College-housut – get cozy

Sweat pantsit tai ihan vain verkkarit on viimeisin villitys, joka on levinnyt fitness- ja urheilujuttujen suuren suosion myötä myös menswear-intoilijoiden vaatekaappiin. Nyt näistä on hyvää vauhtia tulossa myös seuraava #tyylit groupthink-juttu. Enpä olisi vielä jokin aika sitten uskonut, että olen näin fiiliksissä college-housuista.

Salilta kaduille

Enää college-housut muulloinkin kuin kipeänä tai urheillessa eivät ole merkki täydellisestä luovuttamisesta, vaan hyvällä tavalla rennosta ja sporttisesta olemuksesta. Myös yhä useampi brändi urheiluvaatebisneksen ulkopuolelta on ottanut verkkarit (ja myös muita urheilun vahvemmin liitettyjä juttuja) mallistoihinsa.

Vaikka lähes jokaisella ajan hermolla olevalla merkillä on tarjolla katukäyttöön sopivia verkkareita, perinteisistä valmistaja Nike otti skenestä otteen Tech Fleece housuillaan. Suspektista nimestä huolimatta Tech Fleecet eivät ole pelkästään tech wear -setteihin, vaan näissä yhdistyy sopivan kapea leikkaus ja hyvin muotonsa säilyttävä materiaali. Luulisin, että nimen teknisyys viittaa tähän ja housujen anatomiseen leikkaukseen. Vielä kun hinta on suhteellisen edullinen ainakin verrattuna parin kolmen sadan designer-versiointeihin, ei ole ihme, että Tech Fleecet ovat hitti.

Alaston olo?

Kuten jo edellä on käynyt ilmi, suhtauduin college-housuihin pitkään varsin vastahankaisesti. Näyttiväthän ne siisteiltä lookbookeissa, mutta verkkareiden käyttö muuallakin kuin salilla tai sen jälkeen tuntui todella vieraalta. Kotihousuissa lähikaupassa käyminen oli toki eri juttu, mutta ajatus liikkumisesta julkisella paikalla sai unohtamaan ideat designer- tai muuten vain slimmien ja hyvin istuvien college-housujen hankkimisesta. Ja kuten aina on tapana käydä, riittävä altistus nettikaupoissa ja edelläkävijöiden tyylikuvissa teki lopulta tehtävänsä – sopuli mikä sopuli.

Se, mikä julkisilla paikoilla liikkumisessa tuntui vaikealta, on college-housuissa niiden keveyden takia tuleva ”alaston olo”. Itse asiassa tämä alaston tunne olikin omalla kohdallani varmaan se suurin syy hitaaseen innostumiseen. En voi väittää, ettenkö tuntisi näin vieläkin. Olen vain päättänyt olla välittämättä tunteesta. Tech Fleecet ovat kuitenkin todella asiallisen näköiset ja kaiken lisäksi erittäin mukavat. Pehmeä kangas on tervetullutta vaihtelua liian pieniin raakadenimeihin. 

Olen itsekin yllättynyt college-housujen helppoudesta. Niihin kannattaa suhtautua tavallisina rennomman puoleisina housuina. Kengistä klassikkotennarit tai niiden premium-versiot toimivat aina, mutta myös Timberlandin bootsit tai vaelluskengät menevät hyvin varsinkin talven tullen. Verkkareiden keveydestä johtuvaan alastomaan oloon auttaa ainakin itselleni hieman siistimpi yläosa. Oxford- tai flanellipaidat toimivat loistavasti. Näiden päälle heittää päälle kollarin ja setin viimeistelee hyvä takki. 

Niken Tech Fleece housut ovat marraskuun kanta-asiakastarjouksessa Stockalla miehille ja naisille. Muita varteen otettavia valmistajia ovat muun muassa Isaora ja designer-osastolta AMI ja Acne Studios.

Lopuksi vielä parit cozyt sunnuntai-settini Instagramin puolelta.

10723748_744550308969844_1108342060_n

Takki: Aspesi, Collari: Our Legacy, Paita: Uniqlo, Housut: Nike Tech Fleece, Kengät: Common Projects, Huivi: Norse Projects

10632430_1477713215843155_1205536934_n

Takki: Aspesi, Collari: Carhartt WIP, Housut: Nike Tech Fleece, Kengät: Nike, Huivi: Norse Projects

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi