Adidasheimo 2015 – #tyylit kesäkuntoon

Viime viikon perjantai-iltana istuin Ruoholahdessa rakennuksessa, jossa omina opiskeluaikoina tuli vierailtua useinkin. Tällä kertaa paikkana ei kuitenkaan ollut Helsingin käräjäoikeus, vaan Porkkalankadulta löytyvä Adidas Finlandin showroom ja syynä vierailulle Adidasheimo 2015-juoksuryhmän kick-off-tilaisuus.

adidasheimo2015 -2

#treenityylit

 

Adidas Suomi ja Adidasheimo 2015

Adidas Suomi järjestää Adidasheimo-projektin nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa mukana on yhteensä 20 heimolaista, 14 naista ja 6 äijää. Maali on asetettu 6. päivä kesäkuuta Helsingissä järjestettävälle puolimaratonille.

Adidasheimo tiiviisti kiteytettynä on siis juoksukoulu. Mutta kuitekin niin, että ”Adidasheimossa juoksu on muutakin kuin liikkumista. Se on hauskanpitoa, harjoittelua, tavoitteiden täyttymistä, hetkessä olemista ja hyvästä seurasta nauttimista. Tätä kaikkea adidasheimo on tarjonnut ja tarjoaa jatkossakin.” Näin siis suora lainaus adidasheimon kotisivuilta. Yhden tapaamiskerran fiilistelyn perusteella voinen hyvillä mielin uskoa tähän.  Jengi näytti olevan mukana erittäin innostuneesti ja täynnä mielenkiintoisia tyyppejä, joten keväästä on varmasti tulossa huikea – vaikkakin varmasti myös raskas ja työtä vaativa.

Mutta miten #menswear-editor päätyy adidasheimolaiseksi? Kuten perjantain esittelykierroksella totesin, olen urheillut aina, mutten ole varsinaisesti juossut koskaan. Toki olen käynyt lenkillä, joskus jopa vähän pidemmälläkin, mutta minkäänlainen juoksuharrastaja en voi kehua koskaan olleeni. En ole juossut yhtäkään puoli- saati kokonaista maratonia, vaikka viime kesänä Tough Vikingin yhteydessä taisin kirjoittaa, että sellaisenhan nyt kiskaisee kuka vaan ja koska tahansa. Toisaalta, juoksemattomuuteeni on vahvasti vaikuttanut se, etten pidä lajeista, missä en ole hyvä – siksi juoksupolut ovat yläaste-aikojen jälkeen jääneet käymättä ja panostus on suuntautunut toisiin lajeihin. Mutta miksi siis nyt…

Noh, kolmenkympin kriisin jo häämöttäessä päätin, että seuraavia pyöreitä vuosia juhliessani olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Aloitin jopa (hot)joogan viime syksynä ja sain vanhasta salirytmistä pikkuhiljaa kiinni. Juoksulenkitkin alkoivat jossain vaiheessa maistua – kunnes kylmempien kelien tultua ne saivat jälleen jäädä. Kun oma editorimme Juuso noin kuukausi sitten linkkasi, että haku johonkin adidasheimoon – josta en siis tuolloin ollut vielä kuullut – on käynnissä, päätin hetken pohtimiseen jälkeen täyttää kupongin ja katsoa kuinka käy. Ehkä tässä olisi mahdollisuus saada vauhtia ja uutta suuntaa omiin treeneihin. Ja kukapa ei haluaisi kunnon kesäkuntoon, sillä sehän on kuitenkin kesätyylien perusta.

Haku heimoon ei liittynyt kuitenkaan pelkästään juoksuintoon, vaan mukana on tottakai myös tyylillinen aspekti. Sen jälkeen kun ylä-asteella luovuin superstar-tennareista, en ole juuri adidaksen tiimissä juhlinut. Linja on ollut vahvasti #AllNikeEverything, oli kyse sitten treenivaatteista tai lenkkareista. Tähän liittyen painoin merkille myös perjantaina Adidaksen edustajan Tian kommentin siitä, kuinka he aikaisemmin olivat huomioineet, että Adidas on kyllä tunnettu, mutta Adidasta ei tunneta. Pakko myöntää, etten itsekään ole juuri ennen viime vuotta paljoa edes seuraillut, mitä Adidakselta on ulos tullut. Mutta kuten jo monesti on aikaisemmissa kirjoituksissa todettu, viime vuosi oli Adidaksen ja erityisesti Stan Smithin  vuosi. Ja nyt myös Superstarit on vahvasti täällä – Yeezy seasonista puhumattakaan. Niinpä ajattelin – ja kirjoitin, että jos Adidas antaa itselleni mahdollisuuden, niin minä annan sen heille. Valinta kävi ja nyt sitten katsotaan kuinka käy.

adidasheimo2015 - 1

Heimon naisjäsenet saavat kiskaista jalkaansa Adidaksen Glide Boostit. Omasta paketista paljastui Energy Boostit

Tavoitteena Helsinki Half Marathon

Jotta missään treenaamisessa olisi järkeä, pitää olla tavoite, jota kohti pyrkiä. Kevään adidasheimon ensimmäisenä tavoitteena on, kuten jo mainittua, kesäkuun alussa järjestettävä Helsinki Half Marathon. Silloin allekirjoittaneen on siis tarkoitus myös juosta elämäni ensimmäinen puolimaraton. Tarkoitus ei ole vain päästä maaliin, vaan tehdä sellainen aika, johon voi itse olla tyytyväinen. Sitäkin suurempi tavoite – ainakin itselleni – on ottaa keväästä ja osaavista koutseista irti mahdollisimman paljon, jotta juoksemista ei tarvitse lopettaa tuohon kesäkuun puolikkaaseen, vaan sitä voisi jatkaa vielä sen jälkeenkin.

Luvassa on siis juoksuntäyteinen kevät. Ensimmäiset yhteisharjoitukset ovat ohjelmassa huomenna keskiviikkona ja siitä eteenpäin heimon yhteistreenejä on merkittynä kalenteriin noin joka toinen viikko. Tämän lisäksi avuksemme on laadittu viikkokohtainen harjoitusohjelma. Kevään aikana, yleensä keskiviikkoisin järjestetään lisäksi muutamat avoimet heimotreenit, jotka ovat nimensä mukaisesti avoimet kenelle tahansa halukkaille. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin näissä treeneissä on myös hyvät mahdollisuudet pedata itselleen paikkaa – tai ainakin jäädä mieleen – tulevia heimovalintoja varten.

Adidasheimon koutsit: Joonas Laurila (toinen oikealta) Jarno Mehtiö (miehistä keskellä) sekä Erling Sommerfelt (vasemmalla)

Adidasheimo treeniohjelma

Viikkokohtaiset treeniohjelmat – ja avoimet harjoitukset – löytyvät adidasheimo-sivustolta.

Seuraa instagramissa

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Kevään aikana on luvassa raporttia niin treenien edistymisestä kuin luonnollisesti treenityyleistä. Yleistä menoa ja meininkiä voi seurata Adidasheimon omilta – adidasheimo.com – sivuilta sekä adidas running-facebook-sivustolta.

Koska kaikki tapahtuu nykyään Instagramissa, niin myös Adidasheimo. Heimossa mukana olevia (kuin myös aikasempien kausien heimolaisia) löytää helpoiten #adidasheimo-tagilla, mutta lisäksi kannattaa pitää silmällä tilejä @tyylitfi & @dresslikea, jos (ja kun) siis haluaa seurata nimenomaan meikäläistä.

adidasheimo2015 -4

Kesäkuuta kohti – oranssilla voittoon.

 

 Adidasheimon kuvat: Mikko Rasila


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi