Common Projects AW14 ja apua oikean koon valintaan

Common Projects julkaisi syysmallistonsa. Vaikka kengät ovat keskeinen ja yksi tärkeimmistä osasta asua, kenkävalmistajilla mallistot ovat harvemmin samalla tavalla mielenkiintoisia kuin koko valikoiman tarjoavien vaatemerkkien kohdalla. Miesten kengissä konsepti- ja mallistoajattelu ei pääse oikeuksiinsa, eikä merkeillä tunnu olevan tapana pyrkiäkään siihen. Tästä huolimatta tälläkin kertaa tarjolla olevat väri- ja materiaalivaihtoehdot kiinnostavat.

Jokainen Common Projectsia seuranneista tietää, että merkki on vahvimmillaan tennareissa. Tätä ei muuta se, että nykyisin merkin valikoimasta löytyy kenkä lähes jokaiseen tilanteeseen. Muotokieli niin sanotusti oikeiden kenkien osalta ei vain ole yhtä onnistunutta kuin tennarien suhteen. Niissäkin on yksi ylitse muiden.

Tylsää toistoa tai ei, mutta Common Projects osui kultasuoneen klassikkodesignillaan Achillesilla. Se onkin taas kerran mallistossa olevista tennareista parhautta. Yksinkertaisuudessaan kyseistä tennaria ei vain tunnu voivan voittaa. Malli on niin yksinkertainen ja pelkistetty, että joku voi kuvitella löytävänsä vastaavan kengän viidellä eurolla lähimmästä Prismasta. Kuitenkin yksinkertainen ja ajaton muotoilu sekä laadukkaat materiaalit maksavat ja niistä myös kannattaa maksaa. Kyseessä ei ole kaikkein omaperäisin valinta, mutta varmasti yksi parhaista.

Tällä kertaa kertaa Achillesia saa aina mallistossa olevien perusvärien lisäksi erinäisinä mokkaversioina, joko klassisena tai uudempana vintage-mallina (erilainen kantakuppi). Mokan lisäksi myös jo viime talvena tutuksi tullut villa on tehnyt paluun. Villa on materiaalina hieman kyseenalainen (Etelä-)Suomen sääolosuhteissa. Sen sijaan mokka toimii kostealla säällä paljon paremmin kuin aluksi luulisi. Se on helppo puhdistaa, eikä siinä näy vaaleimpia sävyjä lukuun ottamatta pienet roiskeet.

18 8 32 35

Achillesin jatkuvasta voittokulusta huolimatta merkki tarjoaa myös muita varteenotettavia vaihtoehtoja. Koristossuista inspiraation saaneet Bball-mallit sekä korkeina että matalina ovat hyviä valintoja, jos kaipaa Air Force 1:n tai Dunkin tyylistä kenkää, mutta premium-materiaaleista.

1415

Malliston ehkä yllättävävin tulokas on chelsea-tennari. Myös Buttero on tämän syksyn mallistossaan ottanut saman mallin valikoimaan. Chelsea-tennari toimii odotettua paremmin, vaikka kaikki eivät todennäköisesti jaa tätä näkemystä. Muilta osin mallisto jatkaa tutulla ja turvallisella tiellä – on designer-runneria ja erinäisiä hi-top ja chukka-virityksiä.

60

Oikean koon löytäminen?

Common Projectsin tennareiden osalta yleinen näkemys tuntuu olevan yhden koon meneminen alas eli niin sanottu ”size-down”. Tämä tarkoittaa, että normaalisti kokoa 45 käyttävän suositellaan valitsevan Commoneissa koon 44. Ohje on kuitenkin osin harhaanjohtava. Oikeastaan merkin tennarit ovat aikalailla true to size, vaikkakin hieman pitkän puoleisia. Koon alaspäin ottaminen viittaa ainoastaan lenkkarikokoihin. CP:n tennareiden kokotaulukko tuntuu noudattavan yleisemmin niin sanotusti oikeissa kengissä käytettyä kaavaa, eli jo mainittu 44 vastaa US11 ja UK10 kokoja, kun taas monissa lenkkareissa US- ja UK-koot olisivat yhtä pienemmät. Neuvoihin kannattaa toki suhtautua varauksella, sillä kuten kenkien suhteen aina, kaikki riippuu jalan muodosta.

46 50 54

Kuvat: Common Projects


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi