Testissä – Diemme Roccia Vet

Comme des Garçons spektaakkelin jälkimainingeissa tuotefiilistelysarjaa jatkaa mielipiteitä foorumilla jakaneen Diemmen vaelluskengät.

Diemme on varsin tuore merkki moniin perinteisiin kenkävalmistajiin verrattuna. Tästä huolimatta sekin on ehtinyt jo yli kahdenkymmenen vuoden ikään, toimien muun muassa alihankkijana useille muotitaloille, kuten Bottega Venetalle.

Diemme on aloittanut ihan oikeaan vaelluskäyttöön tarkoitettujen kenkien valmistajana. Monen muun merkin tapaan tuotanto laajennettiin astetta riisutumpiin vapaa-ajan kenkiin. Pitkä alihankintaura kaikenlaisten kenkien parissa on johtanut myös merkin omiin varsin päteviin tennareihin. Erityisesti viime keväänä lanseeratut mustat python slip-onit ovat todella onnistuneet.

Diemme Roccia Vet

Suomen talvi saattaa olla todella karu, joten kunnolliset kengät ovat tarpeen. Olen pitänyt Diemmen hikereista siitä asti, kun näin ne ensimmäisen kerran. En oikein osaa sanoa mitään varsinaista syytä sille, miksi en ole kuitenkaan hankkinut sellaisia. Tilanne korjaantui vihdoin, kun mustan perjantain tarjouksissa kengistä tuli vastaan diili, johon en voinut olla tarttumatta.

Diemme Roccia on mallinna yllättävän sliikki.

Yleisesti voi todeta, että ensivaikutelma on odotetun mukainen. Laatikko on kunnollista materiaalia ja kenkien mukana tullut säilytyspussi sopii sen kanssa yhteen.  Tosin säilytyspusseja voisi olla yksi kummallekin kengälle. Itse kenkien osalta ensimmäinen asia, jonka huomaa, on niiden keveys. Osa pitää keveyttä huonona asiana. Itse olen kuitenkin asian suhteen pitkälti eri linjoilla. Keveys ei tarkoita samaa kuin heppoinen rakenne. Kevyitä kenkiä on mukava käyttää, ja kaupunkikäyttöönhän nämä on tarkoitettu.

Käyttöolosuhteita silmällä pitäen valitsin mokkamallin. Vastoin yleisesti luultua, mokka on materiaalina talveen todella jees. Pienet kolhut eivät näytä pahalta ja nekin on helppo harjata pois. Myös vedenkestävyys on helppo hoitaa kuntoon kunnon suojasuihkeilla. Itse olen tosin suunnitellut käyttäväni näitä lähinnä lumisina pakkaspäivinä, joten lämpimänä pysymyminen ja hyvä pito ovat ominaisuuksista tärkeimmät.

Tämän tasoisten kenkien tapaan vuori on luonnollisesti nahkaa. Lisäksi on pakko antaa erityistä kiitosta sisäpohjan muotoilulle. Kerrankin kengissä omiin ongelmajalkoihini sopiva kaarituki. Ulkopohjakin tuntuu sopivan jämäkältä, eikä tässä mallisssa käytetty Vibramin Lisk -pohja ole samalla tavoin hengenvaarallisen liukas kuin saman valmistajan Morflex -pohja, joka on melkein käyttökelvoton lumella liukkauden takia.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen hankintaan. Jos Diemmen esteettinen näkemys vaelluskengistä uppoaa, niin en voi kuin suositella kenkiä. Roccia Vet on toimiva hikeri kaupunkikäyttöön. Erilaista muotokieltä hakevien kannattaa tsekata ainakin Parabootin Avoriaz, jollaiset löytyvät myös tyylit-toimituksen Iirolta.

5/5

Diemme vaelluskengät1

Värikkäät nauhat kuuluvat hikereihin.

Etuprofiili on sopivasti mötkö.

Diemme vaelluskengät pohja

Vibram Lisk tarjonnee kohtalaista pitoa lumella.

Kuvat: Tyylit.fi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi