#Tyylit.fi @ CUVÉE CLUB – samppanjatasting

Samppanjatasting - Cuv.ee

Pari viikkoa sitten sain mahdollisuuden osallistua  samppanjatastingiin, joka järjestettiin Töölössä sijaitsevan ravintola Carelian kellarissa ja jonka järjestänä toimi viinejä maahantuova Cuv.ee.

Illan aikana laseihin kaadettiin yhteensä 15 eri samppanjaa, itse tosin valitettavasti jouduin jättämään leikin työkiireiden johdosta kesken jo yhdeksännen tarjokkaan kohdalla. Silti on todettava, että pääasiassa viinibloggareiden seurassa vietetty reilu puolitoistatuntinen jätti suuhun erittäin hyvän maun ja myös tietoa jatkossa hyödynnettäväksi.

Samppanjatasting – arjen luksusta

Kuten kaikessa tekemisessä, myös juomisessa korostuu luonnollisesti hyvät #tyylit. Toiset arvostavat hyviä oluita, toiset punaviinejä – itse olen ehdottomasti samppanjamiehiä. Tästä huolimatta – ja vaikka jopa vietin tammi-helmikuun aikana ”tipattoman” jakson, jolloin vain samppanja oli sallittua – en voi millään muotoa tituleerata itseäni asiantuntijaksi, mitä viineihin tai samppanjaan tulee. Mutta kukapa ei nauttisi hyvästä kuplivasta. Ja toisaalta, kuten tastingin isäntä Edward totesi, hyvänä arvostelukriteerinä voi kaikessa yksinkertaisuudessaan pitää sitä, olisiko maistamisen jälkeen valmis kaatamaan itselleen toisen lasillisen…

En siis ryhdy tässä käymään läpi maistamiani kuohuvia sen enempää, mutta mikäli joku kaipaa tarkempia arvioita tastingin aikana testatuista viineistä, kannattaa tsekata läpi viinihullun päiväkirjaan tehdyt merkinnät (näin tein myös itse). Maistetuista tuotteista omiksi suosikeiksini nousivat kuitenkin jo alkumaljaksi tarjoiltu ”J. L. Vergnon Conversation”, hieman ”Freixenet”-henkistä estetiikkaa henkineestä pullosta tarjoiltu ”Pehu-Simonet Blanc de Noirs”  sekä biodynaamisesti tuotettu ”Bourgeois-Diaz  3C”Yleisellä tasolla biodynaamiset samppanjat, joiden tuottajia ei Champagnen alueella kovin monta ole, herättivät illan aikana kiinnostuksen. Näiden osalta kyse ei välttämättä ole niinkään siitä, maistaako eron ”luomusamppanjan” ja tavallisen välillä (itse en luultavasti maistaisi), vaan toisaalta myös periaatteesta, jota voisi verrata eroon käsintehdyn ja koneellisesti valmistetun irtotakin välillä. Molemmat voivat näyttää (tai maistua) aivan yhtä hyviltä, lopulta ratkaisevaksi nousee se tunne, jonka takin päälleen laittaessa tai samppanjaa juodessaan itselleen saa. Eikä kumpaakaan ole syytä tuomita pelkkien ennakkokäsitysten pohjalta.

Cuv.ee – Samppanjaa Champagnesta Suomeen

Tastingin järjestänyt Cuv.ee on vuonna 2013 Champagneen, Reimsiin  muuttaneen nuoren suomalainen pariskunnan perustama yritys. Edwardin ja Lindan tavoitteena on omien sanojensa mukaan samppanjan viljelijätuottajien esitteleminen suomalaisille samppanjanystäville. He pyrkivät löytämään alueelta kiinnostavia samppanjoita ja niiden tuottajia, poimien niistä mielenkiintoisimmat omaan valikoimaansa ja jättäen keskinkertaisuudet muiden maisteltaviksi. Tämä periaate saa ehdottoman hyväksynnän myös #tyylit-toimitukselta.

Mielenkiintoinen piirre Cuvéen toiminnassa on heidän tarjoamansa ”Cuvée Party”, joka tarkoituksena on tarjota jokaiselle mahdollisuus järjestää tasting-tilaisuus omassa kodissaan tai muussa yksityisessä tilaisuudessa ja tällä tavoin antaa mahdollisuus tutustua samppanjaan hieman syvällisemmin. Tasting-paketti sisältää esimerkkisamppanjat maakunnan tyyleistä pientuottajien valmistamana ja tarpeellisen taustatiedon kanssa. Cuvée party-pakettiin valitut kuusi viiniä tulevat kaikki eri tuottajalta ja antaa mahdollisuuden tutustua tuottajiin ja pulloihin, joita ei välttämättä muuten Suomessa ole tarjolla.

Firmalta voi myös tilata (joko suoraan tai tasting-paketti-kokeilun jälkeen) edustamiaan samppanjoita. Tuotteet kuljetetaan Helsinkiin noudettaviksi noin kerran kuussa tai lähetetään perille pakettina. Lisäksi Cuvée järjestää tarvittaessa myös maistelutilaisuuksia niin paikalle tilattuna palveluna kuin itse järjestämissään tiloissa Helsingissä.

Lopuksi vielä muutama kuvapoiminta illalta…

Samppanjatasting - Cuv.ee Samppanjatasting - Henriet Bazin champagne Samppanjatasting - D. Henriet-Bazin Samppanjatasting - makuja ja elämyksiä Samppanjat testissä - Yksi illan parhaista tarjokkaista. Samppanjatasting - Cuv.ee Samppanjatasting - lasit tyhjäksi Samppanjatasting - Cuv.ee Maistelussa luomusamppanja BD Bourgeois-Diaz
Lopuksi kiitokset vielä niin Cuv.ee:n Edwardille ja Lindalle kuin myös Keikari-blogin Villelle, jonka vinkistä kutsu tastingiin tavoitti tyylit-toimituksen. Meillehän tämä maistuu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi