Ysärityylit – Calvin Klein Jeans

Lukioikäisillä tytöillä on mutsifarkut ja platform-kengät, snäbärit ovat olleet suosittuja jo muutaman vuoden ajan ja Très Bien myy Calvin Klein Jeansin todella kornilla printillä varustettuja huppareita. Ysärityylit ja samalla myös CK-logo on vahvasti täällä.

Vuoden 2015 trendit – 90-luvun paluu

Calvin Kleinilla on huomattu ajan henki ja merkki onkin tehnyt hiljalleen paluuta jo jonkin aikaa. Tämä näkyy muun muassa Instagramissa, jossa hashtagilla #mycalvins on useita kuvia Marky Markin legendaariseksi tekemästä alusvaatteiden vyötärönauhasta pilkottamassa farkkujen alta. Suosion kapitalisointi jatkuu Calvin Kleinin uudessa Justin Bieberin tähdittämässä mainoskampanjassa, joka käyttää samoja tehokeinoja kuin Marky Mark aikoinaan, tosin ilmeisesti Photoshopin avustamana.

mark-y-marj-nick-jonas

Silloin kun Mark Wahlberg oli Marky Mark.

calvin klein farkut - justin bieber

Justin Bieber – ei riittävän Marky Mark.

Aina myynnissä olevien alusvaatteiden kaveriksi merkki on tuonut farmille 90-luvun usein väärennetyn klassikon – CK Jeans -logolla varustetut t-paidat, collarit ja ehkä näistä legendaarisimman, eli hupparin. Tämä New Yorkin katumuotiklassikoksikin tituleerattu huppari on todella korni, mutta tämän vuoksi omalla ankealla tavallaan erittäin asiallinen. Kyseessä on vähän sama juttu kuin toisessa tämän kevään kuumassa muotijutussa, Adidas Superstareissa.

Kuten Superstarien kohdalla, CK Jeans hupparia ei todellakaan voi pitää ajattomana ja pelkistettynä klassikkona niin kuin viime keväänä uudelleen lanseerattua Stan Smithia. Stanithan eivät leimallisesti kuulu mihinkään alakultuuriin, vaan ne ovat nahkaisen perustennarin arkkityyppi. Superstarin kanssa tilanne ei ole sama, kuten ei myöskään CK Jeans-hupparin. Viimeksi mainitun osalta tuotteen uudesti syntynyt coolius riippuu pikemminkin siitä, mihin sen yhdistää, onko kantajalla riittävästi pokkaa ja muutenkin tyylit kohdillaan. Markettikamoihin yhdistettynä – olipa se miten normcorea tahansa – huppari ei vain oikein toimi.

Ironinen pukeutuminen on aina vähän niin ja näin, mutta 90-luvulla osan teinivuosista viettäneenä on pakko myöntää ysäriklassikoiden puhuttulevan sisäistä teiniä. Useimmilla lienee muistoja vaatteista, jotka jäivät aikoinaan liian kalliina saamatta. Näin muodollisesti aikuisena tilanne onkin eri siinä mielessä, että enää hankinta ei ole vanhempien armeliaisuudesta kiinni.

Calvin Klein Jeans hupparit Très Bieniltä.

img_0441236

Logo dominoi vaatetta, eikä kyse ole todellakaan ”tietäjät tietää” -logosta.

img_0433232_1

Meleerattu harmaa on hupparin varmin väri, logoa tai ei.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi