Converse Chuck Taylor Zip High – Helmillä voittoon

Conversen Chuck Taylor on hieman väsyneestä ilmaisusta huolimatta aito tennari-ikoni. Lähivuosina  Converse on tuonut markkinoille monia mielenkiintoisia malleja. Vanhemmista voisi mainita Comme des Garcons PLAY -kollaboraation ja menneeseen kurkottavat 1970’s -mallit. Molemmat näistä ovat olleet todella suosittuja ja samaa voi ennustaa myös tämän syksyn uutuusversioinnille Zip High’sta.

www_atoo__co__uk-1-of-10

Zip High poikkeaa normaalista Chuck Taylorista kahdella olennaisella tavalla. Ensinnäkin kengässä tavallisesti olevasta kumikärjestä on luovuttu. Kumisen toe capin poistaminen on pieni muutos. Detaljeissa on kaikki, joten sillä on luonnollisesti suuri vaikutus. Sitäpaitsi kuminen kärki on monelle se ensimmäinen tekijä, mistä kengän tunnistaa Converseksi. Kun se on poistettu, tennarin ulkoasu muuttuu dramaattisesti.

Pelkkä toe capin poistaminen ei yksinään tee Zip High’sta massasta erottuvaa. Tähän tarvitaan vetoketjua ja sen vedintä. Hauskaa on, että sijoittamalla pari helmeä vetoketjun vetimeen moni on pähkinöinä itseni mukaan lukien. Ehkä se on turkoosit helmet yhdistettynä mustaan mokkaan, mikä tekee kengästä näinkin haluttavan. Tosin ei vaaleammassakaan versiossa ole mitään vikaa, mutta musta on tällä kertaa se todellinen täysosuma.

www_atoo__co__uk-7-of-10

Tässä vaiheessa lienee tullut selväksi, että Zip High on mielestäni todella vahva esitys. Klassikko twistillä onnistuu vaihteeksi. Puristeille nämä uusversioinnit eivät uppoa, mutta eivät tällaiset ole myöskään heiltä pois. Kuten sanotaan, haters gonna hate.

On vielä todettava, että pienen varjon kengän yli heittää näkemys, jonka mukaan Zip High’ssa on jotakin todella Visvimin Skagwayta. Tämä on toki luonnollista, sillä Skagway on homage Chuck Taylorista. Vastakkainasettelu kenkien välillä on ylipäänsä turhaa, sillä tennarit eivät ole nollasummapeli.

Converse Chuck Taylor Zip High löytyy muun muassa A-toolta.

Kuvat: A-too.co.uk


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi