Buttero – Apua koon valintaan

Butteroiden osalta oikean koon valinta on osoittautunut monelle yllättävän hankalaksi niiden varsin erikoisen mitoituksen takia. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on antaa yleiset suuntaviivat Butteroiden mitoituksesta ja tällä tavoin auttaa oikean koon valinnassa.

Italialainen Buttero on yksi #tyylit-suosikkivalmistajista ja merkin ensi syksyn ja talven mallistoa on käsitelty blogissa jo aiemmin. Butteroiden korkea laatu ja tyylikäs muotoilu on huomattu myös muualla, sillä sen tennareiden saatavuus ja suosio on viime aikoina kasvanut rajusti. Tästä huolimatta merkillä ei ole tällä hetkellä Suomessa jälleenmyyjiä, joten käytännössä ainoa vaihtoehto on tilata kengät jostain niitä myyvistä lukuisista verkkokaupoista.

Butterot ovat merkittyyn kokoonsa nähden todella isot, mistä johtuen useimmille oikea ratkaisu on yhden koon alasmeno normaalista koosta. Kuitenkin kenkien kokoja merkitään eri valmistajien keskuudessa monin eri tavoin. Butteroiden kokotaulukon mukaan 43 vastaa kokoa US10, kun esimerkiksi Nikellä se on US9. Tästä huolimatta käytän Butteroissa kokoa 43, kun Niken lenkkareissa käyttämäni koko on 45 eli US11. Periaatteessa Butterot ovat puolitoista tai kaksi niin sanottua lenkkarikokoa suuremmat kuin vastaavat. Jotta koon valinta menisi kuitenkin vielä hankalammaksi, yleisesti käytössä olevien kokotaulukoiden mukaan US11 on oikeastaan lähempänä kokoa 44.

Sekavuudesta huolimatta oikean koon valinta helpottuu katsomalla alla olevaa Butteron kokotaulukkoa. Butteron käyttämä japanikoko, eli JP-merkintä on pääosin linjassa muiden valmistajien kokotaulukoiden kanssa. Esimerkiksi mainittu Niken 45 eli US11 on myös JP 290. Suurista valmistajista ainakin Adidas noudattaa samaa merkintätapaa. Näin ollen seuraamalla JP-merkintöjä oikean koon valinta helpottuu huomattavasti. Omalla kohdallani tämä selittänee Butteron 43:n toimimisen kokoni ollessa yleensä 44 tai 45 (UK10/US11).

Kannattaa joka tapauksessa muistaa, että jokaisen jalat ovat yksilölliset. Valitettavasti mitään sataprosenttisen varmaa metodia oikean koon valintaan sovittamista lukuun ottamatta ei ole. Kuitenkin edellä esitetty tapa valita oikea koko on toiminut usean Butterot hankkineen kohdalla. Onnea oikean koon valintaan.

buttero_size_guide

Japanikoot (JP) seuraavat tennareissa yleisesti käytössä olevia kokotaulukoita.

Lopuksi vähän fiilistelyä kuvien muodossa.

IMG_6269

IMG_6271

IMG_6283

IMG_6280

IMG_6279

IMG_6278

IMG_5581

IMG_5575

IMG_8286

Butteroa myy muun muassa Opumo, Butteron oma verkkokauppa ja Cultizm


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi