Common Projects kevät ja kesä 2015

Erilaisia premium-tennarimerkkejä tulee ja menee, mutta on vain yksi Common Projects – tennari, jonka myös Dieter Rams varmasti hyväksyisi.

Ei mitään uutta auringon alla

Common Projectsin kevään ja kesän 2015 mallisto julkistettiin vastikään. Se ei tarjoa varsinaisesti mitään uutta, mutta kokoelma on joka tapauksessa todella vakuuttava. Oletettavaa on, että näistäkin joku pari löytyy itseltäni viimeistään kesään mennessä.

Kun kyse on tennareista, kevät ja syysmallistojen suurin ero on värimaailmassa. Se on tällä kertaa luonnollisesti varsin kesäinen. Kuitenkin kirkkaammat värit loistavat pääasiassa poissaolollaan, sillä CP:llä on huomattu maanläheisten sävyjen ajankohtaisuus. Aina toimivien mustan ja valkoisen ohella oikeastaan kaikki beigen ja harmaan skaalalla liikkuvat mokka- ja nupukkimallit iskevät myös itselleni lujaa. Näiden sävyjen yhdistely keväisempiin setteihin on helppoa, eikä tummempiakaan yhdistelmiä tarvitse varoa.

Malleista Achilles on vahvasti edustettuna tavallisena ja vintageversiona. Tämän lisäksi slip-onit ja Achillesta hieman kevyempi Tournament ovat mallistossa keskeisessä asemassa. Piristävää on, että Iiron jo viime kesänä hehkuttama B-ball tekee paluun. Mallia on toki ollut tarjolla muulloinkin, mutta erityisesti viime keväänä esitelty perinteisistä CP:sta poikkeava pohjaratkaisu nostaa mallin uudelle tasolle.

Tennareiden ulkopuolelta crepe-pohjalla varustettu chelsea-saapas ansaitsee erityismaininnan. Kyseinen malli on lestin ja mittasuhteiden osalta sopusuhtainen esitys. Muutenkin chelsea on mallinan todella ajankohtainen. On todennäköistä, että erilaisia chelsea-malleja tullaan näkemään enenivissä määrin myös kasuaalimassa puketumisessa.

Yhteenvetona voi todeta, että todella vahvaa suorittamista jälleen kerran. Common Projectsin tennareista ei ole tässä vaiheessa mitään muuta sanottavana, joten on parempi antaa kuvien puhua puolestaan.

Common Projects kevät ja kesä 2015

17

Vaikka Stan Smith on toiminut CP:n inspiraationa, näin lähellä originaalia ei ole ennen oltu. Tästä huolimatta tai juurikin siksi malli toimii kuin junan vessa.

27

Täysnahkaiset kengät saattavat olla kuumat keskikesällä. Perferointi pitää jalat viileinä helteilläkin.

34

Beige mokka ja ”lisäpohja” = voittajayhdistelmä

37

Tällä kertaa tarjolla on myös kangasta – nahkavuorella tottakai.

59

Mokka-chelseat crepe pohjalla toimivat hyvin rennommissakin kokonaisuuksissa.

21

Vintage -henkiset hi-topit

29

Luonnonkumipohja tekee tuloaan myös Commoneihin.

45

Slip-onit jatkavat voittokulkuaan myös tänä keväänä.

49

Myös mokkaisina.

56

Musta on aina uusi musta.

54

Conversen Chuck Tayloreista inspiroitunut triptyykki.

65

Como Projectsin näkemys plain toe blucherista.

71

Mokkaa hienostuneempaa nupukkia keväisessä värissä.

74

5/5

 

PS. Vinkit mitoitukseen suhteen löytää viime syksyn mallistoa käsittelevän jutun yhteydestä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi