Asket – laatua ja kashmiria

Asketin kauan odotetut neuleet saivat vihdoin julkaisun. Nyt olen ehtinyt testata niitä jo jonkin aikaa. Onkin siis aika julkaista testin tulokset lyhyen artikkelin muodossa.

Asket on firma, jonka tarkoituksena on valmistuttaa ja myydä laadukkaita tuotteita välikädet ohittaen ja kohtuuhinnoilla. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole saavuttaa edullista hintaa laadun kustannuksella, vaan pyrkiä hyvään fiilikseen aina pakkauksesta itse tuotteeseen.

Käyttökokemuksia – 5/5

Aluksi minun on todettava, että ennakkokuvien ja -tietojen perusteella odotukseni olivat todella korkealla. Augustin mukaan neuleet on valmistutettu samoilla tehtailla kuin esimerkiksi Brunello Cucinellin ja Hermèsin neuleet. Liekö todella näin, mutta joka tapauksessa kyse ei ole mistään Uniqlon tapaisesta halpa-kashmirista – vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole.

Sain testiin kaksi neuletta: kashmirin ja merinon. Nyt olen ehtinyt käyttämään saamiani neuleita jonkin verran. Ainakin olen ehtinyt muodostamaan niistä mielipiteen. Tässä vaiheessa kashmir-neule on saanut selvästi enemmän käyttöä, joten sitä osaan arvioida merinoa paremmin. Suurempaan käyttömäärään on tietysti syynä kashmir, joka nyt vain sattuu olemaan materiaalina merinoa miellyttävämpi. Toisena – joskin pienempänä – syynä lienee se, että valitsiin normaalista M longista poiketen L regularin. Yhdeen koon hyppy ylös osoittautui oikeaksi valinnaksi. Olen viime aikoina mieltynyt erityisesti yläosissa väljään istuvuuteen, joten noin yleisesti ottaen sanoisin, että kannattaa valita normaali koko. Jos vieläkin on epäilyksiä valinnan suhteen, niin kannattaa laittaa rohkeasti mailia merkin suuntaan. Asketin asiakaspalvelu on tunnetusti omaa luokkaansa.

Yksinkertaista ja kaunista

Yksinkertaista ja kaunista

Mites fiilikset käytön perusteella? Ensinnäkin materiaali tuntuu todella pehmeältä, mutta on samaan aikaan jämäkkää. Neuleen kanssa ei tule kuuma eikä myöskään kylmä, vaikka alla olisi ollut vain saman lafkan t-paita (jotka ovat varmaankin parhaita t-paitoja joita saa alle sadalla eurolla). Neulos on onneksi riittävän paksua, sillä pelkkä neule ja t-paita -yhdistelmä tuo helposti vaikutelman tissineuleesta. Jokainen varmaan tietää mitä tarkoitan, sillä joissakin neuleissa näyttää jo suhteellisen olemattomalla rinnalla, että käyttäjällä olisi söpöt pienet nisät. Asketin kohdalla näin ei onneksi tapahdu. Neuleen kaula-aukko on myös juuri sopiva niin kauluspaidan kanssa pidettäväksi kuin myös pelkän t-paidan.

Tiedän, että hieman alle 200 euroa on jo kohtalaisen kova hinta neuleesta ja että laittamalla vain 100 euroa enemmän saa CDG Playn Japanissa valmistetun neuleen sydänlogolla. Tosin sata euroa on sata euroa ja kashmir on kashmiria. Joten pelkistettyä laadukasta neuletta etsivälle Asket on todella varteenotettava vaihtoehto. Ainakin itse jätän tämän jälkeen väliin kaikki halpiskashmirit. Asketin kohdalla puhutaan aivan eri tuotteesta.

Yleisarvosana kashimirille on 5/5. Neule tulee varmasti näkemään paljon käyttöä talven mittaan. Vaikka sain neuleen testiin, mielipiteeni on ihan omiin kokemuksiin perustuva ja rehellinen. En missään tapauksessa kirjoittaisi kehuja huonosta tuotteesta pelkkää tuotetta vastaan. Siitä pitäisi maksaa rahaa.

Kuten jo mainitsin, Merino-neuleen kohdalla kokemuksia minulla on selvästi vähemmän. Tämän kohdalla valitsin koon normaalisti, eli otin mediumin pitkänä samaan tapaan kuin muissa Asketin vaatteissani. Merino ei herätä samanlaisia tuntemuksia kuin kashmir, mutta kyseessä on muutaman käyttökerran perusteella kunnollinen no-nonsense-neule. Tässä hintaluokassa Asket ei asetu suoranaisesti samalle viivalle kuin Uniqlo, sillä jälkimmäisiä saa useamman yhden ensimmäisen hinnalla. Kuitenkin Asket on aivan eri tasolla kuin Uniqlo – myös merinon osalta.

Mikäli kashmirin sävyt eivät miellytä, merinovillaisesta löytyy myös tummansininen versio; klassikko sekin

Mikäli kashmirin sävyt eivät miellytä, merinovillaisesta löytyy myös tummansininen versio; klassikko sekin

Mitä seuraavaksi?

Sain hieman vihiä Asketin tulevaisuudesta. Ensinnäkin alkuvuodesta merkillä olisi tarkoitus julkaista päivitetty uusintapainos college-paidasta. Tämän lisäksi ymmärsin vihjeistä, että laajentaminen yläosista housuihin olisi myös jollakin aikataululla luvassa. Melkeinpä kiinnostavimpana yksityiskohtana August mainitsi pop-upit. Hänen mukaansa he ovat erityisen kiinnostuneita Helsingistä. Tarkemmasta aikataulusta tai suunnittelusta ei ole ollut puhetta, mutta drinkeistä on jo käyty keskustelua…

Tsekkaa myös some

Asketin imagoon kuuluu edullinen hinnoittelu, mutta merkki osaa onneksi panostaa myös brändiin. Tuotteet toimitetaan nätisti pakattuna, Asketin logo on tyylikäs, minkä lisäksi asiakaspalvelu hoidetaan viimeisen päälle. Merkki on monien pienempien toimijoiden tapaan Asket on panostanut vahvasti someen. Merkin hashtageja (#asket ja #asketdelivery) selaamalla näkee paljon tyytyväisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden — kuten minä ja tyylit-crew — ottamia nättejä kuvia.

Kaupallinen yhteistyö


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi