Clarks Tawyer Lo

Clarksin Wallabee on klassikko, joka toimii monenlaisissa tyyleissä Walter Whitesta Ghostface Killahiin. Wallabeessa mokkasiinin tyyppinen päällys on yhdistetty onnistuneesti pehmeään raakakumipohjaan.

Clarksin Tawyer on varsin toimiva päivitys Wallabeehen, vaikka joku saattaa kysyä, onko päivitykset ylipäänsä tarpeellisia. Klassikoille on aina paikkansa, mutta toisinaan sitä kaipaa jotain uutta.

Viime aikoina urheilullisuus on ollut vahvasti esillä. Tawyerissa on käytetty raakakumipohjan sijaan lenkkaripohjaa, joka antaa kengälle ajan hengen mukaisen sporttisen lookin. Tätä mielikuvaa vahvistaa kengän sisällä oleva erillinen niin sanottu sock liner. Ratkaisu on tutumpi urheilekengissä kuin vapaa-ajan käyttöön tarkoitetuissa kengissä.

Mokkasiinin yhdistäminen lenkkariin ei ole varsinaisesti mikään uusi idea ja Tawyerista tuleekin mieleen Visvimin FBT:ssa ja muissa mokkasiineissa harrastama muotokieli. Vaikka siltä saaatta aluksi tuntua, kenkää ei tule nähdä Visvim-kopiona. Tawyerin osalta kyse on kuitenkin Clarksin oman vuodelta 1964 olevan mallin päivityksestä.

Clarks Tawyer Lo on suhteellisen edullinen kenkä kevään ja kesän kasuaalityyleihin. Tämän tyyppiset kengät toimivat usein parhaiten käärittyjen chinojen tai fatigue-housujen kanssa. Myös shortsit ja sopivan väljästi leikattu pesty denim sopivat hyvin mokan kanssa. Kesällä sukat kannattaa jättää joka tapauksessa pois tai käyttää kengän sisälle piiloon jääviä niin sanottuja loufer-sukkia. 

 

01

06

02-2

06-2

 

Kenkää löytyy ainakin Booztilta, jossa kenkä on vielä kaiken lisäksi alessa.

Kuvat: KithNYC, Fott


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi