmistajien osalta julkaistu. Tänään tarkastelussa englantilaisen Drake’s Londonin SS2015-mallisto.

Vuonna 1977 perustettu Drake’s London on useimmille tuttu asuste-, ja erityisesti solmiovalmistajana. Tämä ei sinänsä ole ihme, koska Drake’s on Britannian volyymiltaan suurin solmioiden tuottaja. Tehtailta pusketaan ulos noin 100 000 skragaa vuodessa. Osa näistä myydään merkin omalla tuotemerkillä ja osa tehdään alihankintana muille brändeille. Viime vuosina Drake’s on kuitenkin laajentanut mallistoaan ja valikoima on jo nykyään sen verran kattava, että halutessaan olisi mahdollista pukeutua pelkästään Drake’sin myymiin tuotteisiin. Lähes kaikki tuotteet myös kantavat valmistajan omaa logoa. Ainoastaan kengät on vielä toistaiseksi valmistettu kollaboraationa amerikkalaisen Aldenin toimesta, ja aurinkolaseista vastaa japanilainen Nackymade.

Drake’s kevät ja kesä 2015 – by Akira Sorimachi

Lookbookien tarkoitus on lähtökohtaisesti hyvin yksinkertainen – esitellä valmistajan kyseisen sesongin tuotokset ja saada jengi kiinnostumaan niistä. Itse pidän erittäin positiivisena, mikäli joku keksii toimivan, normaalista hieman poikkeavan tavan mallistojensa kuvitukseen. Drake’sin lookbookit on viime sesonkien aikana olleet erittäin onnistuneita, eikä tämä kevät tee poikkeusta. Tällä kertaa kyse ei ole kuitenkaan valokuvista, vaan lookbook koostuu kahdestatoista Monocleakin kuvittaneen Akira Sorimachin piirroksesta.

Värikkäiden kuvitusten kokonaisuudet on rakennettu matkustamisen sekä rennohkojen vapaa-ajan tyylien ympärille. Valittu lähestymistapa toimii ja Sorimachin tuotokset ilmentävät Drake’sin tuotteiden herättämää mielikuvaa täydellisesti. Vaikka piirroksista ei valokuvien tapaa voi erottaa materiaalin tekstuureja tai yksityiskohtia, toimii lookbook loistavana mallina jokaiselle, joka haluaa oppia miten rakennetaan yksinkertaisesti toimivia väriyhdistelmiä.

Drakes spring - 10

 

Drakes London SS15 - 1 Drakes London SS15 - 2 Drakes London SS15 - 3 Drakes London SS15 - 4 Drakes London SS15 - 5 Drakes London SS15 - 6 Drakes London SS15 - 7

Irtotakki-inspiraatiota

Mikäli yllä olevat kuvat miellyttivät, kannattaa käydä tsekkaamassa lisää – myös aikaisempia mallistoja – Drake’sin tumblerin puolelta. Lisäksi, jos piirrokset kiinnostaa, kannattaa alkaa metsästää edullisia lentoja ja suunnata keväällä suunnata Lontooseen. Drake’s järjestää Clifford Streetin liikkeessään – myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana – tilaisuuden, jossa nämä piirrokset ovat myynnissä, joten tämänkin vuoksi kannattaa blogia pitää silmällä.

Tumblerin puolelta löytyy säännöllisesti muutenkin inspiroivaa materiaalia ja parasta antia lontoolaisten blogissa on ehdottomasti äärimmäisen hyvät ja selkeät kuvat. Loppuun vielä muutama vaihtoehto kevään ja kesän irtotakkisettejä pohtivalle.

Drakes London SS15 - 8

Neuleliivi on hyvä vaihtoehto kevään kerrospukeutumiseen. Ja kannattaa huomata, miten musta neulesolmio toimii myös vaaleammassa seurassa.

Drakes London SS15 - 10

Sinisen sävyillä voittoon. Chambray-paita, silkki-pellava-sekoitteinen solmio ja villa-pellava-sekoitteinen irtotakki.

Drakes London SS15 - 9

Raidallista solmiota ei aina tarvitse liittää bisnekseen. Drake’sin vaihtoehto kesäjuhliin – vaalea irotakki,denim paita ja grenadiinisolmio.

Drakes London SS15 - 11

Oranssi yhdistettynä siniseen on aina varma ja toimiva valinta.

 


2 vastausta artikkeliin “Drake’s London – kevät ja kesä 2015”

  1. Esa sanoo:

    Äärimmäisen hienoa! Omimmalta tuntuu noi 2 keskimmäistä, mutta kaikki näyttää kyllä todella hienolta. Ja noi Akiran upeat piirrokset ovat vilahdelleet myös Drakes:in Instassa.

    • Atte R sanoo:

      Jep, Drake’s tuntuu onnistuvan näissä mallistojen kuvauksissa kerta toisensa jälkeen erittäin hyvin. Tämän kevään lisäksi fw13-malliston ”muotokuvat” Trevor Applesonin kuvaamana, on olleet ehdottomasti omia suosikkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi